Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

I Walk With Monsters #1 review: wraak oogst monsters

I Walk With Monsters maakt van wraak een fysiek monster.

In het sombere I Walk With Monsters jaagt Jacey op de demonen uit het verleden met een echt beest naast haar zijde. De wraaktocht dreigt net zo’n groot monster van Jacey te maken als hun moordende en misbruikende doelwitten.

De vader van Jacey was een seriemoordenaar – de tijdelijke knechten verdwenen steevast op dubieuze wijze – die haar broer weggaf aan de Important Man. Jaren later is Jacey op pad met David, hij kan veranderen in een afschrikwekkend beest. Samen maken ze een einde aan mannen die teren op de kwetsbaren. En een van die mannen kan wel eens die Important Man zijn die Jaceys broer uit haar leven scheurde.

© Vault Comics

Op monsters jagen doet je veranderen in een

Tekenaar Sally Cantirino en schrijver Paul Cornell vallen meteen met de deur in huis. Openen doen ze met een vastgebonden Jacey, een vieze man staat op het punt haar open te snijden. Zijn plan mislukt, dat van Jacey slaagt: een wolfachtige gedaante met vlammende ogen vreet de moordenaar op. Het is David, de man en vaderfiguur die voor nog onverklaarbare redenen onvoorwaardelijk aan de zijde van Jacey staat. Hun relatie komt in de buurt van die van Joel en Ellie uit The Last of Us, inclusief deprimerende omstandigheden.

Hoe het komt dat het meisje zo apathisch en cynisch in het leven staat, ontdek je gaandeweg. Jacey draagt een trauma met zich mee dat jaren is blijven teren, dat nooit een plek gekregen heeft in haar hart. Kleine momentjes tonen de laatste restanten van wat Jacey nog onderscheidt van haar slachtoffers. Is ze een groter monster dan David?

© Vault Comics

I Walk With Monsters is een ongemakkelijk donkere comic

I Walk With Monsters maakt je ongemakkelijk, en niet alleen door de keuze die je moet maken tussen liefde of haat voor de acties van het hoofdpersonage. Dreigende schaduwen (wanneer David zich aankleedt na de daad) en gedaanten (de vader van Jacey is een mastodont) vullen de bladzijden, tot er weggeknipt wordt bij het gruwelijkste.

De veelzijdige tekenstijl van Cantirino zou perfect passen in een veel luchtigere strip, als je de harde schaduwen en rode en oranje tinten van inkleurder Dearbhla Kelly wegdenkt. En al het moorden. Cantirino’s personages zijn zo expressief dat een sinistere glimlach duidelijk te onderscheiden is van een oprechte. Al is er in I Walk With Monsters geen enkele reden om lachen.

I Walk With Monsters #1 is geschreven door Paul Cornell, getekend door Sally Cantirino met Dearbhla Kelly en uitgegeven door Vault Comics op 25 november 2020.

Donker

I Walk With Monsters
4 5 0 1
De reis van Jacey en David beklijft. I Walk With Monsters is opnieuw een comic uit de kluis van Vault Comics die we volmondig kunnen aanraden.
De reis van Jacey en David beklijft. I Walk With Monsters is opnieuw een comic uit de kluis van Vault Comics die we volmondig kunnen aanraden.
4/5
Total Score

Raak

  • Ongemakkelijk makende monsters
  • Knap werk van tekenaar en inkleurder

Braak

  • Nog veel geheimdoenerij
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels