Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Getting It Together #1 review: twentysomething romcom in stripvorm

Getting It Together is meer Lovesick in stripvorm dan Friends.

Getting It Together herinnert je eraan dat comics niet altijd bezaaid zijn met monsters, ruimtereizen of einde-van-de-wereld-scenario’s. De nieuwe vierdelige strip van Sina Grace, Omar Spahi, Jenny D. Fine en Mx. Struble leest als een sitcom over de relaties van samenwonende, -werkende en -feestende vrienden in de hippe metropool San Francisco.

Zoals de betere romantische komedie opent Getting It Together met een break-up. Sam en Laura vulden op een andere manier de definitie van een open relatie in, meteen ook het einde van die relatie. Sam is er kapot van, Laura doet verder met haar rockende leventje. Middenin zit Jack, de beste vriend van Sam en de broer van Laura, en zelf met een kop vol zorgen.

© Image Comics

In Getting It Together worden mensen gedefinieerd door hun relaties

Scenaristen Sina Grace (die Iceman een persoonlijkheid gaf in zijn gelijknamige soloreeks) en Omar Spahi vullen met Getting It Together het gat dat series zoals Friends, How I Met Your Mother, New Girl, Lovesick en Please Like Me achter zich hebben gelaten. Meer de laatste twee dan de eerste. Sam, Laura, Jack en hun vrienden hebben moderne relaties zoals de mensen rond jou, en niet altijd zo’n vlekkeloze.

Iedereen in de comic wordt gedefinieerd door relaties. Elk gesprek gaat daarover en niemand wil alleen zijn. Een gezond mens weet natuurlijk dat we meer zijn dan de optelsom met onze partner(s). De vrienden, en vooral de gedumpte Sam, in Getting It Together moeten dat nog leren.

© Image Comics

De bladzijden spatten van de energie

De comic steekt veel meer energie en kleur in het herkenbare twentysomething relaas dan gelijk welke tv-serie zou kunnen. Mx. Struble overgiet elke scène, getekend door Grace zelf met Jenny D. Fine, met toonzettende kleuren. Kil paars en warm geel botsen tegen elkaar wanneer we de twee kanten van de breuk horen, gezellig bruin overheerst op café of in de koffiebar (ik mis jullie al).

Groen breekt dan weer opvallend met al de rest. Hier doet muziek en rock zijn intrede want een van de personages speelt in een bandje. Ook de tekenaars durven dan ruiger te zijn, terwijl ze anders genoeg emotie in hun personages stoppen zonder er karikaturen ervan te maken.

Getting It Together is uit het leven gegrepen is, en verrast je – net zoals het leven – niet op elk moment. Maar een bijzonder tedere afsluiter tussen de twee ex-liefjes belooft groei, voor de personages en misschien ook voor de lezer.

Getting It Together #1 is geschreven door Sina Grace en Omar Spahi, getekend door Jenny D. Fine en Mx. Struble en uitgegeven door Image Comics op 7 oktober 2020.

Kleurrijk

Getting it Together #1
3 5 0 1
Getting It Together is meer Lovesick in stripvorm dan Friends.
Getting It Together is meer Lovesick in stripvorm dan Friends.
3/5
Total Score

Raak

  • Uit het leven gegrepen
  • Opvallend kleurengebruik

Braak

  • Wel heel herkenbaar
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels