Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Office crawler Going Under! – versla de Joblins

Je bent aangenomen voor de stage die je zo graag wou. Hoera! De bekende start-up die iedereen kent, vond je motivatie goed genoeg. En nu begint je eerste dag in dit hippe bureau, spannend! Maar wat blijkt? Je komt terecht in een office crawler.

Jij bent Jackie Fiasco, de nieuwe marketingstagiaire. Dit is de kans van je leven! Maar al snel wordt duidelijk dat deze tech start-up betere dagen heeft gekend. Je krijgt geen plaats toegekend, maar moet meteen de kelder in. Je eerste opdracht? Joblins verslaan! En je krijgt hier zelfs niet voor betaald!

Jij bent Jackie, de nieuwe marketing stagiaire.

Deze dungeon crawler en roguelike neemt het niet al te serieus met hoe een traditionele dungeon eruit ziet. De moderne dungeon crawler is kleurrijk, in een soort neonpastel-tekenstijl en het bedrijf waarin het zich afspeelt, is tech-savvy en hipster. Behalve die goblins die je nog steeds moet verslaan. Het gaat er nog steeds om dieper af te dalen in de kelders van dit techbedrijf die procedureel gegenereerd zijn.

Dungeon crawler
Glijbanen brengen je dieper in de kelder. © Aggro Crab/Team17 Digital

Je taken zijn voornamelijk: joblins verslaan!

Daarom is het veel meer een office crawler. Joblins zijn goblins die het materiaal van het bedrijf stelen, en dat moet de stagiaire natuurlijk oplossen. Je kunt onderweg verschillende taken opnemen en afwerken.

Die taken zijn voornamelijk: joblins verslaan! Als het je lukt de taak af te werken, levert een drone een pakketje goodies bij je af. Hoe sneller je klaar bent, des te beter de goodies. De puns en zelfreflectie zijn on point, zo is de joblin die je koffie en andere items verkoopt een hipster barista met baard en avocado toast.

Dungeon crawler
Fight! © Aggro Crab/Team17 Digital

Gevechten gaan snel en je vecht met alles wat je kan vinden: toetsenborden, monitors, potloden… Maar ook elektrische gitaren en zwaarden. Je kunt 3 wapens bij je hebben en je wisselt ook tijdens een gevecht tussen de drie. Ze breken, dus je moet vaak op zoek naar nieuwe dingen die je in het gevecht kan gooien. Je vindt zowel upgrades als skills terwijl je de verschillende bureaus en bezemkasten doorgaat. Die skills zijn erg gevarieerd. Zo kun je bijvoorbeeld kleiner worden, bommen gooien elke keer je rolt of is er een kans dat een joblin al gevloerd is op het moment dat je de ruimte binnen komt.

Om meer van deze krachten te krijgen, kun je met de lokale vampier praten, de Hauntrepreneur! Bij hem lever je geen geld in, maar krijg je een negatief effect voor een beperkte duur, en in de plaats daarvan kun je een aantal skills of hulpjes krijgen. Bijvoorbeeld een joblin die voor je vecht of een lekkere jobswitch.

Snel reageren en uit de weg rollen is de boodschap.

Een leuk detail, aangezien het een moderne start-up is rijden ze er ook rond met kleine autootjes. En ja, je kunt die zelf ook gebruiken!

Dankzij glijbanen glijd je naar het volgende level, waar er ook meer en sterkere joblins zijn om te verslaan. Dit maakt je scherm een chaotische explosie van verschillende aanvallen en kleuren. Snel reageren en uit de weg rollen is de boodschap. Je kunt de wapens van de vijand ook tegen hen gebruiken en de exploderende coldbrew koffie terug naar afzender sturen. Je bent de enige mens in het gezelschap en daardoor nog steeds gemakkelijk te onderscheiden. Vertel het alleen de barista niet! Anders moet hij je opeten. O, en koffie is echt levensnoodzakelijk: joblins verslaan gaat zoveel beter met cafeïne.

Dungeon crawler
Meer koffie? © Aggro Crab/Team17 Digital

De office crawler loopt vlot en is gemakkelijk te besturen. Dat de verschillende deuren die nog niet geopend zijn, gemarkeerd zijn, en de cafetaria en Hauntrepreneur een apart symbool hebben, maakt het navigeren gemakkelijk. De navigatie aan de bovenkant van je scherm helpt om snel te weten welke ruimtes je nog moet afwerken of waar je naar het volgende level kan.

Het menu lijkt een beetje op een getekende versie van een desktoptabblad, alles past in het thema. Nieuwe apps die je een tijdelijk voordeel kunnen opleveren, verschijnen alsof het notificaties op je smartphone zijn.

Dungeon crawler
Je skills vind je in een klik. © Aggro Crab/Team17 Digital

Maar het is vooral de stijl die charmeert. Het voelt fris en modern, de tekenstijl is vrolijk. De muziek op de achtergrond lijkt soms eerder op de muziek in een koffiezaak. De hoeveelheid aan wapens geeft het gevoel dat je altijd nog kans maakt om het gevecht te winnen. De cactussen overleven het gevecht waarschijnlijk niet wanneer je ze over de tafel naar de joblins gooit! Je kunt echt bijna alles oppakken om naar vijanden te gooien. Dit was enkel de demo, dus het moet nog blijken of er ook een interessant verhaal bij komt dat je echt kan meetrekken in de game.

© Aggro Crab/Team17 Digital

Deze office crawler indiegame van Aggro Crab Games, van producent Team 17 Digital, is er eentje die je snel eens tussendoor kunt spelen en die telkens leuke details tevoorschijn tovert. Tot de release op 24/09/2020 kun je een gratis demo spelen op Steam.

Wanneer de game verschenen is, kun je het op Steam en dus pc, maar ook op Playstation 4, Nintendo Switch en Xbox One spelen. Het is voor slechts 1 speler, wat een gemiste kans is om het spel interactiever te maken. Aangezien de kelders telkens anders zijn, kun je wel gemakkelijk de controller aan iemand anders doorgeven en zien hoe ver zij raken.

Meer weten? Ga naar: Team17: Going Under

Andere indiegames die je misschien kunnen interesseren: Beste indiegames Switch

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels