Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #60: Phantasy Star Online 2 en Watch Dogs 2

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Phantasy Star Online 2

Jason: 8 jaar. Zolang heb ik moeten wachten op de release van Phantasy Star Online 2 in het westen. Helaas betekent het in dit geval enkel in Noord-Amerika en via de Windows Store, dus moest ik mijn regio veranderen en uren worstelen door de slechtste downloadervaring ooit. Installeer PSO2 niet op een andere schijf dan de C-schijf, of je bent eraan voor de moeite. Maar bon, 8 jaar + 1 dag later later toch PSO2, hoera!

PSO2 is, net als zijn voorganger, een online actie-RPG. Hier geen open werelden of ingewikkelde skill-rotations, reflexen en overzicht van de arena zorgen in PSO 2 voor een uitgebreide gameplay. Alles is daarom in korte missies gegoten waar je voorbij alles zoeft tot de eindbaas en daar je furie helemaal loslaat. Een beetje de loop van Monster Hunter, maar dan zonder de heerlijke snacks voor een gevecht. De grind is hier wel even verregaand, met honderden items die op honderden manier nog beter kunnen worden. Uiteraard kost dit allemaal verschillende materialen waar je – jawel – ook voor zal moeten grinden.

Maar de gameplay is verslavend, en voorlopig voel ik – net zoals bij een Monster Hunter – geen verveling omdat elke missie anders verloopt en zo de sleur doorbreekt. Ofwel zijn er in de missies Urgent Quests die roet in het eten gooien, of er zijn de raid-type missies die tijdelijk tot 12 spelers samenbrengen om een zeldzame vijand te mollen. Hella fun, ook in kleine porties of als je niet dagelijks online kan komen voor bonussen. Het is bovendien ook free-to-play zonder al te veel restricties op de leuke goodies wanneer je een abonnement neemt. Je inventory is kleiner en je kan verzoeken tegelijk volbrengen maar alle content (lees missies maar ook classes, cosmetics, housing, character slots,…) is beschikbaar zonder een cent te spenderen.

Het proberen waard alleszins mocht je interesse hebben. En als je op zoek bent naar een co-op partner, roep dan maar in het juiste kanaal van onze Discord!

© SEGA

Watch Dogs 2

Michiel: Na The Last of Us Part II had ik dringend nood aan iets luchtigers. En luchtiger is een ideaal woord om Watch Dogs 2 te beschrijven. In tegenstelling tot het eerste spel neemt deze sequel zichzelf helemaal niet serieus en speel je niet met een psychopaat. Jij bent Marcus, een jonge hacker die samen met de andere leden van DedSec probeert om in San Francisco het alomtegenwoordige ctOS neer te halen. Dit systeem is niet alleen een groot bewakingssysteem, maar bevat ook al je persoonlijke data die je maar kan denken. Uiteraard wordt deze data dan aan de hoogste bieder doorverkocht, of worden je kansen om een job, huis of lening te krijgen automatisch door het algoritme in de grond geboord. Reden genoeg om met je l33t skillz (ja, dit spel heeft veel verbasteringen van het Engels) de waarheid aan het licht te brengen. De sociale commentaar in het spel is niet altijd even subtiel maar raakt wel vaak een gevoelige snaar.

Het is heel fijn dat je heel vaak, zonder eigenlijk in verboden gebieden of gebouwen te komen door alles vanop afstand (of met je handige drones) te hacken, je missies kan voltooien. Mijn Marcus gebruikt geen dodelijke wapens, en moet zijn verdovende wapens ook heel weinig trekken. Eerst verken ik de omgeving met mijn vliegende drone voor ik mijn autootje op afstandsbediening (maar dat ook kan hacken) het terrein in stuur. San Francisco is ook een mooie stad, en het spel kan er bij momenten schitterend uitzien, zoals wanneer je over de Golden Gate Bridge bij zonsopgang rijdt. Het is wel jammer dat er precies alweer een aantal scènes waarin ze dingen uitleggen verdwenen zijn. Er gebeurt veel off screen of in je hacks, en je moet het achteraf allemaal maar horen. In ieder geval is het een best amusant spel om je even fijn mee bezig te houden.

Je speelt minstens even veel met je drones als met Marcus. © Ubisoft
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels