Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Hidden Society #1 review: de tekeningen redden het plot

Hidden Society verwelkomt je in een verborgen magische wereld, die iets te herkenbaar aanvoelt.

Verhalen waarin er onder onze neus een magische wereld verborgen ligt, ik verslind ze als vrijdagavondfrietjes. Harry Potter, The Magicians, The Magic Order, Books of Magic, A Darker Shade of Magic en meer titels met magic erin trekken het hoofdpersonage en de lezer in een geheime wereld die zich al eeuwenlang afspeelt naast de echte mensenwereld. Hidden Society volgt hetzelfde platgetreden pad en heeft wat moeite om zichzelf genoeg te onderscheiden.

Aan de coole seventiesvibe met bruine tinten en bruine bolides zal het alleszins niet liggen, evenmin aan de vlezig uitgeschreven personages. Scenarist Rafael Scavone (Hit-Girl en A Study in Emerald) focust in het eerste nummer misschien iets te veel op de personages, waardoor enkel een stuk expositie het verhaal in gang trapt.

© Dark Horse Comics

Een gerecycleerd verhaal met charismatische rollen

Een Indische tovenaar uit een oud verbond klopt aan bij vier tovenaars met uiteenlopende krachten die het einde van de wereld moeten voorkomen. Huurmoordenares Mercy verzamelt zielen voor de duivel, de blinde Laura zoekt met haar demoon moedwillig overvallers op en als laatste ontdekt een jonge goochelaar dat hij nu toch wel echte magische krachten heeft zeker. Van antagonisten is nog geen sprake, die duiken pas op in het tweede nummer.

Het openingsnummer van Hidden Society brengt de vier uiteenlopende personages met elk hun opvallende karaktertrekjes samen, maar geeft je nog iets te weinig goesting om ook het vervolg te gaan lezen.

Natuurlijk opent het tweede deel met de uitleg van de geheime vereniging in de titel en welke rol de antagonisten spelen die doem en verderf verspreiden. En ook hier toont schrijver Scavone dat hij niet echt wil spelen met de clichés van het genre. Ondertussen ben je wel genoeg gehecht aan de personages om te willen weten hoe het met hen afloopt.

© Dark Horse Comics

De tekenaar redt Hidden Society

Als het verhaal niet overweldigend is, waarom zou je dan een strip lezen? O, juist: de tekeningen. Rafael Albaquerque (de tekenaar van A Study in Emerald, American Vampire en Huck) steekt tonnen karakter in zijn figuren en in de onderwereld van New York van de jaren 70. De goochelaar waarvan zijn truc mislukt, staat echt te sterven van de zenuwen en aan de schattige blindgeleidehond wens je het allerbeste toe.

Marcelo Costa kiest ervoor om elk personage subtiel een kleur te geven: rood voor zielenjager Mercy, blauw voor vigilante Laura en haar demoon, en geel voor de jonge goochelaar. Magie spat dan weer in het felgroen van de bladzijden.

Hidden Society #1 is geschreven door Rafael Scavone, getekend door Rafael Albaquerque met Marcelo Costa en uitgegeven door Marvel Comics op 3 maart 2021.

Magisch

Hidden Society
3 5 0 1
Hidden Society zal je meteen overtuigen met zijn personages en tekenstijl, terwijl het verhaal nog van de grond moet komen.
Hidden Society zal je meteen overtuigen met zijn personages en tekenstijl, terwijl het verhaal nog van de grond moet komen.
3/5
Total Score

Raak

  • Tekeningen vol karakter

Braak

  • Het verhaal moet nog beginnen
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels