Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

DRAGON BALL Z: KAKAROT

Single Play: 10 zoethouders tijdens quarantaine

Ah vrienden, amigo’s, compadres. Nu we verbannen zijn naar de quarantaine van onze eigen (wo)mancaves, snap ik dat we na enkele dagen al de muren aan het oplopen zijn van verveling. We hebben net ontdekt dat het geheime leven van onze katten niet zo spannend is als we dachten en dat je buren het minder appreciëren als je om 8u s’ochtends loeiharde metal door je Sonos knalt. Maar niet getreurd! Dit is waarom Geekster bestaat, beste vrienden van de control stick. Zoals een oude, verloren gewaande vriend omarmen we immers de games die onze consoles en pc reeds gezegend hebben met hun glorie. Dit is het gloriemoment om onze aartsrivaal, Backlog, weer het duistere dal in te duwen vanwaar ‘ie afkomstig was. Until it returns, as it does to all men. Het uitstekende moment om je backlog in te halen is als er een wereldwijde pandemie uitbreekt, zei ons Miranda altijd. En zo geschiedde, hieronder vind je alvast een voorgeselecteerde lijst van singleplayer games die onze redactie aanraadt in deze barre tijden.  

Dragon Quest XI

Wanneer kan je je herinneren dat je als tiener nog eens een goede standaard JRPG back-to-back kon spelen, zonder zorgen en tijdstekort? Juist ja. Nu we verdoemd zijn tot ons eigen kot, lijkt Dragon Quest XI  de perfecte gelegenheid om een wereld binnen te stappen waar alles toch een beetje beter lijkt dan deze. Met nog steeds prachtige designs van Akira Toriyama, blijft Dragon Quest een der meest iconische JRPG’s die tot op heden bestaan. De laatste intrede in de reeks is er zelfs eentje die helemaal de originele feel van de reeks kan bovenhalen. Dragon Quest XI is echter wat we noemen een “slow burn”. Het geeft en neemt behoorlijk wat van je tijd, maar gelukkig is het net dat dat we nu wat meer op overschot hebben. Dragon Quest XI, het heldenverhaal waar we nu echt tijd voor hebben. Niet vergeten dat de Switch-versie ook een speciale “retro-mode” heeft, voor de nostalgici onder ons! En ja, er zijn nog steeds erg veel slimes.

Dragon Quest XI © Square Enix

Persona 5 (The Royal)

You’ll never see it comiiiiin’. Het zou het lijflied van het coronavirus kunnen zijn, maar laat ons het toch maar even hebben over het avontuur van de Phantom Thieves, nog zo’n game waar je ettelijke honderden uren in terecht kan voor je diepste anime weebverlangens te bekoren. Met Joker, Morgana en alle Arcana is het immers tegelijk ook de vervanging voor als je de schoolbanken toch iets te erg zou missen. Plus, met de recente uitkomst van Persona 5 The Royal (de versie waar extra content, en een nieuw personage zelfs, is ingefietst, een beetje zoals Pokémon Emerald t.o.v. Pokémon Ruby) zijn er nu nog meer persoonlijke relaties en dilemma’s om over na te denken. Plus, die menu’s blijven echt zichtbare kunstexplosies op je retina’s. I am thou and thou art I. Si.

Ah, we gaan de glorietijden van het openbaar vervoer nog missen! © Atlus

Legend of Zelda: Breath of the Wild

Doe jezelf een plezier en delete je hele Legend of Zelda: Breath of the Wild-save file. Begin eens volledig opnieuw. Laat jezelf opnieuw ondergedompeld worden in de mooie eenzaamheid van een Hyrule getroffen door Calamity Ganon. Laat jezelf opnieuw kapot gemaakt worden door te sterke Lynels. Herontdek Shrines. Herontdek de subtiele details die je zo verliefd maakten op deze game, opnieuw. Speedrun het aaien van alle hondjes in Hyrule. De mogelijkheden zijn eindeloos. Verlies jezelf in quarantaine, maar ook in het land van de Triforce. Zelfs al heeft de wereld maar drie hartjes meer. Er is altijd hoop.

Legend of Zelda: Dog Breath of The Wild © Nintendo

Elder Scrolls V: Skyrim

Niets fijner dan jezelf te verplaatsen naar een wereld waarin elke ziektekiem binnen seconden kapotvriest en je tevens jezelf in permanente staat van ontsmetting by fire kan houden. Ja hoor, Skyrim, de drakensneeuwwereld, met zijn vele en geweldige mods, zal ongetwijfeld ook soelaas kunnen bieden aan de meest noordelijk indachtige mensen onder ons. Kies voor de moeilijkste weg, en doe een run met enkel enchantment magic. Of probeer gewoon vijanden net als de Road Runner naar de rand van een afgrond te lokken en ze dan Wil. E. Coyote-gewijs het afgrijselijke ravijn in te fus-roh-dah’en. Konden we het coronavirus ook maar fus-roh-dah’en.

We noemen hem Corona, grote jolige reus die we zo meteen kapot maken. © Bethesda

Stardew Valley

Van eenzame boer in de wildernis tot megalomane voedselindustrie-gigant? Ja graag! Gelukkig is daar Stardew Valley, voor wanneer we dromen van een teruggetrokken leven op een boerderij, met alleen maar dieren en onze geliefde om ons heen, zonder zorgen over een wereldwijde pandemie. Stardew Valley is als een knuffel op een ochtend waarop je het even niet meer ziet zitten. De wereld lijkt even stil te staan, het simpele leven van een boer houdt je weer recht op de been. Boerderij uitbouwen, paden aanleggen, dieren managen, er is elke dag wel iets te doen. En net als in het echte leven ben je niets zonder een goed ritme en flow van taken. Routine helpt iedereen verder. Net als Animal Crossing binnenkort is Stardew Valley de mantel der liefde die onze angsten en onzekerheden omhult. Zalf op de ziel van onze medemens. A farmer’s life for me, klinkt zo slecht nog niet. Zeker nu je het niet meer alleen hoeft te spelen.

Stardew Valley 6
Stardew Valley © Chucklefish

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

Objection! Zoals een lamlendigaard zitten kniezen in je luie zetel omdat je je verveelt, kan niet meer door de beugel als je weet dat op elke denkbare console er een versie van de Phoenix Wright Trilogy bestaat. Voor wie de games niet kent, deze zijn detectivegames die goed vermomd zijn als een uitstekende parodie op het Japans rechtssysteem. Met een breed eskader aan sappige personages en heel fijn ingerichte moordmysteries met enorme plottwists blijft het tot op heden een van de fijnste franchises die Capcom nog in de kast liggen heeft. Handig voor tussendoor te spelen, maar ook lang genoeg om je zeker enkele weken zoet te houden. Sommige van de mysteries gaan erg, erg diep. Ook alle liefde voor Godot, de koffiezuipende, cyborgmasker-dragende aanklager uit de derde titel.

Phoenix Wright Ace Attorney Trilogy © Capcom

The Witcher 3

Ook aan het kniezen omdat The Witcher op Netflix slechts 8 afleveringen bevat? Dat brengt in tijden van quarantaine slechts een dag soelaas. Maar niet getreurd voor wie verknocht is geraakt aan de wereld van Geralt of Rivia. Als een feniks herrees The Witcher 3 uit de as, als resultaat van het enorme succes van de serie. En terecht, want de game biedt ontiegelijk veel mogelijkheden om met Geralt emotieloos te reageren op de meest brute taferelen. Met daarnaast een game die rijkelijk gevuld is met hopen side-quests, is het opnieuw een wereld waarin we ons met opzet honderden uren in kunnen verliezen als Geralt of Rivia, The White Wolf, Butcher of Blaviken. En voor wie echt de hele ervaring wilt, je kan de voorgaande games ook voor een prikje aanschaffen op Steam!

The Witcher Zwaluwentoren
The Witcher 3: Wild Hunt © CD Projekt

Dragonball Z: Kakarot

Iedereen kent ondertussen al de saga van Goku en het verslaan van respectievelijk Frieza, Cell en Evil Buu. Met weemoed denken we aan de tijden toen we ons van de bus naar huis haastten om daar te zien hoe 20 afleveringen lang Goku de planeet Namek redde binnen de 5 minuten. Het is duidelijk dat Dragon Ball Z het niet nauw neemt met gegeven timings. En laat het net dat zijn dat we nodig hebben in deze tijden van verbanning en quarantaine. De tijd draaglijker maken en ons verliezen in passende epiek. Met Dragonball Z Kakarot levert men hier een ervaring af die ons erg dicht brengt bij de nostalgische feels van weleer. Met dezelfde engine als waarin Dragonball FighterZ rendert, komt hier een woord voor woord vertaling van de anime naar onze consoles. Zichtbaar genieten van de kleurexplosies en cutscenes, die allen ode brengen aan het origineel materiaal. Neem daarbij een overworld waar je als verschillende personages lustig kan rondvliegen en naar hartenlust kan Masenko’en, met sidequests, trainingsmissies en erg veel Dragonball-feels. Voor je het weet leek de quarantaine maar 5 minuten. Yosh. 

DRAGON BALL Z: KAKAROT © Bandai Namco Entertainment

NieR: Automata

Misschien zit je vast en denk je: “Was er maar een spel dat filosofie combineert met waifu’s…”. Niet getreurd, jouw (nogal heel specifieke) vraag wordt beantwoord met NieR: Automata. Ja, 2B mag er zijn en ja, Sartre komt met naam en toenaam voor in het spel, dus het voldoet aan de checklist. De combinatie tussen het gekke brein van Yoko Taro en de actiegamehelden van PlatinumGames is natuurlijk goed voor meer dan een bizarre RPG. Het verhaal is meeslepend en het is ook gewoon verdomd fun om te spelen. Bovendien ben je er ook heel de quarantaine periode zoet mee. Het spel bevat meer dan honderd eindes, waarvoor je het spel minstens 5 keer moet herspelen. 5 unieke playthroughs daarbovenop, zonder saaie NG+-toestanden. Opgelet voor het ware einde van het spel! Het pakt je vast bij de feels en knijpt er nog eens hard in ook.

NieR: Automata © Square Enix

The Last Of US: Definitive Edition

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van apocalyptische vibes, zijn er nog altijd de games die ons doen beseffen dat onze huidige situatie zo slecht nog niet is. We moeten tenminste (nog) niet weglopen van clickers of een bende kannibalen, amirite. Je moet iets doen als je heel Netflix hebt uitgekeken, dus vinden we redding in een cinematische game zoals The Last Of Us, wat één van de prachtigste ervaringen in games blijft, tot op heden. Met de nieuwe titel die er bijna aankomt, lijkt een replay van de eerdere titel zelfs erg logisch. En tijdens de replay kan je zelfs live brainstormen over welke acteurs nu wel of niet geschikt zijn om de rol van Joel en Ellie te spelen in de gelijknamige HBO-reeks.

Klaar voor het vervolg? © Sony Computer Enterainment
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels