Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The End of the F***ing World seizoen 2 review: niet alles verdient een vervolg

The End of the F***ing World, een van de beste series van vorig jaar, krijgt een vervolg dat niet alleen overbodig is, maar dat bij momenten zelfs onuitstaanbaar is.

Ooit was er een tijd waarin niet elke film een vervolg kreeg en wanneer televisieseries wisten wanneer het verhaal uitverteld was. Die tijd is al lang voorbij en Netflix is dan nog de grootste overtreder als het om het uitrekken van series gaat. Het tweede seizoen van The End of the F***ing World kijkt opnieuw gemakkelijk weg, maar voegt helemaal niks toe aan het verrassende verhaal (toen nog gebaseerd op de gelijknamige strip) uit het eerste seizoen of de personages ervan.

The End of the F***ing World kwam vorig jaar terecht in een gefabriceerde hype die het macaber grappige liefdesverhaal bejubelde om zijn eigenzinnige personages, het nostalgische sfeertje en de bizarre relatie tussen twee tieners. James (Alex Lawther) wou Alyssa (Jessica Barden) vermoorden, maar de twee liepen weg van huis om samen amok te maken. Het duo kwam per ongeluk terecht in het huis van een aanrander die ze dan ook, uit zelfverdediging, een kopje kleiner maakten. The End of the F***ing World eindigde met een finale zoals weinig films of series dat nog durfden: een zwart beeld, net op het moment waarop er schoten worden gelost op James.

© Netflix

Die opgespaarde pluspunten voor het ambigue einde verspelen Netflix en bedenker Charlie Covell met het tweede seizoen. Het lot van James hield fans bezeten, maar tegelijkertijd was het een perfect einde voor een eigenaardig stukje fictie. Het is die verdwenen eigenaardigheid, of net een te geforceerde nadruk op excentriek doen, die in de weg staat om opnieuw met volle goesting op roadtrip te gaan.

Twee jaar na het verontrustende liefdesspel tussen James en Alyssa, staat die laatste op het punt van te trouwen. Ze doet het gewoon omdat het kan, ook de reden waarom ze de dingen deed uit het eerste seizoen en ook de reden waarom dit tweede seizoen bestaat. Alyssa heeft nog een grotere barrière dan anders opgesteld tussen haarzelf en haar omgeving. Haar apathisch gedrag maakt haar niet meer grappig, wel onuitstaanbaar.

© Netflix

Het tweede seizoen volgt het stramien van het eerste: knappe vertolkingen, ingeblikt door iemand met een oog voor schoonheid, afgestemd met deuntjes uit een indiefilm en deze keer een verhaal dat eigenlijk gevaarlijk dicht aanleunt bij de voorganger. Het enige nieuwe element is Naomi Ackie. Zij vertolkt een personage dat het heeft gemunt op het gedoemde koppel omdat ze verantwoordelijk zijn voor de dood van de man waarop ze verliefd was, de aanrander.

Bonnie en haar jacht op boetedoening tonen al in de eerste aflevering de grootste fout die doorgetrokken wordt in de rest van dit vervolg: oogrollende plotwendingen en cliffhangers die zo voorspelbaar zijn dat je liever rechtstaat en eens iets anders wil gaan doen met je leven.

The End of the F***ing World seizoen 2 staat nu op Netflix.

Overbodig

Overbodig
2 5 0 1
The End of the F***ing World seizoen 2 bezorgt je opnieuw een vermakelijke avond televisie, maar je mist helemaal niks als je liever iets anders doet in de plaats.
The End of the F***ing World seizoen 2 bezorgt je opnieuw een vermakelijke avond televisie, maar je mist helemaal niks als je liever iets anders doet in de plaats.
2/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels