Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

5 filmtips voor Halloween op Netflix

Hier zijn we weer beland, op de mooiste dag van het jaar. De herfstzon breekt door, maar iedereen wacht tot de avond valt om Halloween te vieren. Met deze filmtips op Netflix kan je een avondje griezelen.

Of je je vanavond verkleed of niet, één ding staat vast: bangmakerij is verplicht. We zochten Netflix af om een vijftal huiverfilms samen te sprokkelen die iedereen aanspreken. Sfeervolle spookverhalen, jump scares, lachen met zombies of met de clichés van het genre. Ideaal voor een griezelmarathon!

©️ Universal Pictures

Crimson Peak

Guillermo del Toro maakte voor zijn grote Oscarwinnaar The Shape of Water het sfeervolle en compacte Crimson Peak. De film neemt je mee naar de 19de eeuw waarin de jonge schrijfster Edith Cushing (Mia Wasikowska) tevergeefs haar griezelroman aan de man probeert te brengen. Ze heeft geen interesse in mannen, tot ze Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) ontmoet. Eén grote adder onder het gras: hij woont samen met zijn zus Lucille (Jessica Chastain).

Het tragische verhaal zal met zijn plotwendingen niemand omver blazen, de schitterende kostuums, barre landschappen en afschuwelijke spoken zullen dat wel doen. Crimson Peak lijkt wel een vergeten parel van del Toro te worden, een reden te meer om de film nu te bekijken op Netflix.

©️ Warner Bros. Pictures

The Conjuring

Wie zin heeft in klassieke Amerikaanse horror moet niet verder zoeken dan The Conjuring. James Wan is met zijn Insidious en The Conjuring-franchises verantwoordelijk voor de heropleving van het genre, dus deze film mag je niet missen.

Als de zoektocht naar spoken door de twee paranormaal onderzoekers (Patrick Wilson en Vera Farmiga) je zin heeft doen krijgen in meer, vind je ook de twee spin-offs van de reeks op Netflix rond de spookpop Annabelle.

©️ Universal Pictures

Shaun of the Dead

Edgar Wrights Shaun of the Dead is niet alleen ideaal voer voor Halloween, de film is dit jaar ook 15 jaar oud geworden. Twee redenen dus om je tanden te zetten in deze horrorkomedie. We hoeven je ongetwijfeld niet veel uit te leggen over hoe Simon Pegg en Nick Frost op een dag wakker worden in een wereld die overspoeld is door de levende doden. Zet de film gewoon nog eens voor de 15de keer op.

©️ Next Entertainment World

Train to Busan

Deze Zuid-Koreaanse zombiefilm speelt zich af op een trein die raast door een landschap waarin de zombieplaag net is losgebarsten. Maar ook op de trein is niemand veilig want één zombie heeft haarzelf aan boord gehesen en heeft haar zinnen gezet op verse breinen. Gong Yoo speelt een vader die met zijn dochtertje de treinrit moet overleven in misschien wel de verrassendste zombiefilm sinds The Walking Dead het genre nieuw leven inblies.

©️ Lionsgate

The Cabin in the Woods

Als het om lachen met zichzelf gaat, scoort The Cabin in the Woods nog veel beter dan Shaun of the Dead. De eigenaardige horrorfilm van Drew Goddard (Daredevil) en Joss Whedon (Avengers, Buffy the Vampire Slayer) houdt een spiegel voor het genre. Vanaf het begin weet je dat er iets niet klopt aan de klassieke opzet van een groepje jongeren die gaat zuipen in een afgelegen hutje. Het ene horrorcliché na het andere stapelt zich op, tot Goddard en Whedon alle registers opentrekken alsof er geen grenzen zijn. The Cabin in the Woods is trouwens ook een van de eerste films van Chris Hemsworth.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels