Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Tien om te zien: Mindhunter, Psycho, Sorry to Bother You en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze tien aanraders van de week. 

Sharp Objects

De tv-hit van vorige zomer is nu ook voor niet-Telenet abonnees te bekijken. Wanneer een aantal jonge meisjes vermoord worden teruggevonden in haar thuisstad, gaat journaliste Camille Preaker na lange tijd terug om verslag te doen. Daar wordt ze verplicht om om te gaan met haar moeilijke verleden en thuissituatie. Actrice Amy Adams maakt van een antiheldin een geweldig diepgaand personage, en ook Patricia Clarkson en nieuwkomer Eliza Scanlen zijn fenomenaal als haar moeder en zus. Sharp Objects is al vanaf begin augustus te bekijken op VRT NU en start vanaf 4 september op Canvas.

Nu op vrt.nu

Mindhunter seizoen 2

Dit fascinerende psychologisch drama van David Fincher keert eindelijk terug voor een tweede seizoen. Na een aanvaring met Ed Kemper bleef Holden Ford aangedaan achter, maar zijn werk met Bill Tench en Wendy Carr zit in een stroomversnelling nu hun project goedgekeurd is. Opnieuw gaan ze praten met seriedaders om hen beter te begrijpen en te herkennen. De chemie tussen de hoofdacteurs en het uitstekende scenario maakten van het eerste seizoen uitstekende televisie. Dit seizoen duikt trouwens Charles Manson op, die overigens vertolkt wordt door dezelfde acteur die hem speelde in Once Upon a Time in Hollywood.

Vanaf 16 augustus op Netflix

Psycho

De horrorklassieker van Alfred Hitchcock kan je vanaf vandaag bekijken op Netflix. Psycho speelt in op de angst voor het onbekende, alleen en kwetsbaar zijn en het besef dat uiterlijk schijn kan zijn. Acteur Anthony Perkins schakelt moeiteloos en op indrukwekkende wijze over tussen de onschuldige en kwaadaardige kant van seriemoordenaar Norman Bates. Janet Leigh is heel herkenbaar als zijn uitgekozen slachtoffer dat overmand wordt door angst en onrust. Het enige dat nog bekender is dan de film en de regisseur is de muziek uit de douchescène.

Vanaf 16 augustus op Netflix

Jurassic Park

Tja, kijk, het is Jurassic Park, moet ik daar nog veel aan toevoegen? Aanschouw het begin van de hartendief van het internet, Jeff Goldblum. En dino’s. Die zijn ook leuk.

Zaterdag 17 augustus op één

Captain America: The Winter Soldier

Na Avengers: Endgame zullen we de voorgaande Marvelfilms wellicht net iets anders bekijken, dus waarom beginnen we niet met een van de beste (volgens mij)? Winter Soldier is de politieke thriller van het MCU en wellicht een van de meest toegankelijke films. Steve Rogers ziet zichzelf een voortvluchtige worden als S.H.I.E.L.D. zich tegen hem keert en hij opgejaagd wordt door een mysterieuze figuur met een metalen arm. Een mooie bijrol voor Black Widow en Nick Fury, goede actie, Robert Redford en de terugkeer van Sebastian Stan als Bucky Barnes – meer dan genoeg redenen om te kijken.

Zaterdag 17 augustus op BBC One

Sherlock seizoen 1

Benedict Cumberbatch en Martin Freeman werden bekend dankzij deze geliefde en moderne versie van het verhaal van Sherlock Holmes en John Watson. Hier is Watson een sarcastische Afghanistan-veteraan en Sherlock iets terughoudender dan de charmante versie van Robert Downey Jr. De chemie tussen de twee complexe mannen en de goede regie en verhalen van Steven “Doctor Who” Moffat en Mark Gatiss maken van Sherlock een van de beste BBC-drama’s van de laatste tientallen jaren. Herbeleef de reeks opnieuw of voor de eerste keer (zoals ik) op BBC First.

Vanaf zaterdag 17 augustus op BBC First

Southpaw

Een nieuwe week, een nieuwe portie Jake Gyllenhaal. In Southpaw speelt hij een bokser die zijn dochter terug wil winnen en tegelijk zijn slabakkende carrière nieuw leven wil inblazen na een dodelijk incident. Het verhaal is misschien niet bijster origineel, maar regisseur Antoine Fuqua (Training Day) haalt het beste uit zijn uitstekende cast naar boven.

Zondag 18 augustus op VIER

Sorry to Bother You

In een van de vreemdste en origineelste films van vorig jaar volgen we Cassius Green, een telemarketeer die de raad krijgt om een “witte stem” te gebruiken als hij belt. Plots haalt hij succes na succes, maar zijn leven wordt ook steeds absurder. Lakeith Stanfield van Atlanta krijgt hier een ander medium om in te schitteren, en ook Tessa Thompson geeft nieuwe regisseur Boots Riley waar voor zijn geld. Als je goed oplet en vooral luistert, zal je ook nog andere acteurs herkennen.

Maandag 19 augustus op Play More Cinema

American Gigolo

Regisseur Paul Schrader kon vorig jaar op veel lof rekenen voor zijn diepgaande film First Reformed, maar de man is vooral bekend als scenarist van Taxi Driver en deze American Gigolo, dat hij ook regisseerde. Richard Gere speelde in zijn hoogdagen een mannelijke escort die verdacht wordt van de moord op een cliënte. Schrader geeft ons een kijk in de vaak geschuwde wereld van sekswerkers en de gevolgen die dat heeft voor de betrokkenen. Gere groeide met zijn op maat gemaakte pakken uit tot een stijlicoon in de jaren 80.

Dinsdag 20 augustus op CAZ

D’Ardennen

De doorbraak van Belg Robin Pront ging niet onopgemerkt voorbij dankzij het zeer gewelddadige kantje en de opmerkelijke verschijning van een aantal Belgische topacteurs. Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens spelen de pannen van het dak in dit duistere familiedrama over verraad, misdaad en ingewikkelde liefde.

Woensdag 21 augustus op vtm

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels