Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Marvel Comics #1001 review: bittere nasmaak

De viering van 80 jaar Marvel Comics gaat vrolijk verder in Marvel Comics #1001 . Het recept is bekend. Een berg schrijvers en tekenaars komen samen en brengen een ode aan de jarige Job. Daar tussen door zwerft Al Ewing met zijn verhaal over The Masked Raider.

Schrijver: Al Ewing, Roger Stern, Fabian Nicieza etc
Tekenaars: ACO, Humberto Ramos, Jerry Ordway, Mark Bagley etc
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 2 oktober 2019

Misschien las je de review van het vorige deel? Of beluisterde je de discussie van je favoriete Geekster-comicvreters in de Castard-podcast? De meningen over Marvel Comics 1000 waren verdeeld. Deze comic is voor een deel natuurlijk veel van hetzelfde.

Marvel Comics #1001 is qua dikte meer een reguliere comic. Het komt over alsof hier de restjes zijn gedumpt die net te laat binnenkwamen om nog verwerkt te worden in het vorige deel. Best een beetje sneu. Wat dat betreft krijg je als lezer waarschijnlijk meer waar voor je geld met de Marvel Comics #1000-hardcover die in maart 2020 verschijnt. Als één geheel leest het net iets beter.

© Marvel Comics

Wat waren de verrassingen? Het was plezant om Fabian Nicieza en Mark Bagley te zien werken aan een New Warriors-verhaal. In de jaren negentig raakten hun namen vergroeid met de X-Men en Spider-Man, maar beide heren beleefden eind jaren tachtig hun doorbraak met The New Warriors. Een team dat grotendeels is vergeten, hoewel het zeker een flinke schare fans had.

En de samenwerking tussen veteranen Roger Stern en Jerry Ordway op Machine Man was ook best genietbaar. Dit leek zelfs een opmaat te zijn naar een eigen serie? Verder was de gag waarmee schrijver Nick Spencer de draak stak met The Watcher erg amusant. Idem voor de briljante spoof op de fitnessadvertenties uit de Marvel Comics van weleer.

Voor de rest was het allemaal nogal voorspelbaar.

Marvel, we zien wat je hier doet

Tot het einde! Want Al Ewing en tekenaar AOC knopen het verhaal van The Masked Raider vaardig vast aan de serie teasers die Marvel enkele maanden geleden publiceerde. Het gaat hier om het Incoming-verhaal dat het Marvel Universum in 2020 vorm gaat geven. Het onthult de naam van de kosmische entiteit waarnaar gehint wordt.

Dit project is dus uiteindelijk geen jubileum maar eerder een marketingactie om lezers te trekken voor het nieuwe event van Marvel. En dat laat je door lezers betalen?!

Waarschijnlijk zul je deze comics in 2020 kunnen herlezen en nog wat meer hints ontdekken over de zaken die tijdens Incoming zullen spelen. Voor nu is het niet onlogisch om jezelf als lezer enigszins bekocht te voelen.

Marvel Comics #1001

Marvel Comics #1001
0 100 0 1
Vier het jubileum met Marvel.
Vier het jubileum met Marvel.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels