Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Powers of X #2 review: nieuwe ontwikkelingen en u-bochten

Jonathan Hickman heeft samen met zijn tekenaars een van de meest intrigerende comics van de laatste twee decennia gemaakt. Je kunt er elke metafoor op los laten die je wilt, maar deze Powers of X past weer perfect in de voorgaande verhalen. Hierna volgen spoilers.
Schrijver: Jonathan Hickman
Tekenaar: R.B Silva
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 14 augustus 2019

De lezer wordt rondgeleid door vier verschillende tijdvakken. Het jaar 1, het jaar 10, het jaar 100 en het jaar 1000. Na de onthullingen in House of X #2 weten we nu een klein beetje waarom dit is. Elke gebeurtenis lijkt zijn weerslag te hebben op de andere tijdvakken. Alles is dynamisch, niets staat vast.

Moira heeft een uniek inzicht in de levens en het lot van vele mutanten. Ze slaagt erin om Charles en Magneto samen te laten werken.

©Marvel Comics

In het jaar 10 zien we dat een conflict met Orchis (een samenraapsel van ex-werknemers van diverse organisaties binnen het MCU) onvermijdelijk is. In het jaar 100 zitten we midden in een oorlog en is het niemand minder dan Apocalypse die de mutanten leidt tegen Nimrod. Het jaar 1000 is het stuk waar alles een rare u-bocht maakt en een vergeten cybernetisch verschijnsel uit de jaren negentig zijn herintrede doet met een aanbod dat te mooi is om waar te zijn.

Een belangrijk deel van het werk mogen we ook op het conto van tekenaar R.B Silva zetten. Met name het stuk waarin Charles en Moira Magneto overhalen, wordt gedragen door zijn tekeningen. Het is prachtig theater waarbij je Magneto’s gezicht ziet verzachten bij het begrip van de ideeën van Xavier. Ook aan de inkleuring is te zien dat het licht letterlijk aangaat bij hem.

De werelden die Hickman heeft bedacht, zijn erg ingenieus. Maar nu we vier delen gezien hebben, wordt het langzamerhand ook tijd dat de wereld verdiept wordt. Er mag wat meer worden onthuld over de personages en hun motivaties. Met name de figuren in de toekomst hebben ernstig behoefte aan een ‘waarom’. Het is en blijft wel een goede comic.

In de comics vind je trouwens ook diverse teksten die zijn opgesteld in de taal van Krakoa. Een paar slimmerikjes hebben een redelijk werkende vertaalsheet gemaakt, zodat lezers zelf aan de slag kunnen met het vertalen van de teksten.

Powers of X #2

Powers of X #2
0 100 0 1
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels