Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #46 – Fire Emblem: Three Houses en Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Fire Emblem: Three Houses

Nils: Wat is slaap? Een ver concept voor ons, na die hittegolf van de laatste dagen. Maar nu evenzeer, met de release van Fire Emblem: Three Houses op Nintendo Switch. De nieuwste intrede in één van m’n favoriete franchises is er eentje die je op verschillende manieren aanspreekt. De tacticus in jou, de diplomaat in jou en je innerlijke Game of Thrones-minnende vibes, met een vleugje Zweinstein-aura’s on top. Fire Emblem: Three Houses combineert het allemaal. Jij, professor Byleth, leidt en gidst je studenten doorheen het leven in Fódlan, het continent waar deze Fire Emblem zich afspeelt. Met gameplay-elementen uit Awakening, Shadows of Valentia, Path of Radiance, maar vooral het oudere Genealogy of the Holy War, is Fire Emblem: Three Houses de perfecte erfgenaam van een 30-jaar oude Nintendo IP. Je wordt werkelijk de wereld binnengesleurd met een wervende soundtrack, intrigerend verhaal, steengoede voice-acting en tempowisselende gameplay. En laat dat laatste meteen het meest innovatieve zijn. Elke maand geef je les aan je studenten, loop je vrij rond om hen te entertainen of trek je ten strijde, op zoek naar bandieten. Of als bewijs dat je bestaat voor de ouders van één van je studenten.

Er is duidelijk ook erg veel tijd en liefde in elk personage geslopen in de academie, iets waar vorige Fire Emblem nogal eens durfden tegen te zondigen. Je kan er niet aan doen om begaan met elk personage te geraken, je leeft met hen mee, begrijpt hun keuzes. Niet iedereen zal je liggen, maar dat is ook de bedoeling. Net als in het middelbaar heb je mensen waarmee het gewoon (niet) klikt. Giet daar een Game of Thrones-saus over, gepaard met een oorlog tussen verschillende facties en je hebt een game waar we ondertussen al even van aan het smullen zijn. En slaap voor laten. Want een Blue Lion is sterker dan slaap.  HEAR ME ROAR.

Fire Emblem Three Houses
Fire Emblem: Three Houses

Final Fantasy XIV

Olivier: Ik leerde de Final Fantasy-reeks kennen als kind op de eerste Playstation. Dus FF7 zal altijd een speciaal plaatsje in m’n hart kennen. Het is pas later dat ik alle eerdere Final Fantasy-games mocht leren kennen. Sindsdien speelde ik ook trouw elke nieuwe telg die uitkwam, maar ik moet iets opbiechten. Final Fantasy 11 en 14 heb ik steevast genegeerd. Mijn ouders vertrouwden geen games waar je maandelijks voor moet betalen. Ik heb dat standpunt ook lang overgenomen met als argument dat je toch al eens betaald had voor die game dus waarom blijven betalen.

Zoveel jaar later ben ik zelf aan het werk en relatief verstandig met geld. Dus toen de trailer van Final Fantasy XIV: Shadowbringers uitkwam, besloot ik om toch tegen mijn principes in te gaan. Ik speelde al even met het idee om de game te proberen, maar die trailer trok me echt over de streep. Het gaf me alle Final Fantasy feelings die ik in de afgelopen edities toch wel heb gemist. Ook hier moet ik meteen bekennen dat ik de gratis proefversie aan het spelen ben. Deze kan je tot level 35 proberen zonder abonnementskosten. Maar ondertussen ben ik echt verkocht. De quests zijn goed opgebouwd en zorgen er echt voor dat je verslaafd raakt. Het kiezen van je character en je klasse zorgen ervoor dat je jezelf makkelijk verliest in je personage. Het verhaal plaatst je in de schoenen van een jonge avonturier die zijn of haar eigen weg zoekt in de mooie omgevingen van Eorzea. Ik ben wel blij dat mijn ouders me hier als jonge tiener tegenhielden, want anders kwam ik waarschijnlijk nooit meer buiten. Ondertussen kan ik van deze MMO-RPG genieten met mate en wie net als ik twijfelde, kan ik bij deze geruststellen. Het is zeker en vast de moeite.

Carbuncle oproepen is telkens het eerste wat ik doe
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels