Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Header

Barpig: After Hours review – nog een rondje!

Een tijd geleden had ik het genoegen om op Spiel ’18 kennis te maken met Phil & Jonathan die me in de wondere wereld van Barpig introduceerden. Nu hadden deze lieve snode mensen al plannen om nog meer zwijntjes op ons los te laten. Enkele dagen geleden vroegen ze me dan ook of ik nog even een kijkje wou nemen naar wat er buiten de taverne gaande was. Nietsvermoedend, en misschien wel een beetje aangeschoten, wandelde ik de duistere steeg in waar allerlei figuren mij met kwade ogen aankeken. Ik was in de wereld van Barpig: After Hours binnengestrompeld!

Barpig after hours

Spelontwerp: Jonathan Franklin & Phillip Melchers
Uitgever: Zelf gepubliceerd
Aantal spelers: 3-7
Leeftijd: 13+
Speelduur: 30-45 min.

Beeld je nu in dat je een gevaarlijke schurk bent met de macht om je vrienden een hak te zetten of tenminste toch eens deftig beet te nemen. Wel opletten natuurlijk, want diezelfde vrienden kunnen krachtige kaarten spelen om de regels van het spel op ieder moment te laten veranderen! Dit wordt net zoals in Barpig volledig gecombineerd met een systeem van 2 kaarten die volledig bijhouden hoe je ervoor staat.

Barpig: After Hours is trouwens zowel volledig te spelen als een uitbreiding op het originele spel als standalone.
In deze duistere buurt vind je 10 nieuwe personages met hun eigen uitdagingen en 14 nieuwe voorwerpen om je vrienden in de rug te steken! Het zal er hard aan toegaan om het grootste zwijn te kunnen zijn op dit feestje…

Barpig Sober
how to play

Als iedereen voorbereid is, starten we de ronde. Allereerst dagen we elkaar uit.

Als iedereen voorbereid is, starten we de ronde. Allereerst dagen we elkaar uit. Er wordt een dobbelsteen geworpen en degene die het hoogste resultaat heeft, krijgt een drinkpunt en gaat een level naar boven. Als je level 5 wordt, dan win je het spel. De speler die deze ronde een level gestegen is, moet wel de volgende ronde uitzitten. Hierna leest hij zijn specifieke kracht van zijn personage voor en wordt de uitdaging op zijn kaart uitgespeeld. Sober-punten starten op 0 en je Bar tab start op 10.

Winkelen om onze rekeningen te vereffenen

In het tweede deel van de ronde gaan we voorwerpen kopen. Iedere speler mag een item kopen door de bovenste kaart van de stapel te nemen en verliest een aantal punten van zijn bar tab gelijk aan de waarde van het voorwerp. Als je dit niet kan betalen, moet je dit afleggen. Een andere optie is de bar tab aan te vullen. Je neemt de bovenste kaart van de stapel en de waarde van het voorwerp is hoeveel punten je er bijkrijgt op je bar tab.

Als je een “Time to go home”-kaart trekt, moet je het huidige personage waar je mee speelt afleggen en een nieuwe kiezen.

Als je een “Time to go home“-kaart trekt, moet je het huidige personage waar je mee speelt afleggen en een nieuwe kiezen. De barman heeft er genoeg van en schopt je buiten om je roes te gaan uitslapen. Gelukkig is het volgende personage even ervaren als het vorige dus je behoudt alles wat je hebt tot nu toe.

Voorwerpen zijn ongelofelijk handig om het spel te beïnvloeden dus zeker de moeite waard. Het is natuurlijk altijd een risico want je kan je personage verliezen door de barman kwaad te maken met je gedrag.

The characters

Wie o wie kan er nu zo zwaar verbannen worden uit een taverne waar men alleen maar feestviert? Wel laten we even een kijkje nemen!

ryenger

Vingervlugheid is aangeraden om de Ryenger uit te dagen. Iedereen moet zo vlug mogelijk een item-kaart naar keuze vanuit hun heup smijten naar een meubelstuk dat hij heeft aangeduid. De verliezer? Wel ja, die moet er dan ook voor boeten. Slecht mikken in een duel is immers geen goede zaak!

muskartini

Onze Muskartini weet hoe hij leven in de brouwerij moet brengen. Levendig gaat hij gelijk wat als aanmoediging naar voor brengen. Wie niet kan volgen, gaat dan ook een prikje krijgen van zijn zwaard.

meadium

Het Meadium gebruikt haar duistere gaven om iedereen een waas voor de ogen te brengen. Of dit van de drank of haar werkelijke krachten is, laten we even buiten beschouwing, maar terwijl iedereen slechtziende is, gaat ze de persoon die zijn ruimtelijke coördinatie niet beheerst lekker vervloeken.

lagerthorphe

Hair of the dog indeed! Onze Lagerthorpe bijt nogal graag van zich af. Het is gokken geblazen om te weten hoeveel er in de kamer zijn tanden gevoeld hebben. De verliezer? Tja, die verliest ook een stukje van zijn broek, denken we dan maar!

hopbit

Onze Hopbit houdt wel van een gokje. Iedereen gaat zijn beste spullen mogen bovenhalen om niet achterop te komen. Want de schuld die je er aan overhoudt, zal duur betaald worden aan onze kleine big.

champagnion
bockoneer

Geen vals spel, zegt de Champagnion! Allen die hun ogen niet weghouden van zijn (in zijn ogen dan) eerlijke blik gaan er voor boeten. Sluw spelen en misschien wat scheel kijken van de drank is de boodschap.

apothosherry

Langzaam maar zeker gaat de Bockaneer een voorwerp beschrijven. Woord voor woord gaat hij tergend langzaam tot de conclusie komen. Degene die natuurlijk niet vlug van geest zijn, verliezen dan ook hun beurs zoals het hoort.

wodkleric

Deze oude heer heeft wel een gevoel voor ritme en een brede kennis van alles. Hij gaat dan ook iedereen een dansje laten doen naar zijn gevoel voor muziek terwijl ze hem moeten evenaren in kennis. Degene die niet zo bekend zijn met de categorie gaan jammer genoeg deftig mogen drinken.

Het is niet omdat we tussen rabauwen en galgengebroed zitten dat we niet beleefd kunnen zijn, zegt de WodKleric. 2 slachtoffers gaan elkaar vriendelijk complimenten mogen geven om de harde les van de knuppel leren!

barserker

De Barzeker geeft allemaal niet zo om die etiquette. Een goed gevecht met een drankje is een veel betere bezigheid. De rest heeft weinig keuze om mee te doen want als je jezelf niet verdedigt of iemand anders aanvalt, dan krijg je er sowieso van langs!

why it is fun

Vormgeving

Barpig After Hours  Barpig After Hours is net zoals zijn voorganger simpel maar super leuk.

Barpig: After Hours is net zoals zijn voorganger simpel maar superleuk. Je zal er veel plezier aan beleven in het aankomende zomerseizoen tijdens de barbecue of diep in de winter gezellig rond de tafel te zitten. Het spel zal overal zijn plaats vinden. Net zoals vorige keer levert de getalenteerde Frederick van de Bunt het artwork.

Net zoals Barpig zit Barpig: After Hours vol van kleine referenties en mooie details. Ik ben nog altijd uren bezig met naar de kaarten te kijken om ze allemaal te vinden.

Spiel

Phil en Johno hebben met Barpig After Hours ons terug een reden gegeven om lekker te zwijnen. Hun Kickstarter is al terug heel vlotjes volledig gefund. We mogen dus binnenkort uitkijken om ons te amuseren met hun creatieve brainchild. Ze lieten mij ook weten dat het mogelijk zal zijn om dit op Spiel ’19 op te pikken!

Super

Barpig
4 5 0 1
Barpig: After Hours brengt meer van het vorige plezier maar houdt het lekker interessant. Nieuwe uitdagingen gaan je een hele tijd bezig houden. Net zoals zijn voorganger, die volledig te combineren is, ga je hier een stevig feestje mee kunnen bouwen!
Barpig: After Hours brengt meer van het vorige plezier maar houdt het lekker interessant. Nieuwe uitdagingen gaan je een hele tijd bezig houden. Net zoals zijn voorganger, die volledig te combineren is, ga je hier een stevig feestje mee kunnen bouwen!
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels