Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Spider-Man: Far From Home, It: Chapter Two en meer beste nieuwe trailers

De nieuwe beelden uit Spider-Man: Far From Home domineerden de week, maar er is lekkers genoeg om ook naar uit te kijken.

De release van de nieuwe trailer voor het vervolg op Homecoming betekende ook het einde van de spoilerban op Avengers: Endgame. De beelden hinten naar de gevolgen van de laatste Avengers-film voor Peter Parker en zelfs voor het grote Marvel-universum zelf. Daarnaast toont ook de tweede It-film zich, kondigt de trailer van seizoen drie van Legion meteen zijn einde aan en zien we eindelijk beelden voor de televisieserie van Watchmen.

Spider-Man: Far From Home

Sony heeft eindelijk de gouden formule gevonden voor hun Spider-Man-franchise. In de tweede film trekt Peter Parker (Tom Holland) naar Europa met Jake Gyllenhaal als Mysterio, terwijl hij worstelt met het einde van Avengers: Endgame. We zien ook andere bekende koppen opduiken zoals Samuel L. Jackson en Cobie Smulders. Dat het maar snel 3 juli is!

It: Chapter Two

Na het verrassende succes van de adaptatie van Stephen Kings clownthriller keert de franchise terug met een vervolg dat zich jaren later afspeelt. De kinderen die oog in oog stonden met het monster zijn nu ouder (en worden vertolkt door onder andere Jessica Chastain, Bill Hader en James McAvoy). Het einde van de saga verschijnt op 4 september.

Watchmen

De iconische graphic novel Watchmen wordt voor de tweede keer geadapteerd, maar deze keer met een wending. Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) vertelt een verhaal in hetzelfde universum, zodat er zeker geen enkele fanboy zijn beklag kan doen dat de strip vermassacreerd werd. De prestigieuze HBO-serie komt uit in de herfst.

https://youtu.be/w60S3jC-odg

Legion seizoen 3

Legion is zonder twijfel de meest baanbrekende superheldenadaptatie ooit. Geen enkele andere film of serie komt in de buurt van wat Noah Hawley doet met Legion dankzij slimme verhaalvertelling en een stijl die je elke keer verrast. Het derde seizoen is meteen het laatste en start op 24 juni.

Joan of Arc

Joan of Arc is een eigenaardig beestje. Het is een soort vervolg op de film die regisseur Bruno Dumont vorig jaar uitbracht. Terwijl hij toen het historische verhaal overgoot met een saus van metalmuziek kiest hij hier voor een bravere en hopelijk voor hem succesvollere aanpak. De film debuteert volgende week in Cannes.

Funan

Funan is een geanimeerde vertelling van het regime onder de Rode Khmer in Cambodja tijdens de jaren 70, dat tevens verantwoordelijk was voor de dood van 2 miljoen inwoners. Funan focust op een verscheurd gezin dat leeft in de hoop om hun zoon terug te zien. De mooi uitziende tekenfilm komt deze zomer uit in Amerika.

I Am Mother

De nieuwste sciencefictionthriller combineert Terminator met het moederschap. Hilary Swank komt aan de deur kloppen van een vreemd gezin waarin een tiener werd opgevoed door een robotmoeder. Maar heeft die moeder wel het beste voor met de mensheid? Netflix brengt I Am Mother uit op 7 juni.

She’s Gotta Have It seizoen 2

Spike Lee maakte in de jaren 80 furore met zijn romantische komedie She’s Gotta Have It, een kleine maar originele film over een vierhoeksverhouding en female empowerment. Netflix en Lee hebben de film verpakt in een serie die het onderwerp van polyamorie nog dieper verkent. Op 24 mei komt het tweede seizoen al uit.

Rim of the World

We hebben ondertussen wel door hoe Netflix soms projecten maakt: gebaseerd op wat scoort bij het publiek. Ook Rim of the World lijkt een samenraapsel van Stranger Things en alieninvasiefilms. De film van McG (Charlie’s Angels, Terminator Salvation) ziet er goedkoop uit, maar verrast hopelijk alsnog. Rim of the World kan je bekijken op 24 mei.

The Farewell

Filmbedrijf A24 blijft maar kwaliteitsvolle films afleveren en The Farewell ziet er niet anders uit. Awkwafina speelt de hoofdrol in een film over de relatie tussen een jonge vrouw en haar grootmoeder die niet meer lang te leven heeft. The Farewell verschijnt deze zomer in Amerikaanse bioscopen en daarna hopelijk snel bij ons.

The Lodge

The Lodge werd eerder dit jaar bejubeld op het filmfestival Sundance. De horrorprent verkent met de introductie van een stiefmoeder en twee kinderen die haar verafschuwen de donkere krochten van de menselijke psyche. De film heeft voorlopig nog geen releasedatum.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels