Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Infinity Saga - People Choice

Road to Endgame: the Infinity Saga Awards – people’s vote

We zitten nu echt in de laatste rechte lijn naar Avengers: Endgame. Na onze enquête van vorig jaar stalkte ik dit jaar ook jullie, ons Geekster-publiek, om jullie mening te geven over de Infinity Saga. Gisteren deelden we de resultaten van onze stemmen, maar dit is het oordeel van het volk.

Sterkste held(in)

Sterkste Held(in)
 1. Thor
 2. Captain Marvel/Carol Danvers
 3. Tony Stark/Iron Man

Ook jullie appreciëren Tony voor zijn vindingrijkheid, ingenieurskunde en zijn idee om een zwak stervelingenlichaam in een titanium pak te stoppen (Ideetje voor Clint en Natasha?). Maar voor de sterkste Avengers zoeken jullie het bij de mensen met krachten. Carol Danvers kon jullie in haar solofilm nog niet volledig overtuigen dat ze sterker is dan Thor, die bijna Thanos om zeep had geholpen. Nadruk op ‘bijna’. Thor heeft wel het voordeel dat hij niet enkel bliksem uit zijn handen kan sturen (zoals bij Carol wel het geval is). Hij kan ook de hemelen openen boven zijn vijanden zelf, zoals je hier aan de linkerkant kan zien. Ik ben alvast benieuwd wie na Endgame jullie voorkeur zal genieten.

Favoriete hoofdpersonage

Favoriete Hoofdpersonage
 1. Steve Rogers
 2. Tony Stark
 3. Thor / Peter Quill

Met bijna 44% van de stemmen is het duidelijk: Steve Rogers heeft jullie hart veroverd. De leider van de Avengers heeft zijn positie dus niet gestolen, want wellicht zouden jullie hem ook eender waar naartoe volgen. Wie heeft ooit gezegd dat degelijke mensen nooit gewaardeerd worden? Tony Stark moet het met 20% minder stemmen doen, maar prijkt wel nog mooi op de tweede plaats. Laat de Civil War dus maar opnieuw uitbreken (grapje, daar hebben we het gemoed niet meer voor). Dat Tony voor jullie speciaal is, blijkt ook uit de volgende categorie. Thor en Peter Quill, onze favoriet, delen een derde plaats, maar haalden beiden wel slechts 8% van de stemmen.

Interessantste personage

Interessantste Personage
 1. Tony Stark
 2. Steve Rogers
 3. Loki 
 4. Nick Fury 
 5. Phil Coulson 
 6. Clint Barton
 7. Thanos 
 8. Bucky Barnes
 9. Bruce Banner 
 10. Natasha Romanoff
 11. Thor 

De categorie waarin onze meningen het hardste verschillen is deze. Bij de redactie haalt Tony net niet de top 10, maar bij jullie staat hij helemaal bovenaan. Wat verhaallijnen betreft, heeft hij dan ook wellicht de grootste verandering doorgemaakt. Soms is hij eerder een antiheld, soms een veel beter mens dan hij zelf zou toegeven. Alle originele Avengers staan in jullie lijst, terwijl bij ons naast Tony ook Clint Barton uit de top 10 viel. De rest van jullie keuzes komen grotendeels overeen met die van ons. De drie meest impactvolle (en genuanceerde) villains, Loki, Thanos en Bucky Barnes, zijn van de partij, net als de belangrijkste S.H.I.E.L.D.-mannen Fury en Coulson.

Favoriete actrice

Favoriet Actrice
 1. Scarlett Johansson
 2. Brie Larson
 3. Elizabeth Olsen
 4. Cobie Smulders
 5. Hayley Atwell

Brie Larson komt na één film al meteen op het tweede schavotje terecht bij het publiek, wat heel indrukwekkend is. Toch hebben jullie nog net iets meer affectie voor de leading lady van het MCU tot nu toe, Scarlett Johansson. Die Black Widow-film mag er dus voor jullie wellicht nog komen met haar in de hoofdrol. Ook Elizabeth Olsen vinden jullie duidelijk een geslaagde keuze om Scarlett Witch te vertolken. Twee actrices die S.H.I.E.L.D.-agentes vertolkten, krijgen ook nog een vermelding: Cobie Smulders (Maria Hill) en Hayley Atwell (Peggy Carter).

Favoriete acteur

Favoriete Acteur
 1. Robert Downey Jr.
 2. Chris Evans
 3. Tom Holland
 4. Chris Hemsworth
 5. Paul Rudd

Dat er heel wat goede acteurs in het MCU zitten, weten we ondertussen al. Dat wordt nog maar eens bevestigd door de resultaten bij deze vraag, die heel erg dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijk hebben de twee spilfiguren van de Infinity Saga de winst behaald. Robert Downey Jr, Chris Evans en Chris Hemsworth hebben natuurlijk het meeste kunnen laten zien in de 22 films, en hebben daarom wellicht ook de grootste indruk nagelaten. Ergens is dit ook wel een prijs voor het castingteam. De keuze van Tom Holland voor Spider-Man en Paul Rudd, al een gerespecteerd acteur vóórr het MCU, hebben jullie duidelijk ook kunnen appreciëren. Weetje: zowel bij jullie als bij de redactie haalde Jeff Goldblum de top 10.

Favoriete soundtrack

Favoriete Soundtrack

 1. Guardians of the Galaxy
 2. The Avengers
 3. Guardians of the Galaxy Vol. 2

De enige categorie waarin iedereen het unaniem eens was, is de muziek geworden. Ook jullie dragen de mixtape van Peter Quill hoog in het vaandel. Oude klassiekers kregen een grote boost dankzij de zorgvuldig uitgekozen liedjes van James Gunn. Kunnen jullie ook nog moeilijk met een uitgestreken gezicht naar Father and Son luisteren? De soundtracks van beide Guardians-films sandwichen de muzikale score van Alan Silvestri. Dankzij hem kregen we zin om onze vuisten in de lucht te steken toen het Avengers-theme begon te spelen in Infinity War (of ben ik daar ook alleen in?).

Favoriete Stan Lee-cameo

Favoriete Stan Lee Cameo
 1. “Are you Tony Stank?” Als FedEx-man. (Captain America: Civil War)
 2. Als Thors kapper. (Thor: Ragnarok)
 3. Tony verwart Stan Lee met Hugh Hefner (Iron Man)
 4. Als bewakingsagent die Caps kostuum verliest. (Captain America: The Winter Soldier)
 5. Als astronaut die verhalen vertelt aan drie aliens. (Guardians of the Galaxy: Vol. 2)

Tony Stark een toontje lager doen zingen, daar waren jullie blijkbaar wel fan van. Jullie favoriete cameo van held Stan Lee is die waarin hij een FedEx-bezorger is. Aan het einde van Civil War was Rhodey verlamd en leerde hij zijn nieuwe realiteit te aanvaarden. Dan komt Stan op de ruit tikken en geeft hij War Machine een broodnodige opkikker. Grappig én op zijn minst een beetje impactvol, zo hebben we onze cameos graag. Lee blijkt ook rechtstreeks verantwoordelijk voor Thors nieuwe korte coupe. Alsof we nog niet genoeg redenen hadden om hem dankbaar te zijn…

Favoriete quote

Favoriete Quote
 1. I’m with you ‘til the end of the line.” – Steve Rogers & Bucky Barnes
 2. Puny god.” – Hulk
 3. The truth is… I am Iron Man.” – Tony Stark
 4. I can do this all day.” – Steve Rogers
 5. Whatever it takes.” – De Avengers

Jullie stuurden ons een heel aantal quotes, maar sommigen kregen toch meerdere stemmen. De vriendschap tussen Steve en Bucky is bij jullie duidelijk blijven hangen, net als de vastberadenheid van Steve met zijn “I can do this all day“. Vechtlust triomfeert duidelijk bij jullie, want ook quotes van de Hulk, Tony Stark én de leuze van Endgame blijken populair. Andere kandidaten waren “He’s adopted…” (Thor), “Dread it, run from it, destiny arrives all the same.” (Thanos), “I am Groot” en “We Are Groot” (Groot), “Another!” (Thor) en “Mr Stark, I don’t feel so good.” (Peter Parker). Slik.

Beste Chris

Beste Chris
 1. Chris Evans 
 2. Chris Pratt 
 3. Chris Hemsworth 

Jullie zijn het overweldigend met ons eens: Chris Evans is de beste Chris van het MCU. Hij behaalt 52% van de stemmen en laat daarmee Chris Pratt ver achter zich. Kiezen is verliezen in deze categorie, en dus moet Hemsworth helaas het onderspit delven. Als Evans en misschien ook Hemsworth de franchise binnenkort verlaten, zal er dringend versterking gezocht moeten worden, voordat er een tekort aan Chrissen dreigt. Ergens wrijft Chris Pine zich nu al in de handen.

Jullie Infinity Saga-ranking:

Jullie Infinity Saga Ranking
 1. Avengers: Infinity War
 2. The Avengers
 3. Captain America: The Winter Soldier
 4. Guardians of the Galaxy
 5. Captain America: Civil War
 6. Iron Man
 7. Thor: Ragnarok
 8. Spider-Man: Homecoming
 9. Captain America: The First Avenger
 10. Black Panther
 11. Doctor Strange
 12. Avengers: Age of Ultron
 13. Ant-Man
 14. Guardians of the Galaxy: Vol. 2
 15. Captain Marvel
 16. Iron Man 2
 17. Thor
 18. Iron Man 3
 19. Ant-Man and the Wasp
 20. Thor: The Dark World
 21. The Incredible Hulk

De redactie had duidelijk meer dilemma’s dan jullie, want de gemiddelde invultijd voor de enquête lag bij ons een stuk hoger dan bij jullie. Maar hier is hij dan: jullie top 21 van het MCU tot nu toe. Van alle trilogieën doet die van Captain America het het best: zowel The First Avenger, The Winter Soldier en Civil War halen de top 10. Opvallend bij de Iron Man-trilogie is dat de eerste MCU-film jullie nauw aan het hart ligt, maar dat jullie Iron Man 2 hoger inschatten dan de derde. Ergens lacht Jon Favreau in zijn vuistje.

Wij apprecieerden Captain Marvel dan weer een pak meer dan jullie, want haar solofilm staat tien plaatsen lager dan bij ons. Een mooie ereplaats hebben jullie over voor de eerste Guardians, die zo ook de hoogst geplaatste introductiefilm is. Over de winnaars en de verliezers zijn we het eens. De tweede Thor en de voorlopig enige solofilm van de Hulk waren teleurstellingen, terwijl de eerste en de laatste Avengers-films de triomfen van de franchise gebleken zijn. En zo zijn de broers Russo de meest succesvolle regisseurs in jullie top. De verwachtingen voor Endgame zijn dan ook hoog. Of ze een volledige winning streak kunnen behalen, vernemen we heel binnenkort.


Lees zeker ook onze andere Road to Endgame-artikels:

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels