Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Unicorn Store review: Brie Larsons regiedebuut mist inhoud

Na bijna twee jaar in de koelkast brengt Netflix het regiedebuut van Captain Marvel zelf uit. Unicorn Store van Brie Larson over volwassen worden charmeert, maar mist inhoud om echt te overtuigen.

Kit (Larson) is een klein meisje in het lichaam van een jonge vrouw, of zo gedraagt ze zich toch. Als studente aan de kunstschool maakt ze liever felgekleurde muurschilderingen besprenkeld met glitters dan de monotone diepzinnige kunst met de grote K van haar lotgenoten. Lang duurt haar artistieke passage dan ook niet en onder druk van haar ouders trotseert ze het volwassen leven. Tot een eigenaardige verkoper (Samuel L. Jackson) haar een eenhoorn belooft, tenminste als ze kan bewijzen dat ze volwassen kan zijn zonder haar uniekheid op te geven.

Unicorn Store wil tonen dat je als volgroeide mens je gerust buitengewoon mag gedragen, ook al moet je dat gedrag soms wat temperen. En dat doet de film zelf net iets te veel. Kit mag dan een charmante spring-in-‘t-veld zijn met een eigen willetje om naar op te kijken, ons echt overtuigen daarvan gebeurt bitter weinig. Ook Jackson speelt een uitbundige verkoper die zichzelf nooit echt mag verkopen, Joan Cusack en Bradley Whitford zijn veel te braaf als de excentrieke ouders die ze zouden moeten spelen en het samenspel tussen Larson en liefdesinteresse Mamoudou Athie knettert net niet genoeg.

© Netflix

Larson doet met Unicorn Store haar best om een lichte, zoete variant op een film van Michel Gondry of Spike Jonze te maken, maar heeft daarvoor net niet genoeg in huis. Haar oprechte debuut wil iets vertellen over creativiteit en verwondering in het alledaagse, over de kunstenaar die in ons allemaal zit en over de compromissen die je moet sluiten als je op je eigen benen wil staan, maar vertelt dat op een manier die zelf platgetreden paden betreedt. Het geheel blijft allemaal net iets te simpel, iets te verwaand en verbluft nooit, ondanks alle glitter en goeie bedoelingen.

Toon ons de grenzen van de lieflijke eigenaardigheid van Kit, hoe eruit willen springen botst met de wereld rondom haar omdat iedereen een eigen visie op die uniekheid heeft. Toon ons dat met visuele trucjes die het zonderlijke gedrag van Kit en haar visie op het bestaan afbeeldt. En toon het ons met meer dan enkel een laagje glitter erop gestrooid, want nu is het van willen maar niet kunnen.

Unicorn Store kan je nu streamen op Netflix.

© Netflix

Charmant

Charmant
3 5 0 1
Unicorn Store is de zak snoepjes die je als avondeten verslindt: het is ongelooflijk lekker voor even, maar het is geen evenwichtige maaltijd. Of ben ik de enige met zo'n slecht eetpatroon?
Unicorn Store is de zak snoepjes die je als avondeten verslindt: het is ongelooflijk lekker voor even, maar het is geen evenwichtige maaltijd. Of ben ik de enige met zo'n slecht eetpatroon?
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels