Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De 5 boeken die we deze maand lezen

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

Riverdale: The Day Before (Louis)

Naast de reeks bestaat Riverdale nu ook in (luister)boekvorm. Riverdale: Hoe het allemaal begon, of in het Engels eigenlijk toepasselijker The Day Before, laat ons de vier hoofdpersonages volgen net voor de start van de serie. Micol Ostow keert 24 uur terug in de tijd en die dag door de ogen van Betty, Archie, Jughead en Veronica.

Ikzelf heb het meest genoten van Veronica’s aandeel in het boek. Momenteel is ze zich van nog geen kwaad bewust en maakt ze zich op voor het feest van het jaar dat haar familie ieder jaar geeft ter ere van The Fourth of July. Naargelang de dag vordert begint ze echter door te hebben dat er iets staat te gebeuren waar precies enkel zij niet van op de hoogte was. Haar Daddykins wordt gepakt voor fraude en meer. Voor wie de serie volgt, is dit natuurlijk geen verrassing maar het is wel interessant om te lezen hoe de rijke Veronica uiteindelijk in het mini Riverdale is terechtgekomen. Om eerlijk te zijn is ze erop vooruitgegaan op vlak van vriendschappen want met wat voor onuitstaanbare rijkeluiskindjes omringde ze zich in New York? Ze was natuurlijk zelf ook niet meteen de meest vriendelijke persoon die er is.

Daarnaast volgt het boek ook nog Archie en Jughead die hun vriendschap tijdens de zomer wat hebben laten verwateren. Archie krijgt zijn muzieklerares maar niet uit zijn hoofd. Zoals af en toe in de reeks is Archie eigenlijk weer het minst interessante personage van het verhaal. Jug heeft het nog altijd moeilijk met het vertrek van zijn moeder en zijn zusje. Hij ontdekt daarnaast ook nog zaken over zijn vader en de Serpents waarvan hij liever niet op de hoogte was geweest. Daarnaast lezen we ook hoe het Betty vergaat op haar stage bij een site duidelijk gebaseerd op Buzzfeed aan de andere kant van het land. Ze krijgt er bijvoorbeeld de opdracht om een stuk te schrijven over Veronica. Al moet ze daarvoor wel opboksen tegen haar valse collega’s. Het is ook via Betty’s verhaal dat we iets meer te weten komen over Polly’s vertrek. Het boek is daarnaast ook doorspekt met mails, berichtjes en meer van nevenpersonages zoals Kevin, Josie, Dilton en meer.

Midnight Sun (Kyria)

Ik ben zot van Twilight, nu al ongeveer negen jaar (met een hele kleine pauze rond de periode waar het cool was om Twilight te haten). Op Tumblr is er een heuse Twilight revival, waardoor ik weer heel diep in het liefdesverhaal zit. Ik ben vooral fan van de personages rond Bella, Edward en Jacob, maar had de encyclopedie al van begin tot einde gelezen (behalve het stuk over auto’s, want Meyer please, dat interesseert niemand van de lezers). Ik had dus geen nieuw materiaal. Tot ik mij herinnerde dat er Midnight Sun bestaat. Een ongepubliceerde versie van het eerste boek, maar volledig verteld uit het perspectief van Edward. En het is fantastisch. Het leest als een vreemde fanfiction (of in Tumblr-termen, een lange shitpost), maar dat was exact wat ik nodig had. De pdf is beschikbaar op Meyer’s site zelf, via de pagina van het Twilight-boek. Enjoy! 

They Both Die at The End (Louis)

Wat als je nog minder dan 24 uur te leven hebt? Dat is de vraag die Adam Silvera zich stelde en een boek over schreef. We bevinden ons in een wereld waar je ‘s nachts wordt opgebeld met de melding dat je in de komende 24 uur dood gaat. Is dat binnen het uur, is dat pas net voor de dag om is? Niemand weet het. Maar wat doe je met die laatste uren?

We volgen Mateo en Rufus. Mateo is een introverte jongeman met een vader die in het ziekenhuis ligt en een moeder die hen heeft achtergelaten. Rufus is letterlijk het tegenovergestelde qua karakter. Hij is echter beide ouders en zijn zus verloren in een auto-ongeval en woont nu in een weeshuis. Rufus is daarnaast wat opvliegend en dat houdt hem helaas niet altijd op het rechte pad. Totdat hij het telefoontje krijgt… Veel kunnen de jongens er niet aandoen. Death-Cast, het bedrijf dat de telefoontjes doet mist nooit. De jongens kiezen er uiteindelijk voor om via een app een ‘laatste vriend’ te zoeken en ontmoeten elkaar.

En vanaf dat moment neemt de auteur je mee in een meeslepend en emotioneel verhaal waar je op het einde gewoonweg tranen van in je ogen krijgt. Ook al weet je dat het er zit aan te komen, zijn de momenten waarop de jongens sterven zo banaal na de fantastische dag die ze uiteindelijk hebben samen, dat je niet anders kan dan een traantje te laten. Silvera slaagt er dus met verve in je te binden aan zijn personages waardoor je het zelf ook moeilijk krijgt afscheid om te nemen. Het verhaal is ook supervlot geschreven waardoor Silvera naar een hoge positie in mijn favoriete auteurslijst is gesprongen.

Is It Just Me? (Elien)

Deze maand ben ik opnieuw begonnen aan Is It Just Me?, het eerste boek van de Britse comedienne Miranda Hart. Ik had het eerder al over haar sitcom Miranda, en dit boek is eigenlijk het verlengde daarvan. Deels autobiografie en deels zelfhulpboek, het is niet altijd een geslaagde combinatie. Gaan beroemdheden ons vertellen hoe we ons leven moeten aanpakken en onze omstandigheden kunnen aanvaarden? Maar Miranda is net onbekend genoeg om authentiek te zijn. Ze wil het vooral hebben over de beschamende en minder flatterende momenten in het leven, waarvan ze zelf genoeg voorbeelden heeft. Dat zien we ook in haar sitcom. Haar vorm van humor en schrijfstijl moet je liggen. Verwacht geen hoogstaande speeches over het leven. Maar ik hou af en toe wel van een beetje sympathie en een beetje leedvermaak. Or is it just me?

Piep zei de muis (Lina)

Het eerste verhaal van M. J. Arlidge, Iene Miene Mutte, was een schot in de roos. Daarin volgden we het verhaal van detective Helen Grace die een reeks bizarre moorden moest oplossen. Het tweede boek is het vervolg van Helen’s leven waarin er een nieuwe seriemoordenaar ontmaskerd moet worden. Hierin proberen de slachtoffers van de seriemoordenaar in het eerste boek hun leven weer op orde te krijgen. Maar hun rust is slechts van korte duur want het volgende slachtoffer van de nieuwe seriemoordenaar wordt slechts enkele maanden later al ontdekt. Een lijk waarvan het hart ontnomen wordt en geschonken is aan de familie? Lekker luguber, maar daar hou ik wel van.

Het boek begint al heel straf met de eerste moord en de ontdekking daarvan. En dat allemaal in de eerste 50 pagina’s! Dus dat wil alleen maar zeggen dat de rest weer op en top spanning zal zijn en dat het zal lezen als een trein.


Volg je ons al op Goodreads?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels