Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Pokémon Sword en Pokémon Shield is de achtste generatie van Pokémon

De achtste generatie van de nog steeds vreselijk populaire Pokémon-reeks komt dit najaar naar de Nintendo Switch. Dat maakte Nintendo gisteren bekend. De games heten Pokémon Sword en Pokémon Shield en nemen plaats in de Galar-regio, die geïnspireerd lijkt op het Verenigd Koninkrijk. Veel tijd hadden de fans niet nodig om er al op los te speculeren en op Twitter draait de meme-machine ondertussen ook op volle toeren.

Drie jaar na Pokémon Sun en Pokémon Moon voor de 3DS krijgen we dus eindelijk een volledig nieuwe originele Pokémon-game. En wat voor één. De game is volledig in 3D in wat een opgepoetste versie van de nieuwe engine lijkt die Gamefreak al eerder gebruikte voor de Pokémon Yellow-remakes Let’s Go! Pikachu en Let’s Go! Eevee.

De nieuwe regio waar deze achtste generatie zich afspeelt, heet Galar en lijkt zoals steeds heel erg op een bestaande regio in de wereld, deze keer de Britse eilanden van het Verenigd Koninkrijk. De ontwikkelaars beschrijven het als een combinatie van het idyllische platteland en moderne steden. Met grote vlaktes, wat lijkt op toch wel wat zware industrie hier en daar en een besneeuwde bergketen als kers op de taart.

Zoals beloofd gaan Pokémon Sword en Pokémon Shield ook opnieuw terug naar de roots van de serie. Zo is er de terugkeer van de random Pokémon-gevechten en zie je de monstertjes niet meer bewegen in de omgeving. Niets wijst er voorlopig ook op dat Pokémon vangen zal gebeuren met de mechaniek uit Pokémon Let’s Go. Gyms maken tevens een comeback, iets waar de core fans om vroegen. Meer details over de specifieke gameplay mechanieken blijven we nog verschuldigd, maar daar komt in juni waarschijnlijk verandering in als de game speelbaar zal zijn op de E3-beurs in Los Angeles.

Ook niet onbelangrijk was de onthulling van de drie starter-Pokémon: het gras-type aapje Grookey, het vuur-type konijntje Scorbunny en de water-type salamander(?) Sobble. Op de evoluties is het nog even wachten, maar het internet lijkt alvast meteen verliefd op de nieuwe starters en de vele memes overspoelen ondertussen sociale media.

Bij Geekster blijven we uiteraard de ontwikkelingen rond Pokémon Sword en Pokémon Shield op de voet volgen. In juni zakken we ook voor het eerst af naar Los Angeles waar we jullie, als alles goed gaat, over een eerste hands-on van de game zullen berichten.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels