Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Miracle Workers toont dat er goddelijk leven is naast The Good Place

Miracle Workers doet je op het eerste gezicht hard denken aan The Good Place. Steve Buscemi en Daniel Radcliffe demonstreren gelukkig al in de eerste aflevering dat er plaats is voor meer sitcoms in het hiernamaals.

Het is genoeg geweest. God heeft het gehad met de mensheid en beslist om de aarde op te blazen. Twee engels die zichzelf willen bewijzen in de Kafkaiaanse fabriek die de hemel heet, dwarsbomen zijn plan. Ze krijgen twee weken de tijd om een onmogelijke mirakel uit hun hoed te toveren in ruil voor de overleving van de wereld. Twee mensen verliefd laten worden op elkaar, hoe moeilijk kan het zijn?

God lacht er alleszins mee in hun gezicht. Zijn cynisme over de mensheid wordt tegengewerkt door de ambitieuze Eliza, net getransfereerd naar het departement van mirakels, Craig, de eeuwige ambtenaar die content is met wat hij heeft en de rechterhand van God die zijn kans ziet om eens iets anders te doen, Sanjay.

Steve Buscemi gooit alle remmen los als de baas waarvan zijn project gewoonweg te groot geworden is om er zelf nog in te geloven. Drie frisse koppen staan tegenover de karakteracteur: Geraldine Viswanathan, Karan Soni en Daniel Radcliffe, alhoewel die laatste er iets minder fris bijloopt. Viswanathan is een en al charisma en Soni (uit Deadpool) krijgt in de eerste aflevering nog iets te weinig ruimte om uit te blinken. Radcliffe staat net zoals Buscemi helemaal zijn eigen, nerveuze ding te doen.

Afbeelding: TBS

De vier acteurs bewijzen dat het uitgangspunt van een sitcom minder belangrijk is dan het samenspel en de moppen die uit de personages voortkomen. Miracle Workers kon een groot ethisch betoog worden zoals The Good Place, en het heeft zeker enkele gelijkaardige kenmerken zoals cameravoering en de afgeliktheid van het hiernamaals, maar het heeft meer weg van The Office en Parks and Recreation.

De serie vindt humor in de interactie tussen collega’s met een heel ander karakter op hun bureau, niet in de bizarre regels van een hiernamaals waarin alles op zijn kop staat. Die humor is meestal scherp, soms droog en soms zeemzoet. Wat het doel is van de personages verbleekt bij hoe ze er samen zullen geraken.

En die reis duurt geen eeuwigheid. Miracle Workers, gebaseerd op het boek What in God’s Name van Simon Rich, bestaat slechts uit zeven afleveringen van een halfuur die elke dinsdag uitkomen op zender TBS. Geef de originele sitcom dus zeker een kans, je tijd zal je er alleszins niet mee verdoen.

Afbeelding: TBS
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels