Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Kleine Castard: Wat met ons striperfgoed?

Strips maken een belangrijk deel uit van de Belgische cultuur. Maar hoe breng je dit allemaal in kaart? En hoe bewaar je dat dan ook voor de komende generaties? We gingen met een luisterend oor naar Evelien Verschueren, hoofd van de VZW Strip Turnhout en de studiegroep striperfgoed. Deze aflevering heeft redacteur Jeroen de touwtjes in handen genomen. Hij regelde een interview en stelde de scherpste vragen. Wat we hebben bijgeleerd, ontdekt je in de podcast!

Van correspondentie tot collectie

In het gezellige maar licht rumoerige World’s Ends Comics kregen we onze eigen alcove om Evelien Verschueren, voorzitster van vzw Strip Turnhout en hoofdonderzoeker in het project Striperfgoed Vlaanderen, aan de tand te voelen. Want het striperfgoedbeleid is op z’n zachtst uitgedrukt versnipperd, met stukken en correspondenties in vergeten archieven en verloren privécollecties. Deze bemachtigen is geen gemakkelijke taak. De wetgeving helpt hier momenteel niet bij en eens in je bezit moet je ze dan ook nog eens zien goed te bewaren. Hoe Evelien al deze actoren probeert samen te brengen en welke aanbevelingen gemaakt worden, hoor je allemaal in onze podcast. Haal je katoenen handschoentjes al maar boven!

Je kan de podcast luisteren via Anchor:

Of je ook luisteren en abonneren via Apple music, Pocket Casts, Overcast, Google podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Zoals steeds hieronder jullie hors-serie informatie

Ambachtelijke feedback

Zoals steeds willen we ook weten wat jij hiervan denkt. Moet het Striperfgoed bewaard worden? Ben je al geconfronteerd geraakt met de problemen? Of zit je zelf met stukken waarbij je twijfelt over het erfgoedgehalte?  Laat je horen via de Geekster-Facebook, op Twitter @podcastard_be en via de Geekster Discord. Mailen kan ook naar castard[at]geekster.be of je kan gebruik maken van de Anchor-app om een boodschap na te laten. Benieuwd naar jullie verborgen schatten!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels