Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

non-stop spider-man

Non-Stop Spider-Man #1 review: een nieuwe kijk op Spider-Man

Spider-Man? Leuk hoor, maar net als het spannend wordt, krijg je weer wat scènes uit het normale leven van Peter Parker. Hij vergeet een cadeau te kopen voor tante May. Of er zijn weer problemen met zijn studie. Boring! Speciaal voor de lezer die dit gevoel herkent, is Marvel Comics een nieuwe reeks begonnen genaamd Non-Stop Spider-Man!

Schrijver: Joe Kelly
Tekenaar: Chris Bachalo, Dale Eaglesham
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 9 maart 2021

Deze eerste issue bestaat uit twee delen. Een hoofdverhaal en een korter bijverhaal geschreven door Joe Kelly. Deze schrijver is vooral bekend als de persoon die de gouden formule voor Deadpool vond en deze Wolverine-kloon veranderde in de Merc-with-a-mouth. Kelly werd miljonair dankzij de tekenfilmserie Ben10 die hij met zijn kompanen bedacht. Geen kleine jongen. Het hoofdverhaal dient vooral om het centrale plot te introduceren en het bijverhaal laat zien wie op de achtergrond aan de touwtjes trekt.

Het hoofdverhaal is simpel. Een medestudent van Peter Parker is aan een hippe designerdrug overleden. Het was een goede bekende van hem en totaal geen type om zich over te geven aan drugs. Daarom gaat Spider-Man op zoek naar de zwaarbewapende daders om ze te grazen te nemen.

Non-Stop is ook echt Non-Stop

Het is heerlijk verfrissend om deze oprecht nieuwe versie van Spider-Man te zien. Het is een comic die ruim 30 pagina’s bijna niks anders biedt dan actie. Joe Kelly weet ondanks deze insteek wel het nodige verhaal erin te pompen. Er zijn wat pagina’s die de actie even onderbreken voor wat duiding.

Het meeste werk komt op de schouders van Chris Bachalo en zijn inkter Tim Townsend. Bachalo tekent zijn bekende overvolle panelen die wervelen van de actie. Een tweede truc die hij toepast is dat de Spider-Man-pagina’s een kwartslag worden gedraaid. Hierdoor krijg je schuine kaders die het spektakel ten goede komt. Het oogt drukker en versnelt de boel. Wanneer de figuren de kaders verlaten, oogt het nog veel spectaculairder als ze schuin staan.

© Marvel Comics

Er is nog een innovatie waarbij je de inkleurder mag bedanken. Spider-Man heeft een instinct dat normaal gesproken wordt afgebeeld met wat streepjes. Nu zijn dat woorden geworden waarbij je ziet waar het gevaar vandaan komt. Het wordt een extra stem die Spidey waarschuwt.

Non-Stop Spider-Man is een interessante nieuwe serie geworden. Ondanks de actie slaagt Kelly erin om een helder en spannend verhaal te vertellen. Het tekenwerk is verder leidend en dat mag best een keer. Als uitgever ben je wel afhankelijk van talent. Alleen top comicmakers krijgen een serie met dit formaat fatsoenlijk van de grond. Zodra het talent opdroogt is deze serie voorbij.

Non-Stop Spider-Man #1

Non-Stop Spider-Man #1
3 5 0 1
Leuk experiment
Leuk experiment
3/5
Total Score

Raak

  • Veel aktie
  • Innovatief blad ontwerp
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels