Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Captain Marvel en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Ik verzamelde vier gloednieuwe comics die je deze week misschien eens een kans kan geven.

Marvel’s Captain Marvel Prelude #1 door Will Corona Pilgrim en Andrea Di Vito (5/10)

Marvel’s Captain Marvel Prelude is een comic die de aanzet geeft voor de aankomende film van Captain Marvel. Het is daarom ook een comic die enkel vasthangt aan de continuïteit uit het filmuniversum. De strip hervertelt in principe enkele sleutelmomenten uit de Avengers-films vanuit het standpunt van Nick Fury en Maria Hill. Het nieuwe perspectief geeft de kans om hints naar Captain Marvel al eerder te introduceren. Geen must-read dus, maar leuk voor wie verlangt naar Captain Marvel.

Electric Warriors #1 door Steve Orlando en Travel Foreman (8/10)

Maak kennis met de Electric Warriors: uitverkoren gladiatoren van planeten ver in de toekomst van het DC-universum. Electric Warriors vindt plaats in de Cosmic Dark Age, en ik heb geen idee wat dat betekent. Maar de comic boeit zodanig dat ik zeker zin heb gekregen in meer.

De dieren hebben de heerschappij van de aarde overgenomen, waardoor de mensheid lang in onderdrukking heeft geleefd. Maar nu wordt voor het eerst een mens verkozen tot Electric Warrior die zal moeten meespelen in een soort The Hunger Games-achtige spelen. De thematieken liggen er even dik op gesmeerd als het kleurrijke pallet in dit mooi getekend debuut.

The Terrible Elisabeth Dumn Against the Devils in Suits #1 door Arabson en James Robinson (9/10)

Elisabeth is een rebelse vrouw die zich uit de kluwen van de duivel moet weten te redden. Letterlijk, want haar vader heeft haar ooit beloofd aan de duivel. Dit dromerige horroravontuur komt uit de pen van de Braziliaanse schrijver en tekenaar Arabson, vertaald door James Robinson (Superman, Scarlet Witch).

De cartooneske comic is fantastisch getekend met veel details en is gedrenkt in sfeervolle kleuren. Het verhaal begint heel patriarchaal, maar het duurt gelukkig niet lang voor Elisabeth het heft in eigen handen neemt. Het hoogtepunt is een heel lange vechtscène zonder dialogen, geweldig gewoon. Deze one-shot wordt dieper met elke bladzijde.

Bitter Root #1 door David F. Walker, Chuck Brown en Sanford Greene (9/10)

Soms is de cover genoeg om je te overtuigen. Die van Bitter Root #1 springt in het oog: twee cool uitziende personages vechten tegen een horde monsters in aantrekkelijke kleuren. De comic vindt plaats in de jaren 20 in Harlem en opent met een daverend jazzoptreden. Een monster kidnapt een koppel. Het is aan de familie Sangerye om het kwaad uit te roeien, al generaties lang.

Monsterjagers (die eigenlijk de monsters willen genezen), opvallende personages (zowel vanbinnen als vanbuiten), dynamische actie en een overvloed aan neonkleuren: ik ben verkocht. De luchtigheid van de comic wordt verstoord door de cliffhanger: een opknoping door de Ku Klux Klan. Heftig!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels