Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Mars Attacks en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Deze week liet ik de nieuwste comics van Marvel en DC Comics aan me voorbijgaan, om in de plaats vier nieuwe reeksen te lezen van kleinere uitgeverijen.

Mars Attacks #1 door Kyle Starks en Chris Schweizer (7/10)

Tim Burton maakte in 1996 een van zijn meest bizarre films en dat wil wat zeggen. Mars Attacks! is een hilarische sciencefictionfilm met enkele van de grootste namen uit Hollywood: Jack Nicholson, Glenn Close, Pierce Brosnan, Michael J. Fox, Natalie Portman, Danny DeVito en meer. Maar wist je dat de film eigenlijk gebaseerd is op speelkaarten uit de jaren 60?

Daar is deze comic dus op gebaseerd, maar het is zeker niet de eerste: de rechten van de franchise zijn van IDW verhuist naar Dynamite Entertainment met een nieuw duo dat nieuw leven in Mars Attacks mag blazen. Ze doen dat met een verhaal over een niksnut die met zijn vader de alieninvasie moet overleven. Het resultaat zal je zeker doen glimlachen met geestige dialogen en de heel cartooneske stijl van Schweizer die verrassend genoeg toch episch uit de hoek kan komen.

The Whispering Dark #1 door Christofer Emgard en Tomás Aira (6/10)

Wat als je een scenarist van Battlefield 1 en Star Wars: Battlefront II de kans geeft om een comic te schrijven? Dan krijg je The Whispering Dark, een bovennatuurlijk horrorverhaal gecombineerd met de bikkelharde oorlog.

Wanneer de helikopter van Hannah Vance neergeschoten wordt, belandt ze met haar team in het speelveld van de vijand waar enkel haar vaardigheden en haar geloof redding bieden. Maar al snel komt ze in een aanraking met een veel ergere tegenstander dan het tegenovergestelde leger. Verliest ze haar verstand of duiken er daadwerkelijk monsters op?

The Whispering Dark spreekt zowel fans van Lovecraft als liefhebbers van de goeie oorlogsfilm aan. De gedetailleerde tekenstijl heeft net iets te weinig karakter om mij mee te slepen en het verhaal doet nog niks meer dan hinten naar het bovennatuurlijke, maar het openingsnummer intrigeert.

Books of Magic #1 door Kat Howard en Tom Fowler (7/10)

Books of Magic is het nieuwste onderdeel van het pas vernieuwde universum van Sandman. En ik kan kort zijn over deze nieuwe comic: vind je Harry Potter leuk? Haal Books of Magic dan zeker in huis.

Het Britse hoofdpersonage ziet er zelfs uit als de bebrilde tovenaar, hij mist enkel nog een litteken. Maar Timothy Hunter bestaat al langer dan Potter want Gaiman beschreef hem al in 1990. Wist je zelfs dat The Daily Mail ooit een artikel publiceerde waarin Gaiman J.K. Rowling betichte van plagiaat? Nooit gebeurd volgens de auteur, maar het is wel duidelijk het idee van een tovenaarsjongen nooit echt origineel is geweest.

Timothy Hunter is een gefrustreerde jongen die moeite heeft met zijn magische vaardigheden. Net wanneer hij opnieuw een kleine portie magie in zichzelf ontdekt dankzij een magisch boek, staan er moordenaars aan zijn deur.

Books of Magic #1 smaakt naar heel veel meer. Het stugge karakter van Hunter is origineel en de wereld spreekt aan. Misschien is het wel tijd om de originele reeks gewoon te lezen.

Dead Kings #1 door Steve Orlando en Matthew Dow Smith (7/10)

Ik zit hier elke comic te vergelijken met een ander stukje popcultuur, dus bij Dead Kings pak ik het ook zo aan. Als je bezeten bent door kaiju (gigantische Japanse monsters zoals Godzilla), Pacific Rim en zo nu en dan een westernfilm, moet je Dead Kings lezen.

In deze nieuwe, grimmig getekende reeks heeft een oorlog tussen technologie en magie de wereld verwoest en opnieuw verdeeld in koninkrijken. Sasha is op een missie om zijn broer te redden die vastzit in een werkkamp. Hij wil een ex-soldaat inschakelen om hem terug te halen, maar dat verloopt niet zo gemakkelijk.

Dead Kings gooit heel veel op elkaar. Er is veel gebeurd in deze wereld, alles wordt benoemd, maar nooit echt uitgelegd. Daarbovenop staat het heden ook niet stil en zijn sommige wendingen heel absurd (het hoofdpersonage heeft een granaat als teelbal), waardoor het moeilijk is om echt volledig opgeslorpt te worden. Heel veel originaliteit om te verwerken, maar ook om naar uit te kijken in toekomstige nummers.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels