Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Captain Marvel, Mary Poppins en meer beste nieuwe trailers

De relatieve filmdroogte van de zomer ligt nu zeker achter ons: de voorbije week werden we overstelpt met nieuwe trailers van films en series die we met een gerust hart gaan bekijken!

Deze week kan ik je 13 trailers voor aankomende films en series voorschotelen: van de eerste Marvelheldin die alleen op het witte doek zal schitteren en biografische drama’s tot enge horror als voorbereiding op Halloween.

Captain Marvel

We hebben er lang op moeten wachten, maar ze is er bijna: de eerste vrouwelijke superheld van Marvel met een eigen film. Brie Larson hijst zich in het pakje van Captain Marvel, terwijl Samuel L. Jackson een digitale verjongingskuur ondergaat voor de nieuwste prent van Marvel. Vanaf 6 maart 2019 in de zalen!

Beautiful Boy

Voor zijn nieuwste film over verslaving sloeg Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Belgica) de handen in elkaar met Steve Carell, die flink aan het bewijzen is hoe goed hij serieuze rollen aankan, en Timotheé Chalamet, de openbaring van 2018. Beautiful Boy werd opgekocht door Amazon Studios. Op 19 oktober sluit de prent Film Fest Gent af, de Belgische bioscooprelease is op 21 november.

Mary Poppins Returns

De geliefde musical uit 1964 krijgt in de kerstmisperiode een vervolg! Emily Blunt, die eerder al samenwerkte met regisseur Rob Marshall, speelt de titelrol. Ook van de partij zijn Lin-Manuel Miranda, Colin Firth en Meryl Streep. Omarm de vreugde vanaf 19 december in de bioscoop.

Apostle

Minder vreugdevol is Apostle, de nieuwste film van Netflix met Legion-acteur Dan Stevens. The Raid-regisseur Gareth Evans zet opnieuw in op intensieve actie, maar deze keer in een totaal andere stijl, sfeer en setting. Het horrorverhaal van Apostle neemt je mee naar een cult in de vroege 20e eeuw. Huiveren kan je op 12 oktober doen op Netflix als voorbereiding op Halloween.

Prospect

De sciencefictionprent Prospect staat al een eindje op mijn radar. Pedro Pascal speelt de hoofdrol in het vader-dochterverhaal in een lowbudgetjasje. Een beetje western, een beetje veel stijl. Een Belgische releasedatum is er nog niet.

Ralph Breaks the Internet

De originele Wreck-It Ralph toonde dat de animatiefilms van Disney niet meer moesten onderdoen voor die van hun onderafdeling Pixar. Het vervolg lijkt nog meer in te zetten op intertekstualiteit en met een blik op racewedstrijden doet de film hard denken aan Ready Player One. Of de vergelijking opgaat, ontdek je vanaf 12 december.

The Girl in the Spider’s Web

Lisbeth Salander keert terug naar het witte doek met deze keer niet Rooney Mara (uit The Girl with the Dragon Tattoo van David Fincher), maar wel Claire Foy (The Crown, First Man) als Salander. Deze film is gebaseerd op het vierde boek uit de Millennium-reeks dat niet geschreven werd door Stieg Larsson. Het resultaat zie je op 31 oktober in de bioscoop.

First Man

First Man vertelt wat Neil Armstrong allemaal onderging op weg naar de Maan. Ryan Gosling speelt Armstrong en de regie is in de handen van Damien Chazelle, bekend van Whiplash en La La Land. Het biografische drama verschijnt op 17 oktober in de cinema, maar houd zeker Geekster in het oog voor mijn recensie (hint: je zal het niet droog houden tijdens deze ruwe openbaring van de man achter de legende).

Replicas

Replicas is een geval apart. De sciencefictionfilm over digitale replicaties van mensen met Keanu Reeves kreeg vorig jaar al een trailer. De nieuwste trailer toont echter een volledige andere film dan diegene die beloofd werd in 2017. Een releasedatum is er nog niet.

Stan & Ollie

Steven Coogan en John C. Reilly vertolken Laurel & Hardy, ook wel gekend als de dikke en de dunne. De biografische komedie vindt natuurlijk plaats in een vervlogen Hollywood, een wereld vol sfeer en verbeelding. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

The Grinch

Jaren geleden vertolkte Jim Carrey het grimmige wezentje van Dr. Seuss, deze keer is het Benedict Cumberbatch die zijn stem verleent aan The Grinch in de gelijknamige animatiefilm. De prent van animatiestudio Illumination (Despicable Me) verschijnt op 27 november in de cinema.

https://youtu.be/G9OzG53VwIk

The Haunting of Hill House

Halloween is in zicht en dat betekent ook dat er enkele nieuwe enge series en films aankomen. Netflix pakt uit met The Haunting of Hill House, een serie gebaseerd op boeken die al een paar keer verfilmd werden. Op 12 oktober kan je ontdekken of het echt zo eng is als de trailer belooft.

Daredevil, seizoen 3

Netflix heeft eindelijk de lanceringsdatum van het nieuwste seizoen van Daredevil onthuld: 19 oktober. Na het veel mindere tweede seizoen neemt Erik Oleson plaats in de stoel van showrunner. Dit seizoen draait rond de terugkeer van Vincent D’Onofrio als Wilson Fisk en zou gebaseerd zijn op enkele van de beste verhalen, geschreven door Frank Miller. Ik ben hoopvol!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels