Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Gamekalender september 2018: wat hebben Lara Croft, Spider-Man en Ronaldo gemeen?

Ah september. Na een (eigenlijk wonderbaarlijk goede) release-zomer steevast de maand waarop je beseft dat je tijd tekort komt voor de maanden die komen. Naar oude gamesgewoonte is het begin van het schooljaar dan ook meestal een maand waarop enkele kleppers het levenslicht zien. Toevallig. Ook in 2018 is dat niet anders met Dragon Quest XI, Spider-Man, FIFA 19 en Shadow of the Tomb Raider. Tijd om te bidden tot de tijdsgoden en onze portefeuille de nodige mentale ondersteuning te geven voor wanneer die weer onvermijdelijk geplunderd wordt. Dit is waar onze redactie in september naar uitkijkt.

PC

[accordions] [accordion title=”releaselijst pc september 2018 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Shadow of the Tomb Raider – 14 september 2018

Nils: Het laatste hoofdstuk in de revival van Lara Croft. Square Enix heeft met succes Lara terug relevant gemaakt met Tomb Raider en Rise Of The Tomb Raider. Shadow of the Tomb Raider zet de trend voort, in een game die nog duisterder aanvoelt dan de vorige twee games. De metamorfose van onschuldige archeologe naar bad-ass extraordinaire lijkt in deze derde acte zich volledig te voltrekken. Al beven we een beetje bij de gruwelijke manieren waarop Lara deze keer weer keer op keer zal sneuvelen. Maar tombes zullen geplunderd worden, mark our words.

Valkyria Chronicles 4 – 25 september 2018

Olivier: Het heeft even geduurd, maar Valkyria Chronicles is terug in al zijn glorie. De reeks bracht nog niet zo lang geleden een game uit in dezelfde wereld, maar met een compleet andere gameplay. Het leek op een zijproject dat ze aan de naam van Valkyria Chronicles probeerden te koppelen om het zo toch in de markt te krijgen. Voor wie de eerste game op PS3 gemist heeft of de remake op PS4, Chronicles is een unieke RPG-strategiemix in complete animestijl. Je stelt je eigen team op waarmee je naar de oorlog trekt. Ieder heeft z’n rol: er zijn verkenners, aanvallers, snipers, medisch personeel en tanks. Achter elke rol schuilen een aantal personages met hun eigen sterktes en zwaktes. Via subtiele dialogen leeft elk lid van je team en ga je je ook echt hechten aan de personages. Dat maakt elke veldslag net iets gevaarlijker en emotioneler.

Op het veld kies je om de beurt een personage om te bewegen vanuit de map. Hierna krijg je een third-person view en voer je dus ook effectief zelf de acties uit in de loopgraven. Je hebt enkele wapens ter beschikking die je vooraf in de barakken uitdeelt. Het is een formule die echt het beste van verschillende genres heeft gecombineerd. We mochten de nieuwe game testen op Gamescom en het speelde echt net als het origineel. Ik ben benieuwd naar de nieuwe personages en het nieuwe verhaal en vooral blij dat dit genre een nieuwe kans krijgt.

FIFA 19 – 28 september 2018

Nils: Maak Balthazar Boma een trotse sponsor in de nieuwste telg van de grote FIFA-kroost. Met alle updates en veranderingen die het nieuwe seizoen te bieden heeft, zal er sowieso weer menig pot gestampt worden. Een World Cup waar België wereldkampioen wordt en de Fransen genadeloos neersabelt in een furieus ballensalvo? We weten dat we het gaan doen.

[/accordion][/accordions]

PlayStation 4

[accordions] [accordion title=”releaselijst PlayStation 4 september 2018 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age – 4 september 2018

Nils: Voor fans van JRPG’s is het al een prachtig 2018 geweest. Met kleppers als Ni No Kuni en Octopath Traveler is het bidden tot de tijdsgoden geblazen om klaar te staan voor de volgende grote naam. Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age heeft immers alles in huis om opnieuw meer dan 100 uur van ons te vragen. En wij met plezier te geven. De laatste telg in de Dragon Quest-familie, eindelijk.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fdragon-quest-xi-echoes-of-an-elusive-age-ps4%2F9200000092576484%2F&name=Dragon%20Quest%20XI’ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Dragon Quest XI bij bol.com[/button]

Marvel’s Spider-Man – 7 september 2018

Michiel: Eindelijk is het zover! Marvel’s Spider-Man is in september eindelijk speelbaar. Lang hebben we er naar uitgekeken, en hopelijk zullen we er lang van kunnen genieten. In onze preview waren we al positief, en hopelijk zet deze gunstige indruk zich verder in het volledige spel. Insomniac heeft in ieder geval al alles beloofd wat dit spel tot een succes zou kunnen maken: een origineel verhaal dat niet aan bestaande films of comics vasthangt, een eigen kijk op de lore, niet enkel aandacht voor Spidey, maar ook voor Peter Parker, verschillende pakken met elk hun eigen krachten, een Arkham-achtig gevechtssysteem vol gadgets, en uiteraard een zalige versie van het webswingen doorheen New York.

Dat laatste is het belangrijkste: als het swingen in orde is en vlot gaat, kan je niet zoveel verkeerd meer doen. Volgens alle beloften zou het webswing-systeem het vlotste tot nu toe moeten zijn, en kan je moeiteloos overgaan van swingen naar springen, op een gebouw lopen, duiken of zelfs kunstjes doen. De open wereld zou vol moeten zitten met activiteiten, en de makers hebben ons beloofd dat er geen irritante kindjes met een ballon meer zijn. Wat wij er uiteindelijk van vinden, lees je in onze review op 4 september.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fmarvel-s-spider-man-ps4%2F9200000059381023%2F&name=Spider-Man%20PS4′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Marvel’s Spider-Man bij bol.com[/button]

Shadow of the Tomb Raider – 14 september 2018

Nils: Het laatste hoofdstuk in de revival van Lara Croft. Square Enix heeft met succes Lara terug relevant gemaakt met Tomb Raider en Rise Of The Tomb Raider. Shadow of the Tomb Raider zet de trend voort, in een game die nog duisterder aanvoelt dan de vorige twee games. De metamorfose van onschuldige archeologe naar bad-ass extraordinaire lijkt in deze derde acte zich volledig te voltrekken. Al beven we een beetje bij de gruwelijke manieren waarop Lara deze keer weer keer op keer zal sneuvelen. Maar tombes zullen geplunderd worden, mark our words.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fshadow-of-the-tomb-raider-ps4%2F9200000091348085%2F&name=Shadow%20of%20the%20Tomb%20Raider%20PS4′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Shadow of the Tomb Raider bij bol.com[/button]

Little Dragon’s Café – 21 september 2018

Nils: Wat krijg je als je Harvest Moon, Overcooked, Monster Hunter Stories en de koffiezaak waar onze redactie menig artikel schrijft, samenvoegt? Juist ja, een game die je overstelpt met schattigheid. Samen met je kleine babydraak bouw je je eigen zaak op, waarbij je, zonder al te veel stress, lustig samen de wereld verkent, maar nog steeds de tijd en ruimte vindt om je eigen café uit te breiden en te bemannen. We zijn erg benieuwd of ook deze game onze monster chill vibes kan plezieren.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Flittle-dragons-cafe-ps4%2F9200000096284878%2F&name=Little%20Dragon’s%20Caf%C3%A9%20PS4′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Little Dragon’s Café bij bol.com[/button]

Valkyria Chronicles 4 – 25 september 2018

Olivier: Het heeft even geduurd, maar Valkyria Chronicles is terug in al zijn glorie. De reeks bracht nog niet zo lang geleden een game uit in dezelfde wereld, maar met een compleet andere gameplay. Het leek op een zijproject dat ze aan de naam van Valkyria Chronicles probeerden te koppelen om het zo toch in de markt te krijgen. Voor wie de eerste game op PS3 gemist heeft of de remake op PS4, Chronicles is een unieke RPG-strategiemix in complete animestijl. Je stelt je eigen team op waarmee je naar de oorlog trekt. Ieder heeft z’n rol: er zijn verkenners, aanvallers, snipers, medisch personeel en tanks. Achter elke rol schuilen een aantal personages met hun eigen sterktes en zwaktes. Via subtiele dialogen leeft elk lid van je team en ga je je ook echt hechten aan de personages. Dat maakt elke veldslag net iets gevaarlijker en emotioneler.

Op het veld kies je om de beurt een personage om te bewegen vanuit de map. Hierna krijg je een third-person view en voer je dus ook effectief zelf de acties uit in de loopgraven. Je hebt enkele wapens ter beschikking die je vooraf in de barakken uitdeelt. Het is een formule die echt het beste van verschillende genres heeft gecombineerd. We mochten de nieuwe game testen op Gamescom en het speelde echt net als het origineel. Ik ben benieuwd naar de nieuwe personages en het nieuwe verhaal en vooral blij dat dit genre een nieuwe kans krijgt.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fvalkyria-chronicles-4-ps4%2F9200000087293516%2F&name=Valkyria%20Chronicles%204%20PS4′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Valkyria Chronicles 4 bij bol.com[/button]

FIFA 19 – 28 september 2018

Nils: Kampioen zijn is plezant. Maak Balthazar Boma trots in de nieuwste telg van de grote FIFA-kroost. Met alle updates en veranderingen die het nieuwe seizoen te bieden heeft, zal er sowieso weer menig pot gestampt worden. Een World Cup waar België wereldkampioen wordt en de Fransen genadeloos neersabelt in een furieus ballensalvo? We weten dat we het gaan doen.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Ffifa-19-ps4%2F9200000095214306%2F&name=Fifa%2019%20PS4′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]FIFA 19 bij bol.com[/button]

[/accordion][/accordions]

Xbox One

[accordions] [accordion title=”releaselijst Xbox One september 2018 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Shadow of the Tomb Raider – 14 september 2018

Nils: Het laatste hoofdstuk in de revival van Lara Croft. Square Enix heeft met succes Lara terug relevant gemaakt met Tomb Raider en Rise Of The Tomb Raider. Shadow of the Tomb Raider zet de trend voort, in een game die nog duisterder aanvoelt dan de vorige twee games. De metamorfose van onschuldige archeologe naar bad-ass extraordinaire lijkt in deze derde acte zich volledig te voltrekken. Al beven we een beetje bij de gruwelijke manieren waarop Lara deze keer weer keer op keer zal sneuvelen. Maar tombes zullen geplunderd worden, mark our words.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fshadow-of-the-tomb-raider-xbox-one%2F9200000091348091%2F&name=Shadow%20of%20the%20Tomb%20Raider%20X1′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Shadow of the Tomb Raider bij bol.com[/button]

Valkyria Chronicles 4 – 25 september 2018

Olivier: Het heeft even geduurd, maar Valkyria Chronicles is terug in al zijn glorie. De reeks bracht nog niet zo lang geleden een game uit in dezelfde wereld, maar met een compleet andere gameplay. Het leek op een zijproject dat ze aan de naam van Valkyria Chronicles probeerden te koppelen om het zo toch in de markt te krijgen. Voor wie de eerste game op PS3 gemist heeft of de remake op PS4, Chronicles is een unieke RPG-strategiemix in complete animestijl. Je stelt je eigen team op waarmee je naar de oorlog trekt. Ieder heeft z’n rol: er zijn verkenners, aanvallers, snipers, medisch personeel en tanks. Achter elke rol schuilen een aantal personages met hun eigen sterktes en zwaktes. Via subtiele dialogen leeft elk lid van je team en ga je je ook echt hechten aan de personages. Dat maakt elke veldslag net iets gevaarlijker en emotioneler.

Op het veld kies je om de beurt een personage om te bewegen vanuit de map. Hierna krijg je een third-person view en voer je dus ook effectief zelf de acties uit in de loopgraven. Je hebt enkele wapens ter beschikking die je vooraf in de barakken uitdeelt. Het is een formule die echt het beste van verschillende genres heeft gecombineerd. We mochten de nieuwe game testen op Gamescom en het speelde echt net als het origineel. Ik ben benieuwd naar de nieuwe personages en het nieuwe verhaal en vooral blij dat dit genre een nieuwe kans krijgt.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fvalkyria-chronicles-4-xbox-one%2F9200000087293537%2F&name=Valkyria%20Chronicles%204%20X1′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Valkyria Chronicles 4 bij bol.com[/button]

FIFA 19 – 28 september 2018

Nils:Kampioen zijn is plezant. Maak Balthazar Boma trots in de nieuwste telg van de grote FIFA-kroost. Met alle updates en veranderingen die het nieuwe seizoen te bieden heeft, zal er sowieso weer menig pot gestampt worden. Een World Cup waar België wereldkampioen wordt en de Fransen genadeloos neersabelt in een furieus ballensalvo? We weten dat we het gaan doen.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Ffifa-19-xbox-one%2F9200000095214308%2F&name=Fifa%2019%20X1′ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]FIFA 19 bij bol.com[/button]

[/accordion][/accordions]

Nintendo Switch

[accordions] [accordion title=”releaselijst Nintendo Switch september 2018 (klik hier om de lijst te openen)” accordion load=”hide”]

Xenoblade Chronicles 2: Torna, The Golden Country – 21 september 2018

Nils: Xenoblade Chronicles 2 is een game die maar blijft geven. Monolithsoft en Nintendo leveren met de laatste grote brok DLC een prequel voor het verhaal van de game. De geschiedenis en lore van de personages worden dan hier ook erg uitgediept. En natuurlijk gaat dit ook gepaard met enkele nieuwe Blades en krachten die je kan gebruiken. Voor de fans van Xenoblade lijkt dit een must-play.

Little Dragon’s Café – 21 september 2018

Nils: Wat krijg je als je Harvest Moon, Overcooked, Monster Hunter Stories en de koffiezaak waar onze redactie menig artikel schrijft, samenvoegt? Juist ja, een game die je overstelpt met schattigheid. Samen met je kleine babydraak bouw je je eigen zaak op, waarbij je, zonder al te veel stress, lustig samen de wereld verkent, maar nog steeds de tijd en ruimte vindt om je eigen café uit te breiden en te bemannen. We zijn erg benieuwd of ook deze game onze monster chill vibes kan plezieren.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Flittle-dragons-cafe-switch%2F9200000096284880%2F&name=Little%20Dragon’s%20Cafe%20Switch’ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Little Dragon’s Café bij bol.com[/button]

Valkyria Chronicles 4 – 25 september 2018

Olivier: Het heeft even geduurd, maar Valkyria Chronicles is terug in al zijn glorie. De reeks bracht nog niet zo lang geleden een game uit in dezelfde wereld, maar met een compleet andere gameplay. Het leek op een zijproject dat ze aan de naam van Valkyria Chronicles probeerden te koppelen om het zo toch in de markt te krijgen. Voor wie de eerste game op PS3 gemist heeft of de remake op PS4, Chronicles is een unieke RPG-strategiemix in complete animestijl. Je stelt je eigen team op waarmee je naar de oorlog trekt. Ieder heeft z’n rol: er zijn verkenners, aanvallers, snipers, medisch personeel en tanks. Achter elke rol schuilen een aantal personages met hun eigen sterktes en zwaktes. Via subtiele dialogen leeft elk lid van je team en ga je je ook echt hechten aan de personages. Dat maakt elke veldslag net iets gevaarlijker en emotioneler.

Op het veld kies je om de beurt een personage om te bewegen vanuit de map. Hierna krijg je een third-person view en voer je dus ook effectief zelf de acties uit in de loopgraven. Je hebt enkele wapens ter beschikking die je vooraf in de barakken uitdeelt. Het is een formule die echt het beste van verschillende genres heeft gecombineerd. We mochten de nieuwe game testen op Gamescom en het speelde echt net als het origineel. Ik ben benieuwd naar de nieuwe personages en het nieuwe verhaal en vooral blij dat dit genre een nieuwe kans krijgt.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fvalkyria-chronicles-4-nintendo-switch%2F9200000087293551%2F&name=Valkyria%20Chronicles%204%20Switch’ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Valkyria Chronicles 4 bij bol.com[/button]

FIFA 19 – 28 september 2018

Nils:Kampioen zijn is plezant. Maak Balthazar Boma trots in de nieuwste telg van de grote FIFA-kroost. Met alle updates en veranderingen die het nieuwe seizoen te bieden heeft, zal er sowieso weer menig pot gestampt worden. Een World Cup waar België wereldkampioen wordt en de Fransen genadeloos neersabelt in een furieus ballensalvo? We weten dat we het gaan doen.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Ffifa-19-nintendo-switch%2F9200000095236195%2F&name=Fifa%2019%20Switch’ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]FIFA 19 bij bol.com[/button]

Dragonball FighterZ – 28 september 2018

Nils: HYAAAAAAAAAAAAAAAA, Dragonball FighterZ is portable! De Switch-versie van deze Arc Systems knokker bevat alles wat de originele game zo geweldig maakt en speelt even lekker. Onze redactie ziet het graag, hoe meer mensen deze game spelen, hoe leuker het wordt. Trein en tram plotsklaps een arena die aan diggelen wordt geblazen door Vegeta’s Final Smash of Cooler (ja hoor, ook alle nieuwe personages zitten erin) die je ronduit door het Kravaalbos mept. Doen we.

[button link=’https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=38389&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fdragon-ball-fighterz-switch%2F9200000095274683%2F&name=Dragon%20Ball%20FighterZ%20Switch’ size=”small” target=”new” text_color=”#ffffff ” color=”#36c”]Dragon Ball FighterZ bij bol.com[/button]

[/accordion][/accordions]GeeksterNaar welke games kijk jij deze maand uit? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels