Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Fantastic Four: The World’s Greatest Comics Magazine review

Het is 2001 als The Fantastic Four hun veertigste verjaardag vieren. In 1961 veroorzaakte de publicatie van de eerste issue een heuse sensatie. Dit waren superhelden die leken op echte mensen. Het was het startschot van het Marvel Universum.

Schrijver: Erik Larsen, Eric Stephenson, Kurt Busiek, Stan Lee
Tekenaar: Erik Larsen, Keith Giffen, Ron Frenz, Bruce Timm, Rick Veitch
Inkleurder: Eric Stephenson
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 21 augustus 2018

In de bijna tien jaar die volgde, trakteerde het duo Lee en Kirby de lezertjes praktisch elke maand op iets ongelofelijks:

  • De terugkeer van de Atlantische prins Namor
  • De eerste ontmoeting tussen de Fantastic Four en hun aartsvijand Doctor Doom
  • Het eerste optreden van The Black Panther
  • De ontdekking van The Inhumans
  • En natuurlijk de komst van de planeteneter Galactus.

In 1970 was het na 102 issues voorbij. Een verbitterde Jack Kirby had het gevoel dat Lee hem niet waardeerde en vertrok naar DC Comics. Het einde van een legendarische run. Maar stel je nu eens voor dat er ergens in een kast een pak papier opduikt. Dit pak papier bevat 12 issues die na 1970 nog gemaakt werden door Lee en Kirby maar die door iedereen waren vergeten.

Fantastic Four pose

Met dat idee in het achterhoofd stellen Erik Larsen en Eric Stephenson een team samen van schrijvers en tekenaars die in staat zijn om in de huid van het gouden duo te kruipen en nog één keer in staat zijn om de geest van de vroege Fantastic Four te laten herleven.

After all these years… All our adventures… We’re still together… We’re still a team! The Greatest Team Ever!
— Reed Richards — Fantastic Four #100

In Fantastic Four: The World’s Greatest Comics Magazine wordt de tijd teruggedraaid naar 1970 en ziet alles er weer uit als toen. De FF worden in dit avontuur tegenover een berg van hun vijanden neergezet. Gelukkig kunnen ze op hun vrienden rekenen.

Elke issue word onder handen genomen door een andere schrijver en enkele tekenaars. Ze volgen wel allemaal trouw het plot van Larsen. En met name Erik Larsen en Ron Frenz zijn ervaren kameleons. Hun werk oogt echt als dat van Kirby.

Het zal voor de wat jongere lezer even wennen zijn. Dit is actie met hoofdletters. Het tempo ligt hoog en de teksten zijn erg bombastisch. Dat is wel heel amusant om te lezen maar is wederom voor de jongere lezer wennen. Het is niet het Marvel van gisteren dat hier voorbij komt, maar dat van eergisteren.

Het is wel een liefdevolle hommage aan een iconische run en met een aankondiging als deze pink je als liefhebber een klein traantje weg.

Fantastic Four: The World's Greatest Comics Magazine

Fantastic Four: The World's Greatest Comics Magazine
0 100 0 1
Een ode aan dek lassieke run van Stan Lee en Jack Kirby.
Een ode aan dek lassieke run van Stan Lee en Jack Kirby.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels