Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Ant-Man and the Wasp spoilerbijbel: invloed op de toekomst van het MCU

Ant-Man and The Wasp is de eerste film na de MCU-gamechanger Avengers: Infinity War en dus was iedereen benieuwd hoe deze film daarmee zou omgaan. Nu hij in de zalen is, hebben we ons antwoord, waarop we hier wat dieper ingaan. Waarschuwing dus:

De reviews van de sequel op Ant-Man prijzen weer de humor en luchtigheid van de film, die zeker welkom zijn na de domper die Infinity War toch wel was.

De film staat erg op zichzelf en speelt zich af na Civil War. Scott staat onder huisarrest en riskeert 20 jaar gevangenis als hij zich daar niet aan houdt. Ondertussen zoekt hij dan maar naar manieren om zijn dochter Cassie te entertainen binnen de perimeter. Sinds Ant-Man heeft hij namelijk officieel bezoekrecht gekregen en heeft hij ook een goeie relatie met Maggie én stiefvader Paxton. Wanneer hij buiten de perimeter gaat, komt de FBI binnengevallen om hem te controleren, met FBI-agent Jimmy Woo op kop.

Een minder goeie verrassing is dat Scott sinds de vorige film Hank en Hope niet meer gesproken heeft. Hij had dan ook zonder hun toestemming het Ant-Manpak gebruikt in Duitsland, waardoor Hank en Hope medeplichtig waren aan het schenden van de Sokovia-akkoorden. Zij zijn dan ook op de vlucht. Luis, Dave en Kurt hebben samen met Scott ondertussen een eigen beveiligingsbedrijf, X-Con. Wanneer Scott een soort visioen krijgt over Janet Van Dyne beslist hij om Hank en Hope toch te bellen. Zij (ontvoeren en) vertellen hem dat ze denken dat Janet nog leeft en ze Scott via kwantumverstrengeling een boodschap heeft gestuurd. Ze zijn een kwantumtunnel aan het bouwen waarmee ze het Quantum Realm willen bereiken om zo te Janet redden. Wanneer Hope een belangrijk onderdeel wil kopen van de louche Sonny Burch, komt ze oog in oog met een mysterieuze persoon die lijkt te phasen en daarom de bijnaam Ghost krijgt. Ze kan ontkomen en het gekrompen lab stelen waarin de tunnel zich bevindt.

Om het lab terug te krijgen, gaat het drietal advies vragen aan Bill Foster, een oud-collega van Hank die niet blij is om hem terug te zien. Hij helpt hen toch verder en zo belanden ze in het huis van Ghost, ofwel Ava, die hen al opwachtte. Ze werkt namelijk samen met Bill, die haar helpt om haar phasen onder controle te houden. Met het lab en de tunnel willen ze Janet vinden en haar kwantumenergie stelen om de aandoening van Ava verhelpen. Een valse hartaanval later staan ze terug in het lab, wanneer Scott plots overgenomen wordt door Janet zonder dat hij dit beseft. Ze helpt Hope en Hank om haar te vinden door zelf haar coördinaten in te typen.

Ondertussen worden Luis, Dave en Kurt met “waarheidsserum” ondervraagd door Sonny Burch, die hem dan ook vertellen waar het lab zich nu bevindt. Ava heeft dit ook gehoord en gaat achter hen aan. Scott gaat naar huis voor de FBI hem betrapt, maar zo worden Hank en Hope opgepakt. Met behulp van de mieren breekt hij hen uit. In het lab gaat Hank het Quantum Realm binnen, en tot hij Janet gevonden heeft, moet de rest Ava en Sonny afhouden. Na enig zoeken vindt Hank Janet en brengt hij haar naar buiten. Op dat moment zijn Ava en Bill ook in het lab aangekomen en proberen ze de kwantumenergie uit Janet te halen. Scott en Hope kunnen hen tegenhouden, waardoor Hope eindelijk haar moeder terugziet. Janet geneest Ava met de krachten die ze gekregen heeft in het Quantum Realm, en zo gaan Ava en Bill gewoon hun eigen weg. Luis, Dave en Kurt hebben Sonny Burch en zijn handlangers kunnen overmeesteren en leveren hen uit aan de politie. Woo denkt dat hij Scott te pakken heeft, maar hij is al thuis wanneer Woo aankomt. Zo zit Scott zijn straf er eindelijk op en is hij terug een vrij man. Het bedrijf van Luis, Dave, Kurt en Scott krijgt een belangrijke nieuwe klant na hun heldendaad. Hank en Janet ontkrimpen hun huis op een strand, en Hope, Scott en Cassie kijken in een mini-drive-in gezellig naar een film.

Weetjes

 • Stan Lee heeft zijn gewoonlijke cameo als een man die denkt dat de jaren 60 hun tol hebben geëist. Toevallig werd Ant-Man ook bedacht in de jaren 60 dus we kunnen ons alleen inbeelden wat Lee toen allemaal heeft uitgespookt.
 • Sinds Ant-Man heeft Scott officieel bezoekrecht gekregen voor Cassie en heeft hij ook een goeie relatie met Maggie én stiefvader Paxton. Dat laatste is dan ook wat deze film al speciaal maakt: stiefvaders kunnen het in films zelden met elkaar vinden, maar Ant-Man laat zien dat het ook anders kan.
 • Scott riskeert 20 jaar als hij buiten de perimeter gaat. Dat lijkt een beetje overdreven als je weet dat Cap en co gewoon vrij rondlopen. Ze kunnen wel elk moment opgepakt worden, maar toch.
 • Zoals bij de meeste Marvel-films hebben ook nu weer veel personages hun oorsprong in de comics: Sonny Burch, Agent Woo, Bill Foster. Maar Ava (Hannah John-Kamen) is een nieuw personage. Er bestaat wel een Ghost in de comics, maar dat was een blanke man. Voor de film wilden ze dus net wat meer diversiteit en dat kunnen we alleen maar toejuichen.
 • Toen aangekondigd werd dat Randall Park S.H.I.E.L.D.-agent Jimmy Woo zou spelen, was ik best enthousiast. Zouden de films eindelijk eens erkennen dat S.H.I.E.L.D. nog wel bestaat (zie Agents of S.H.I.E.L.D.)? Maar blijkbaar was hij gewoon een FBI-agent in de film. In de comics is Jimmy Woo namelijk wel een S.H.I.E.L.D.-agent, die later zelfs een superheldengroep vormt, genaamd Agents of Atlas. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, is Jimmy Woo nochtans wel al eens vermeld in Agents of S.H.I.E.L.D. Hij stond namelijk in de contactenlijst van agent Melinda May (Ming-Na Wen).
 • Kurt is ervan overtuigd dat Ghost eigenlijk Baba Yaga is, een figuur die echt voorkomt in de Russische folklore. Op de soundtrack staat er zelfs een extra track waarop David Dastmaltchian de lullaby van Baba Yaga zingt. (Was er trouwens nog iemand die constant aan die domme groep uit Belgium’s Got Talent moest denken?)
 • Op een gegeven moment komt Luis met zijn busje ter hulp geschoten en daarbij begroet hij hen met “Wassssup!” Daarop voegt hij nog toe dat hij naar een reclamespot verwijst, maar toen was ik even in de war. Net zoals sommige andere niet-Amerikaanse filmfans dacht ik dat hij verwees naar de legendarische scène uit Scary Movie, maar in Amerika was de reclame van Budweiser blijkbaar eerst.
 • Dit is er eentje voor de fans van de oudere monsterfilms. Wanneer Bill Foster de grote mieren door het lab ziet lopen, roept hij: “It’s them!” Dat zegt me niet veel, maar zou een subtiele verwijzing zijn naar Them! uit 1954, een film over gigantische mieren. Aan het einde van Ant-Man And The Wasp is dat de film waar Hope, Scott en Cassie naar kijken in de drive-in.
 • Langston Fishburne speelt de jongere versie van Bill Foster, het personage van zijn vader Laurence. Het is te zeggen: we zien zijn lichaam, maar zijn gezicht is met CGI veranderd om meer op zijn vader te lijken.
 • Wanneer Scott, Hope en Hank naar de universiteit trekken om Bill Foster op te zoeken, proberen ze incognito te zijn door een pet en een zonnebril op te zetten. Scott moppert dat dat alleen niet zal helpen. Dit kan een lichte steek onder water zijn naar andere personages in het MCU, die die vermomming toch al gebruikt hebben, waaronder Cap en Natasha, en Bucky in Winter Soldier.
 • “Quantum entanglement” of kwantumverstrengeling bestaat trouwens echt. Voor iedereen die geen theoretische fysica heeft gestudeerd, is het doorgaans te moeilijk om echt te snappen. Heel simpel gezegd komt het erop neer dat twee objecten een zodanig sterke band hebben dat ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Zo kunnen ze ook over grote afstand nog communiceren of aanwezig zijn. Gewone telepathie had voor mij ook gewerkt.
 • Hoewel je op het eerste gezicht denkt dat het verplaatsbare lab telkens van groot naar klein gaat, is het eigenlijk omgekeerd. Het lab is eigenlijk klein gebouwd maar wordt dan groot, wat te zien is aan het handvat dat in het gebouw zit en het feit dat het gebouw op een Duracel-batterij draait, zoals je in de rechterhoek kan zien.
© Marvel Studios
 • The Wasp wordt dankzij deze film de tweede superheldenidentiteit die wordt doorgegeven van ouder op kind, na Black Panther.
 • Er wordt ook gespeculeerd over de baas van Sonny Burch. Sommigen denken dat het weleens Justin Hammer zou kunnen zijn. We weten niet voor hoe lang hij na Iron Man 2 de gevangenis in moest, maar als hij intussen vrij is, lijkt het wel logisch dat hij op een of andere manier terug wat macht wil verkrijgen. Via Tony zal hij waarschijnlijk niet meer proberen, dus kan de technologie die Hank Pym wil, ook voor hem best interessant zijn. Het zou alleszins wel leuk zijn om Sam Rockwell terug te zien. Anderen denken dan weer dat Norman Osborn erachter zit en hij binnenkort zijn intrede in het MCU zou doen. Dat geloof wordt voor sommigen nog versterkt door een gerucht dat Marvel aan Sony zou gevraagd hebben om geen klassieke Spider-Manslechteriken te gebruiken in hun spin-offs. Voor velen zou hij ook degene zijn die de Avengers-toren kocht in Spider-Man: Homecoming. Normaal hoort het gebouw van Oscorp thuis in de skyline van New York en dit zou een kans bieden om het er alsnog aan toe te voegen.
 • Als laatste weetje is er nog een leuke easter egg. Laurence Fishburne is intussen natuurlijk gekend van zo veel films, maar de makers hadden duidelijk een favoriet. Terwijl Bill Foster lesgeeft, kan je achter hem op het bord een verwijzing vinden naar een van zijn bekendste films.
© Marvel Studios

Het einde

Hoewel de rest van de film redelijk vrijstaat van de rest van het MCU, gebeuren er naar het einde toe toch een paar belangrijke dingen. Zo slagen Scott, Hope en Hank erin om Janet te vinden en terug te brengen uit het Quantum Realm. Ze heeft daar op een of andere manier krachten gekregen en geneest Ghost daarmee. Maar dat blijkt niet permanent te zijn, want in de mid-creditsscène zien we dat Scott zich opmaakt om terug het Quantum Realm in te gaan. Daar moet hij “healing particles” halen voor “hun vriendin” Ghost. Dat lukt hem ook, maar op het moment dat Hope, Hank en Janet hem terug moeten halen, valt er radiostilte. Scott denkt dat ze een grapje uithalen, maar terug op aarde zien we dat ze alledrie slachtoffer zijn geworden van de vingerknip van Thanos en tot stof zijn vergaan. Yikes.

En zo wordt het einde van deze film toch nog van groot belang voor Avengers 4.

De gevolgen

Het is dus redelijk zeker dat we geen Janet, Hope of Hank zullen zien aan het begin van Avengers 4. Of dat zo blijft, heb ik al eerder aangehaald in de spoilerbijbel van Infinity War: 

Acteur Sebastian Stan heeft gezegd dat er een scène gefilmd is waarbij “echt iedereen er was. Er was maanden aan planning nodig geweest om dat te regelen. Je kijkt wat rond en ziet iedereen, van Samuel L Jackson tot Michael Douglas tot Michelle Pfeiffer.” Zowel Nick Fury als Hank Pym en Janet Van Dyne zitten dus in Avengers 4. Evangeline Lilly vermeldde in een interview dat ze Brie Larson had ontmoet op dezelfde set, dus ook Hope keert terug. Daarmee lijken ze toch net iets te veel gezegd te hebben, zeker na deze film.

Maar hun afwezigheid zorgt wel voor problemen: niemand anders weet namelijk dat Scott in het Quantum Realm zit, dus kan niemand hem terughalen.

Net zoals we in Infinity War niks wisten over bepaalde personages, is dat nu weer het geval voor de meeste nevenpersonages. Wat met Cassie, Maggie en Paxton? Alles ging nu net zo goed. En Luis, Dave en Kurt leken hun leven ook net op orde te hebben. Ik wil er niet te veel aan denken, want ik kan een MCU zonder het optimisme van Luis moeilijk aan. Ghost was een van de weinige villains in het MCU die een film echt overleeft. Ze noemen haar zelfs een vriendin, wat wel sarcastisch kan zijn. Toch leek het alsof Ava haar acties goed wou maken. Hetzelfde geldt voor Bill Foster. Als ze geen slachtoffer zijn geworden van de snap, zouden we hen dus nog kunnen terugzien.

Afbeeldingsresultaat voor stature marvel
© Marvel Comics

Over Cassie is wel iets meer duidelijkheid: 

Volgens geruchten zou er voor Avengers 4 een oudere Cassie gecast zijn, wat dus betekent dat ze de snap heeft overleeft.

Daarnaast heeft ze iets interessants gezegd in deze film dat op het eerste gezicht onschuldig lijkt. Tijdens de drive-inscène met Hope en Scott zegt ze dat ze later mensen wil helpen en een held wil zijn zoals haar vader. Daar is op zich niks raars aan tenzij je er de comics bijhaalt. Daarin wordt ze na de dood van Scott de superheld Stature, die dezelfde krachten heeft als Ant-Man. Ze maakt ook deel uit van de Young Avengers. Aangezien niemand nu weet dat Scott gevangen zit in het Quatum Realm, zal het voor Cassie lijken alsof hij dood is. (We slaan over hoe pijnlijk dat wel is.) Dat kan haar inspireren om alsnog het werk van haar vader op de een of andere manier voort te zetten.

In de end-creditsscène zien we het lege huis van Scott waarin nog één bewoner overblijft: de grote mier die zijn plaats had ingenomen. Onlangs heeft Kevin Feige in een interview gezegd dat ook dieren en insecten gedood zijn door de snap, dus heeft die mier geluk. Technisch gezien heeft Scott dan ook de helft minder mieren ter beschikking. Deze scène voegt voor de rest niet heel veel toe, maar toch kunnen we zien dat de straten verlaten zijn en dat de tv-zenders intussen zijn overgeschakeld op een emergency broadcast. Dat wil zeggen dat we toch al iets verder zitten dan het einde van Infinity War, toen alles nog maar net gebeurd was.

Scott, Captain Marvel en Avengers 4

Zoals al gezegd zit Scott dus vast in het Quantum Realm. Naast de gevolgen voor zijn onmiddellijke omgeving, heeft dit ook invloed op de volgende MCU-films en vooral Avengers 4. Laten we bij het begin beginnen.

Scott

Hoe kan Scott nu uit het QR gehaald worden? Er zijn een paar mogelijkheden.

Janet ontwikkelde speciale krachten tijdens haar verblijf in het QR. Hoe dat precies gebeurde en welke krachten ze daardoor kreeg, leek hen raar genoeg niet zo veel te kunnen schelen. Het lijkt nochtans alsof er veel mogelijk is. Als het even duurt voor Scott gevonden wordt, kan hem dus hetzelfde overkomen. Misschien krijgt hij zo wel de kracht om te teleporteren en geraakt hij zo terug in de gewone wereld.

Een mentale verbinding is ook mogelijk. Dat heeft Janet tenslotte gedaan bij Scott. Misschien slaagt hij erin om een boodschap bij iemand anders in te planten? Alleen is de vraag of iemand daarvoor effectief in het QR moet zijn, want dan wordt het al minder waarschijnlijk. Tenzij je Ghost meerekent. Nu Scott niet kan terugkeren met genezingsdeeltjes, zal ze weer beginnen te phasen, en als we ervan uitgaan dat ze tussen de echte wereld en het QR phaset, kan Scott haar op een gegeven moment misschien bereiken. Tenzij ze ook verstoft is door de snap natuurlijk.

Afbeeldingsresultaat voor interstellar tesseract
© Warner Bros / Paramount

Of we kunnen volledig wetenschappelijk gaan en ervan uitgaan dat het QR een soort Interstellar-achtige ruimte is zoals de boekenkast uit die film. Hank zegt ook in Ant-Man dat “tijd en ruimte anders werken” in het QR. Volgens The Wrap kan er opnieuw verwezen worden naar echte wetenschap, namelijk kwantumfysica, en zou het zo kunnen werken: In het QR speelt elke mogelijke tijd zich op hetzelfde moment af en is elke locatie in het QR gelinkt aan een bepaalde tijd. “Bijvoorbeeld, je slaapkamer is 2018, maar je badkamer is 1918.” Zo kan je dus tussen verschillende tijden reizen, als je weet hoe dat moet tenminste. Volgens deze redenering “zou Janet nog steeds en voor altijd in het QR zitten op sommige plaatsen want die stellen verschillende tijden voor.” Hij zou dus naar een plaats kunnen gaan die overeenkomt met een tijd waarin Janet nog in het QR zat. Dit had ik zelf nooit bedacht.

Time vortex

Iets wat heel terloops gezegd werd, zou wel eens dé oplossing kunnen worden. Vlak voor Scott het QR ingaat, waarschuwt Janet hem nog voor een paar dingen. Daarbij zegt ze: “Don’t fall into a time vortex. We can’t save you in there.” Ik werd meteen wat alerter. Zeker toen duidelijk werd dat Scott vastzat in het QR, want laten we eerlijk zijn, de andere theorieën zijn redelijk onwaarschijnlijk als deze oplossing voor handen ligt. Het is voor velen al duidelijk dat time travel nodig zou zijn in Avengers 4

De opmerking van Janet kan verklaren waarom Scott in deze foto’s te zien is. Op andere foto’s is Tony dan weer te zien in het Black Sabbat-t-shirt dat hij in The Avengers aanhad en ligt zijn haar ook meer zoals toen. Wat meer is, ook Tom Hiddleston en Chris Hemsworth zijn in die foto’s te zien. Verder zouden er ook foto’s zijn van de Winter Soldier tijdens de Battle of New York en mensen die volgens IMDB gecast zouden zijn als “1970s scientist“. Het lijkt er dus op dat ze teruggaan naar een aantal belangrijke momenten uit de geschiedenis van de Avengers, misschien om dingen te veranderen en zo een andere uitkomst te krijgen?

Hier krijgen we meteen een manier waarop dat uitgevoerd kan worden.

Er is heel veel nog onduidelijk over deze time vortexen. Hoe weet Janet bijvoorbeeld dat je daaruit niet gered kan worden? Is ze er al door gegaan en in een andere tijd beland? Dan zou ze misschien toch wel proberen om Hank te waarschuwen. Tenzij ze te ver terug is gegaan en hij nog niet bestond. Maar hoe is ze dan teruggekeerd naar het QR? En kan je überhaupt wel terugkeren als je eenmaal door een time vortex bent gegaan?

Hoe zou een time vortex trouwens werken? We kunnen ervan uitgaan dat een time vortex je naar een andere tijd brengt in de echte wereld. Dan is het nog de vraag of die tijd random is of je kan controleren naar welke tijd je teruggaat? Vooral dat laatste is interessant.

Maar zelfs als hij wegraakt, is er nog een probleem. Waarschijnlijk weet Scott op dit moment namelijk niks van Thanos. De gevechten zijn nergens in de film vermeld en misschien hebben ze het nieuws volledig gemist door hun eigen avonturen. Scott kan dus niemand waarschuwen voor Thanos als hij in een andere tijd terechtkomt.

Captain Marvel

Misschien gaat Scott door zo’n time vortex en belandt hij in de jaren 90, waar hij Captain Marvel kan ontmoeten. Paul Rudd is niet gespot op setfoto’s van Captain Marvel, maar er is vast ook veel in de studio gefilmd, dus je weet het nooit zeker.

Het kan natuurlijk ook dat Carol zelf Scott vindt. In de comics kan ze namelijk tussen dimensies en tijdlijnen reizen, misschien dus ook het Quantum Realm. Daarbij komt het signaal dat Fury verzonden heeft. Als dat ook door tijd en ruimte kan afgeleverd worden, weet Carol waarschijnlijk dat er iets goed mis is. Mar-Vell, gespeeld door Jude Law, is een oude vijand van Thanos en heeft haar misschien al over Thanos verteld. Of Mar-Vell toen al wist wat Thanos van plan was, kan best mogelijk zijn. In Infinity War zien we Thanos het volk van Gamora vermoorden toen zij nog een kind was. Hij had dat plan dus waarschijnlijk al een hele tijd.

Of Carol kan vooruitgaan naar het moment waarop het bericht verzonden werd en zien wat er gebeurd is. Als ze Scott dan kan bereiken, kan zij hem terug sturen in de tijd om alles te voorkomen.

Het kan natuurlijk ook dat Scott helemaal niks te maken heeft met Captain Marvel en hij pas weer te zien zal zijn in Avengers 4. Toch zijn de films wel verbonden.

Het Quantum Realm zou ook aanbod komen in Captain Marvel volgens een kwantumfysicus die consulteert voor Marvel. Toen het Quantum Realm geïntroduceerd werd, zei hij: “This is exciting for the future. There are different ways that some of these ideas appear on-screen in a few years. Not just for Ant-Man, but also for Captain Marvel and all of the Marvel Cinematic Universe.

Misschien komt Carol op een heel andere manier zelf te weten dat Thanos in 2018 de wereld halveert (mogelijk door datzelfde apparaatje van Fury) en gaat ze de ruimte in op zoek naar een manier om hem te verslaan of alles ongedaan te maken? Dat zou alleszins een goeie manier zijn om te verklaren waarom ze niet in het MCU zat tot nu toe.

Avengers 4

Ik verwacht dus dat Scott te weten komt dat Thanos de helft van het universum heeft weggevaagd. Dat kan dus zijn door iemand die hem uit het QR haalt, zoals ik boven al zei, of door iets in het Quantum Realm zelf.

Er zat opvallend veel oranje in de omgeving van het QR, wat me meteen aan de scène met Gamora deed denken. Als de Soul Stone inderdaad de Soul World bevat, zoals velen denken, kan die wereld zich misschien in het QR bevinden.

Infinity War-regisseur heeft onlangs in een podcastinterview bevestigd dat die scène zich inderdaad in de Soul World afspeelt.

Als hij daar per ongeluk in belandt, of Janet hem daarnaar toe leidt door hun verbinding, kan hij van de getroffenen horen wat er gebeurd is. Om alles op te lossen, kan hij dan door een time vortex gaan.

© Marvel Studios

Een andere mogelijkheid heeft te maken met het QR zelf, eigenlijk de filmversie van het Microverse in de comics. In het Microverse kunnen zich andere werelden en zelfs beschavingen bevinden. Regisseur Peyton Reed heeft zelf al gezegd dat er een aantal visuele aanwijzingen te vinden zijn wanneer het QR te zien is. Welke die zijn, zullen we pas echt kunnen zien wanneer de film in de huiskamers verschijnt. Toch heeft een aandachtige Redditer naar eigen zeggen “een stad in een bubbel” kunnen zien vlak voor Hank en Janet het QR verlaten. Misschien is het wel een van die andere beschavingen die Scott inlicht.

Als we nog even verdergaan op de setfoto’s van hierboven waarin iedereen terug lijkt te zijn op de Battle of New York, kunnen we al een paar zaken afleiden. Scott raakt dus weg uit het QR. Ook moet hij terug naar het heden zien te komen, waar hij Tony haalt. Op de foto’s is namelijk duidelijk te zien dat Tony hetzelfde aanheeft als in Infinity War en dat zijn haar blonder is dan in The Avengers. Samen met Tony keert Scott dan terug naar het verleden, waarschijnlijk via een time vortex of dankzij Captain Marvel. Van daar zullen ze dan proberen om de tijdlijn te veranderen in de toekomst die Doctor Strange zag.

Conclusie

Het enige wat we nu redelijk zeker weten, is dat Scott vastzit in het Quantum Realm en dat die zin over de time vortex waarschijnlijk belangrijker is voor Avengers 4 dan de makers wilden laten uitschijnen. De redeneringen waarom tijdreizen de enige oplossing is voor de snap, lijken me logisch. Ik gok daarom dat Scott toch een rol zal spelen in hoe dat tijdreizen precies zal gebeuren. Captain Marvel zal in februari ongetwijfeld nog wat meer antwoorden brengen en bijdragen aan de speculatiemolen voor Avengers 4. Hopelijk niet zo veel dat alles hierboven echt gewoon mijn eigen paranoia bleek te zijn.

Ant-Man And The Wasp speelt nu in de bioscoop.


Meer weten over het MCU? Lees dan zeker deze artikels:

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels