Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Superman, X-23 en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Je plaatselijke comicshop vult wekelijks zijn rekken met gloednieuwe reeksen. Welke zijn het waard om deze week op te pikken?

Wat een drukke week voor fans van comics! Niet alleen start DC Comics met een nieuwe reeks van Superman door Brian Michael Bendis, Marvel laat ook The Amazing Spider-Man en X-23 opnieuw uit de startblokken schieten. Daarnaast kan je voor het alternatievere leesvoer terecht bij Image Comics voor Farmhand (over een organenboer) en Die! Die! Die! (de nieuwe reeks van Robert Kirkman). Veel leesplezier!

Superman #1 door Brian Michael Bendis en Ivan Reis (7/10, Dennis)

Hoera! De wittebroodsweken zijn voorbij en Bendis mag aan de slag met Superman. Het vervelende is dat je niet zomaar in kunt stappen met deze serie en toch echt Man of Steel gelezen moet hebben om optimaal te kunnen genieten van dit verhaal.

Superman is helemaal op zichzelf aangewezen en probeert daar zo goed en zo kwaad als het kan mee om te gaan. Ondertussen zetten Bendis en Reis tal van lijntjes op die verder in deze reeks kunnen uitmonden in interessante verwikkelingen. Wat te denken van een nieuw fort of de vreemde spanning tussen Supes en The Martian Manhunter?

Het is een goed openingsissue, maar zoals gezegd… Beslist niet lezen voordat je Man of Steel achter de kiezen hebt.

X-23 #1 door Mariko Tamaki en Juann Cabal (8/10, Matti)

Mariko Tamaki brak in 2014 door met het stripboek This One Summer, getekend door haar nicht Jillian Tamaki. Daarna overtuigde ze me van haar talent met haar vroegtijdig stopgezette Hulk-reeks: Tamaki zette She-Hulk neer als een tikkende tijdbom die last heeft van een zwaar verlies. In X-23 hervormt ze ook Laura Kinney, die even als Wolverine door het leven ging en nu opnieuw als X-23. Tamaki schrijft X-23 en de andere personages neer met welomlijnde karakters en spontaniteit afgewisseld met een zekere zwaarte waar nodig. Juann Cabals tekenwerk is het mooist als de comic donkerder wordt naar het einde toe.

X-23 #1 gaat van actievol superheldenvertier naar tragiek. Laura en haar gekloonde zus willen voorkomen dat er nog meer soldaten worden gemaakt van het DNA van mutanten. Haar zoektocht naar de verantwoordelijken voor deze daden leidt naar andere mutantenklonen: de Stepford Cuckoos. Een verrassende vijand met tragische motivaties, het zal je niet onberoerd laten.

Farmhand #1 door Rob Guillory en Taylor Wells (7/10, Matti)

Farmhand is er eentje voor mensen met groene vingers. Het is een heel bizarre comic met een origineel uitgangspunt, waarvan de tekenstijl even gewenning vraagt. Eenmaal je de laatste bladzijde hebt omgeslagen, ben je wel verkocht.

Stripmaker Rob Guillory opent Farmhand met een beetje donkere magie en introduceert nadien een vergevorderde vorm van biotechnologie. En toch is Farmhand in hart en nieren een familieverhaal. Ezekiel keert met zijn gezin terug naar huis en legt het bij met zijn boerende vader. Die vader oogst lichaamsdelen, van armen tot longen. Het is een lucratieve job waar de boer zijn hart in heeft gestoken, dus maakt hij ook brutaal komaf met wie zijn biotechnologie wil stelen. De cartooneske tekenstijl zal niet iedereen overtuigen, maar het is duidelijk dat Guillory er zijn ziel in heeft gestoken.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels