Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Magic Order #1 review: Netflix debuteert met comic

Wie had ooit kunnen denken dat streamingplatform Netflix comics zou produceren? En dat de eerste worp nog goed ging zijn ook?

Toen Netflix vorig jaar de rechten kocht van Millarworld, de overkoepelende franchise voor de vele comics van Kick-Ass-maker Mark Millar, was niemand echt verrast. Millar steekt zijn ambities voor verfilmingen niet echt onder stoelen of banken, denk maar aan Wanted, Kick-Ass en Kingsman. Zijn comics lenen zich daar ook perfect voor want sommige voelen aan als uitgebreide storyboards (of dat goed is, kies je zelf). Nochtans had niemand zien aankomen dat Netflix naast eventuele adaptaties nu ook zelf comics zou publiceren.

The Magic Order is de eerste worp van die samenwerking. Image Comics geeft de comic uit die slechts zes nummers lang zal duren, wat ook een beetje een verademing is voor iemand die liever geen elvendertig langlopende reeksen wil volgen. Netflix en Millar gaan er prat op enkel samen te werken met de beste tekenaars en met Olivier Coipel achter de tekenpennen is het resultaat meer dan magisch.

The Magic Order leest als Harry Potter voor volwassenen. Een geheimzinnige slechterik vermoordt een tovenaar waardoor er een alarm afgaat bij een van de vijf tovenaarsfamilies die zich gedragen als maffiosi. Ooit waren zij de personen die de wereld beschermden tegen het kwaad, maar nu heeft het kwaad het gemunt op tovenaars zelf.

Scenarist Millar start naar zijn gewoonte met een redelijk conventionele opbouw, maar de elementen zijn heel intrigerend voor wie fan is van magie. De personages zijn momenteel nog archetypes met veel potentieel, waarvan de onthullingen wel doen denken dat dat potentieel bereikt zal worden. Hopelijk bouwt Millar zijn wereld origineler uit dan hij in enkele van zijn minder memorabele comics doet want dat verdient het tekenwerk van Olivier Coipel wel.

Coipel (de Fransman die het geweldige House of M tekende) steekt heel veel persoonlijkheid in The Magic Order. De personages ademen en de epische momenten zijn adembenemend. Coipel toont opnieuw wat voor een talent hij is, al zeker in samenwerking met inkleurder Dave Stewart. Ze leveren een sfeervol geheel af.

The Magic Order #1 is geschreven door Mark Millar, getekend door Olivier Coipel met Dave Stewart uitgegeven door Image Comics op 13 juni 2018.

Sterk

Sterk
4 5 0 1
Met The Magic Order start Mark Millar vanuit een intrigerend concept dat vooral dankzij tekenaar Olivier Coipel tot leven wordt gebracht. Nu is het enkel hopen dat Millar buiten de lijnen durft te schrijven in de volgende nummers.
Met The Magic Order start Mark Millar vanuit een intrigerend concept dat vooral dankzij tekenaar Olivier Coipel tot leven wordt gebracht. Nu is het enkel hopen dat Millar buiten de lijnen durft te schrijven in de volgende nummers.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels