Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Dit is hoe je kan ruilen in Pokémon GO

Het is een feature waar de fans als ruim twee jaar op zitten te wachten, maar nu komt het er eindelijk aan: heel binnenkort zal je Pokémon kunnen ruilen met je vrienden in Pokémon GO. Het zal alleen niet zo simpel zijn als het klinkt.

Friend codes

Geloof het of niet, om Pokémon te ruilen met één van je vrienden zal je ze moeten toevoegen aan je Friend List door middel van een, jawel, speciale code van 6 karakters. Friend codes blijven ons werkelijk overal achtervolgen. Van zodra je vriend(in) jouw friend request heeft aanvaard, zit je in elkaars friend list (met een maximum van 200 vrienden.)

Dit houdt in dat je vanaf dan, naast het ruilen van Pokémon, de activiteiten van je medespeler in het oog kan houden. Hoera! Niet alleen dat, je kan elkaar ook gifts sturen. Die zal je vinden in Pokéstops en Gyms en kunnen enkel naar vrienden gestuurd worden. Je kan de geschenkjes dus niet voor jezelf houden (ik zag je al denken, jij daar!) Tussen de items die je cadeau kan doen, kunnen vrij zeldzame dingen zitten, zoals een nieuw geel ei dat 7 km nodig heeft om uit te komen en waar een exclusieve Alolan-variant van een Pokémon in zit. Trommel je vrienden maar al op!

Trouwens, hoe meer je met je vrienden samen speelt door bijvoorbeeld een raid te doen of elkaar gifts te sturen, hoe hoger jullie Friendship Level zal worden. Er zijn vier verschillende levels: Good Friend, Great Friend, Ultra Friend en Best Friend. Hoe hoger dit level, hoe meer voordeel je zal halen uit het samen spelen met die bepaalde vriend(in). Dit zal echter niet op een weekje gefixt zijn: volgens Niantic zou het minstens enkele maanden duren voordat je met iemand Best Friend kan worden.

Gotta trade ’em all

Eénmaal je dus iemand hebt toegevoegd aan je Friends List kan je beginnen te ruilen. Het eerste dat je moet weten, is dat Pokémon ruilen enkel lokaal zal kunnen, dus niet online. De persoon met wie je wil ruilen, moet bij jou in de buurt zijn (binnen de 100m ongeveer) en jullie moeten ook beiden minstens level 10 zijn in de game. Van zodra aan al deze eisen is voldaan, kan het ruilen beginnen. Of tenminste, als je genoeg Stardust hebt. De hoeveelheid Stardust die je nodig zal hebben om te ruilen hangt ook af van het Friendship Level. Bovendien zal je bepaalde Pokémon zoals de Legendaries, shinies en Pokémon die je nog niet in je Pokédex hebt enkel kunnen ruilen met Great Friends of hoger en op specifieke momenten.

Wanneer je een Pokémon ontvangt, kan je zijn of haar nickname veranderen. De stats van die Pokémon worden echter opnieuw random door elkaar geschud. Naargelang je Frienship Level is de kans wel groter dat het monstertje zijn hogere stats behoudt. Oh ja, en je krijgt ook wat candy als je een Pokémon ruilt.

Niantic heeft er naar eigen zeggen zo lang over gedaan om ruilen te introduceren in Pokémon GO omdat het goed moest gebalanceerd worden met de rest van de game. Zo mag het niet te makkelijk worden om Pokémon te ruilen en zo meteen je Pokédex vol te hebben, maar moet het tegelijk ook wel leuk blijven om te doen natuurlijk. Dat is ook de voornaamste reden waarom je eerst door zoveel hoops moet springen en uiteindelijk enkel face-to-face met andere spelers kan ruilen.

Volgens Niantic is dit niet het einde van de updates, ze zouden nog meer in petto hebben. Misschien komen player battles er ook nog aan? We houden jullie zeker op de hoogte!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels