Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De Mol aflevering 3

Geekster ontmaskert De Mol Afl. 3: feestend racen naar de luchthaven

Was me dat weer een mindfuck van een einde gisteravond. Geldkoffertjes, pasmunten en een afscheid van de mol volgens velen. Maar voor we die scènes kunnen analyseren, moeten we eerst nog eventjes terug naar La Valenciana en Guanajuato. 

¡Comencemos esta fiesta (mexicana)!

Na wat introducerende beelden van het prachtige Guanajuato en de gemoedelijke sfeer tussen de kandidaten verhuizen we naar een kleiner stadje genaamd La Valenciana. Daar zijn onze kandidaten namelijk eregasten op een feestje. Dat feestje dienen ze echter voor een stuk nog zelf te organiseren. Rare definitie van eregasten als je het mij vraagt. De moljagers dienen nog voor een piñata, dansers en tequila te zorgen.

de mol

Het zijn Joke, Jeffrey en Steve die de snoepjes voor de piñata op zich nemen. Daarvoor dienen ze een hele hoop van de papier-machéfiguren kapot te slaan om zo het lekkers te recupereren voor de feestpiñata. Nogal contraproductief als je het mij vraagt. Gewoon kapotslaan zou natuurlijk te gemakkelijk zijn. Zo krijgt iedere speler een rol. We hebben een luisteraar die vanuit een mashup twee artiesten moet kunnen herkennen. Die persoon geeft dan de melodie of artiesten door aan een tweede persoon die de derde geblinddoekte kandidaat moet aansturen om de juiste pop kapot te slaan. Uiteindelijk herkent Joke praktisch alle muziek. Alleen Beethoven en Mozart had ze omgewisseld. Jeffrey en Steve konden helaas niet veel toevoegen. Steve koos tot twee maal toe de verkeerde pop, waardoor de beurt meteen gedaan was. Jeffrey keek dan bijvoorbeeld over Pharrell Williams maar heeft dan wel geluk bij het kapotslaan van James Brown in de plaats. Het is enkel als Joke Jeffrey aanstuurt dat ze erin slagen 250 euro te verzilveren en in totaal 3 porties snoepjes in de feestpiñata’s kunnen stoppen.

Ondertussen was het aan onze amigo’s Lloyd en Baha om mee te doen aan een tequilaquiz. Het concept is al snel duidelijk. De jongens krijgen 15 vragen met elk een waarde van 100 euro. Onder ieder juist antwoord staat een glaasje water, onder ieder fout een shotje tequila. Zo verzamelen ze uiteindelijk 900 euro voor de pot. Maar dan moet het moeilijkste nog komen. Met ondertussen elk 3 shotjes achter de kiezen moeten ze nu negatief blazen in een alcoholtest om de centen te verzilveren. Dat lukt hen ook, dus kudos voor het olijke duo dat het grootste bedrag van de hele aflevering binnenrijfde. Echt veel mollenwerk gebeurde hier niet, al kunnen we, zoals Baha later in de aflevering ook zelf zegt, misschien wel vragen stellen over een fout antwoord dat Lloyd gaf bij een medische vraag.

de mol

De andere drie overgebleven kandidaten, Katrien, Pascale en Pieter, moesten een levensgroot ‘vind-het-balletje’ spelen. Al dienen we het balletje te vervangen door drie Mexicanen met een rode, blauwe of gele sombrero met een sleuteltje. Als bijkomende verrassing kwamen er een hele hoop extra sombrerodragende Mexicanen tevoorschijn, waardoor je natuurlijk al snel je doelen kwijt bent. Het mag je dan ook niet verbazen dat de proef al snel in het honderd loopt als blijkt dat er maar één iemand echt de figuren in de gaten mag houden. De andere kandidaat moet beneden de wacht houden. De derde speelt een memoryspel waarbij de beurt wisselt als er een fout gemaakt wordt. Dat zorgt voor veel wisselende functies dus. Uiteindelijk wordt geen enkele Mexicaan teruggevonden en ontbreken de dansers op het feestje later die avond.

¡Una carrera para todas las edades!

Voor de tweede opdracht trekken we naar de Autodrome de Leon. Daar nemen de kandidaten het op tegen een professionele racepiloot. Indien Pieter en Jeffrey 5 rondes sneller kunnen afleggen, winnen ze 500 euro. Per rijexamenvraag die ze doorheen die 5 laps juist kunnen beantwoorden, komt daar nog eens hetzelfde bedrag bij. Zo gezegd zo gedaan, rijdt Jeffrey met Pieter ingegespt bovenop de auto de rondes zonder kleerscheuren. Het valt wel op dat Jeffrey voornamelijk voorzegt wat de (foute) antwoorden zijn. Pieter heeft de optie om antwoorden op te zoeken in een theorieboek maar doet dat niet echt. Begrijpelijk ook als je zo door elkaar geschud wordt tijdens de race.

De andere kandidaten krijgen tijdens de race van de professionele piloot de kans om voor obstakels te zorgen. Als onze amigo’s Baha en Lloyd een band kunnen vervangen van een safety car mogen ze een rondje voor de raceauto gaan rijden aan 40 km/uur. Dat lukt hen dan ook tegen de derde ronde.

de mol

Joke en Pascale moeten een bejaarde uit een auto bevrijden om dan het circuit te laten oversteken. Het lukt Joke zeer snel om de deur te ontgrendelen. Pascale heeft echter wat meer tijd nodig om de elektriciteitskabel voor de verkeerspop weer los krijgen. Het lukt hen echter de man tergend traag veilig te laten oversteken tijdens de vierde ronde.

Ondertussen is het aan Steve en Katrien om elk een kilometer te fietsen onder de warme Mexicaanse zon om een verkeerslicht rood te laten worden. Het lukt hen net geen twee keer. Is Steve te zwak? Fietsten ze (bewust) te traag? Zaken die we in vraag kunnen gaan stellen.

¡Una cosa más!

Na twee van die uitgebreide proeven zou je denken: tijd voor de eliminatie. Dat was ook het geval maar niet zonder de eerdergenoemde plottwist net na het invullen van de vragenlijst! Ondertussen zit er 14.200 euro in de groepspot. Helaas mag die van Gilles De Coster niet collectief met de groep mee op het vliegtuig naar Mexico City. De kandidaten moeten het geld, voor het gemak verdeeld over acht kistjes van verschillende waarde, onder elkaar verdelen. Maar er zit natuurlijk een addertje onder het gras. Het bedrag dat bij de persoon hoort die afvalt, gaat ook niet mee naar de volgende stad. Daarnaast kunnen de bedragen na het verdelen ook nog zorgen voor verschuivingen in de eliminatiestand.

Het zijn Joke, Pascale en in iets mindere mate Baha en Jeffrey die de discussie op gang trekken over hoe ze de koffertjes gaan verdelen. Natuurlijk is er niemand die wil toegeven of ze de vraag ‘heeft de mol kinderen?’ al dan niet verkeerd hebben beantwoord. Dan proberen ze maar te achterhalen wie het zekerst is van zijn stuk. Na wat discussie waarin iedereen vooral voor het grootste bedrag wil gaan, komen ze uiteindelijk toch tot een overeenkomst. Baha en Jeffrey nemen elk 0 euro voor hun rekening. Daarna kiezen zij elk om beurt wie de andere bedragen krijgt. Zo krijgt eerst Lloyd 6000 van Jeffrey. Baha geeft Pieter het kistje van 3000 euro. Joke krijgt 2000 van Jeffrey, Pascale 1500 van Bahador. Steve en Katrien krijgen elk respectievelijk 1000 en 700 van Jeffrey en Baha.

de mol

We kunnen hier dus eigenlijk uit opmaken dat Jeffrey vooral zijn pijlen richt op Lloyd omdat hij het meeste geld toevertrouwt aan wat waarschijnlijk zijn persoonlijke mol was. Bij Bahador zal dat dan Pieter geweest zijn. Omgekeerd vinden ze Katrien het minst verdacht en kunnen ze haar 700 euro wel missen. Uiteindelijk draait het wel wat anders uit. Zo blijkt dat de kandidaten met centen in handen pasvragen kunnen kopen ten koste van de groepspot. Steve, Pieter en Joke maken zich niet populair en kopen respectievelijk 2, 2 en 1 pasvraag waardoor er 2500 euro uit de pot verdwijnt. Het feit dat ze die gekocht hebben is nog eens extra dubbel, want daardoor mislukt ook de opdracht om de pot volledig aan boord te krijgen. Nog eens 3000 euro minder verdiend dan mogelijk bij deze opdracht.

Hierna is het tijd voor de echte eliminatie. Dat dus na het inrekenen van de pasvragen. Het goede nieuws is dat er geen centen verloren gaan. Het slechte nieuws: Pieter is zijn maatje Jeffrey kwijt. En, nog erger, misschien is het wel zijn eigen schuld geweest door twee pasvragen aan te nemen. Jeffrey vliegt dus niet verder naar Mexico City. Maar wij mollenjagers gelukkig wel! Op wie zet jij je Mexicaanse munten of dinero deze week?

¿Dinero ganado, dinero perdido?

Doorheen de eerste opdracht werd, alles samengeteld, 1150 van de 4500 euro verdiend. Tijdens de tweede proef halen ze 500 euro binnen door het verslaan van de professionele racepiloot. Maar daar waar ze misschien wel makkelijk 2500 euro extra konden binnenhalen, faalt het uitdagende duo door maar op 1 vraag juist te gokken. Tijdens de kistjesopdracht verdient de groep geen 3000 euro. Meer zelfs, er wordt 2500 euro van de toen bijeengespaarde 14.200 euro afgetrokken. Het eindtotaal na de derde aflevering staat nu dus op 11.700 euro. De mol is dus niet zo slecht bezig. Of steken we het toch op de onkunde van de groep in het algemeen?

Wie verdenken wij?

Simon

Joke is de mol Alé how, de derde grote reclamespot voor BMW (en Neckermann (nvdr.)), ik bedoel aflevering van de Mol zit er weer op. De eerste twee proeven waren volgens mij een maat voor niets: er werd heel weinig geld verdiend door de verschillende groepjes en iedereen maakte zich een beetje verdacht. Voor mij vallen Lloyd en Baha wel af, deels omdat ik fan ben van hun bromance maar, veel belangrijker, vooral omdat ze toch wat centjes bij elkaar raapten. Misschien tegen beter weten in hou ik het dan maar op Joke. Door één pasvraag te nemen op het einde saboteerde ze €3.000 zonder al te verdacht te zijn, het enige wat de mol kon doen door de beslissing van Jeffrey en Baha (€0 te nemen) en daarna de groep (hen de kistjes laten verdelen).

Davy

Katrien is de mol Mijn mol is Katrien. Tijdens de laatste proef wil je als Mol sowieso geld bij je hebben. Een persoon minder die al dan niet pasvragen wil kopen. Maar je wil niet te veel geld hebben zodat de kans nog steeds bestaat dat de groep geld verliest. Katrien was ook diegene die druk uitoefende op Jeffrey en Lloyd tijdens de truckoefening. Heeft Pascale tijdens de sombreroproef weggekeken omdat ze Katrien ook niet vertrouwt? Lijkt me best plausibel.

Louis

Steve is de mol Vorige week stond mijn geld op Jeffrey. Hebben we (kijk maar naar de poll van vorige week) dat verkeerd ingeschat! Deze aflevering begin ik me toch meer en meer vragen te stellen bij onze meereizende dokter. Steve laat toch wat steken vallen. Bij de piñataproef slaagt hij er niet in ook maar één artiest te herkennen. Of ik ben volledig verkeerd, maar Madonna moet je als zestiger toch bewust genoeg moeten meegemaakt hebben om haar niet te verwarren met Lady Gaga? Doorheen de tweede proef lukte het hem niet om twee kilometer te fietsen. Steken we het op de leeftijd of bewust (net te) traag fietsen? De mol zal het zeggen. Doorheen de kistjesopdracht houdt hij zich ook afzijdig bij de discussie. Uiteindelijk krijgt hij 1000 euro te pakken die hij dan ook volledig verbruikt aan pasvragen. Hij heeft zelfs niet het fatsoen wat van zijn bedrag over te laten. Ik begin je in de gaten te houden, Steve!

Wie verdenken jullie?

Jullie hebben nu onze kant gehoord, onze bedenkingen zorgvuldig gelezen, maar wat denken jullie? We zijn zeer benieuwd of jullie onze meningen volgen of misschien zelfs volledig andere personen verdenken. Ik zou zeggen: laat het ons weten! We nemen jullie ideeën sowieso mee voor volgende week!

Total
0
Shares
1 opmerking
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels