Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De toekomst van de Wizarding World-franchise

In de aanloop naar Fantastic Beasts and Where to Find Them kijken we terug naar de avonturen van Harry Potter, maar we kijken ook vooruit. Fantastic Beasts mag dan wel een vijfdelige reeks worden waarin “een volledig nieuw deel van de Wizarding World” onthuld wordt, er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Geekster lijst er een paar voor jullie op.

Marauders

Als je aan een Potter-fan vraagt wat ze het liefste willen zien, zal dit waarschijnlijk een veelvoorkomend antwoord zijn. De Marauders zijn een fantastisch intrigerende groep personages. Ze zijn de makers van de Marauder’s Map (Sluipwegwijzer in het Nederlands) en de grootste onruststokers op Hogwarts totdat Fred en George er aankwamen. En ze zijn alle vier onlosmakelijk verbonden aan Harry: zijn vader, James Potter, zijn peetvader, Sirius Black, zijn favoriete leraar, Remus Lupin en de man die Harry’s ouders verraadde aan Voldemort, Peter Pettigrew.

Hoewel we wel al aardig wat te weten zijn gekomen over het viertal, via de Pensieve, de drie overgebleven Marauders zelf en een Pottermore-backstory van Lupin, is er nog veel te ontdekken. Hoe ging de jeugd van Sirius er echt aan toe, als enige Gryffindor in een familie vol Slytherins? Waar ging het mis bij Pettigrew en hoe kwam het zo ver dat hij zijn vrienden opofferde? Hoe waren de grootouders van Harry? Hoe paste Lily Evans in het plaatje van de vier vrienden? Luister naar het volk, J.K., en geef ons antwoorden!

Founders

Ondanks dat ze een gigantische rol hebben gespeeld in de organisatie van de Britse tovenaarswereld zoals we die kennen, weten we eigenlijk heel weinig over de oprichters van Hogwarts. Van Godric Gryffindor weten we dat hij net als Dumbledore en de Potters in Godric’s Hollow woonde (vandaar de naam) en dat zijn zwaard uit de Sorting Hat komt voor elke echte Gryffindor. Rowena Ravenclaw en haar dochter Helena (die nog rondhangt in de school als spook) hadden nogal een turbulent verleden. Over Helga Hufflepuff weten we zo goed als niks, behalve de karaktertrekken die ze overhevelde op haar afdeling.

De stichter waar we het meeste mee te maken kregen, was uiteraard Salazar Slytherin. Hij vond zichzelf beter dan de andere drie, haatte iedereen die geen pureblood was en maakte de Chamber of Secrets, waar de tweede film rond draait. Voldemort was ook een directe afstammeling van Slytherin. Het is dus niet onlogisch dat Hufflepuff, Ravenclaw en Gryffindor het niet echt konden vinden met hun collega. Uiteindelijk speelden ze allemaal een grote rol in Harry’s verhaal, doordat het zwaard van Gryffindor Horcruxes kon vernietigen en een voorwerp van elk van de andere drie een stukje van Voldemorts ziel bevatte. De legendes rond de stichters van Hogwarts beschikken dus wel over genoeg mysterie en conflict om er bijvoorbeeld een miniserie over te maken.

First Wizarding War / Order of the Phoenix vs Death Eaters

Ook over dit deel van de Harry Potter-geschiedenis weten we niet zoveel. De meeste protagonisten hadden het immers nogal druk met de tweede Wizarding War, of zijn er helaas niet meer bij om het na te vertellen. Omdat we die oorlog natuurlijk ook al gezien hebben, is het misschien interessanter om The Order of the Phoenix van dichterbij te bekijken. The Order bestond uit zo goed als alle ouders en leraren van Harry en co. en vormde het hart van het verzet tegen Voldemort. Zo kunnen we ook wat meer te weten komen over de fascinerende volwassenen in de tovenaarswereld, met name de ouders van Neville en de Weasleys, natuurlijk. En de werking en organisatie van deze ‘ondergrondse’ clan samen met de gebeurtenissen van de oorlog? Klinkt als het soort drama/spy thriller dat ik wel wil zien!

Aan de andere kant vind je dan de opkomst van de Death Eaters, bij de familie Malfoy/Black/Lestrange/…, en ook dat zou The Fall-gewijs een intrigerend portret kunnen opleveren van hoe mensen villains worden.

Neville & Dumbledore’s Army

Een van mijn favoriete personages is Neville, de jongen die even goed de ‘Uitverkorene’ had kunnen zijn, maar het dankzij Voldemort zelf niet werd. Dat betekent echter niet dat Neville een makkelijk leven had. Zijn ouders werden gefolterd door Bellatrix Lestrange tot ze gek werden, en ze verblijven permanent in het tovenaarsziekenhuis St. Mungo’s. Nevilles strenge oma had het er moeilijk mee dat hun zoon stil en verlegen was, maar gaandeweg is Neville uitgegroeid tot de leider van de ‘rebellen’ op Hogwarts en een echte Gryffindor.

Ook de andere goede vrienden van het trio verdienen wat meer screentime: Luna Lovegood, die gewoon blijft wie ze is, ook al aanvaarden anderen dat niet, Ginny Weasley, als enig meisje met zes overbeschermende broers, Dean Thomas, Seamus Finnegan, … Hoe hielden zij het maandenlang vol onder het schrikbewind in Hogwarts terwijl Harry, Ron en Hermione naar Horcruxes zochten? Hoe precies waren zij instrumentaal in de verzetsbeweging tegen Voldemort? Ik wil het weten.

The Weasleys

Een mockumentary over de roodharige familie. Moet ik hier nog meer woorden aan vuil maken?

The Next Generation

We hebben de kinderen van Harry, Ginny, Ron, Hermione en Draco al leren kennen in The Cursed Child, maar aangezien dat boek geen overdonderend succes was bij de fans, zou een tweede poging niet misstaan. En daar moeten voor mij (en misschien voor een groot aantal fans) ook helemaal geen grote catastrofes gebeuren. Hoe ziet Hogwarts eruit als het schooljaar normaal verloopt? Wat Harry en zijn vrienden betreft, hebben we eigenlijk enkel in The Half-Blood Prince wat normale tienerpraktijken gezien, voor die goede oude Voldemort (en Dumbledore, om eerlijk te zijn) weer roet in het eten gooide. Het dagelijkse leven van leerlingtovenaars en -heksen klinkt mij alleszins heerlijk in de oren. Hé, Degrassi: The Next Generation heeft ook 14 jaar gelopen.

The Ministry of Magic

Het Ministerie is een van de meest interessante en tegelijk mysterieuze instellingen van de wereld van J.K. Rowling. We leren deze instantie pas echt kennen in The Order of the Phoenix, wanneer Harry naar een hoorzitting moet rond zijn al dan niet geoorloofd gebruik van magie in het bijzijn van een Muggle (zijn lieftallige neef, Dudley). Het is, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, een indrukwekkend gebouw waar de hele tovenaarswereld in goede banen geleid wordt, met verschillende departementen. Daaruit moeten toch wel wat interessante verhalen te plukken zijn? Ik zie het meteen als een soort The West Wing, maar dan in het Ministerie van de tovenaarswereld. Je trof er op een gegeven moment immers Arthur Weasley, Lucius Malfoy en Dolores Umbridge aan in één gebouw. Intrige verzekerd.

Wat zouden jullie nog graag verfilmd zien? Laat het ons weten in de comments! 

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels