Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De leukste lijstjes van de strip-top 10 van 2023

Deels door budget en deels door omstandigheden las jullie favoriete stripreviewer niet zoveel albums dit jaar als dat hij zou willen. Daarom doen we het dit jaar anders bij Geekster. Op deze pagina staan de 4 leukste top 10-lijsten van dit jaar. Ik worstelde mezelf voor jullie door al die top 10-lijstjes en kwam met deze bijdragen aanzetten.

De Getekende Reep

Al sinds jaar en dag is De Getekende Reep het stripforum van België en Nederland. En elk jaar wordt er een topic samengesteld met de jaarlijkse top 10 van de lezers. Of in ieder geval: zij die willen deelnemen. Ik heb de lijsten vanaf juli genomen omdat hier de meest fanatieke lezers hun gezicht lieten zien. Van de meest genoemde titels maakte ik een top 10.

 1. Galapagos (Oogachtend)
 2. Malaterre 1 + 2 (Sherpa)
 3. Een Zee te Hoog (CONCERTO BOOKS)
 4. Senso (Lauwert)
 5. Als de Fado Weerklinkt (Lauwert)
 6. Thorgal Saga 1: Vaarwel Aaricia (Lombard)
 7. Hoka Hey! 1: George (Daedalus)
 8. Serena (Lauwert)
 9. De Kleine Astronaut (Dark Dragon)
 10. De Kladdenman (Sherpa)

Kopje Comics

De Nederlandse vlogger Kopje Comics heeft een fraaie compilatie gemaakt van 4 vlogs waarin hij een dwarsdoorsnede van striplezend en makend Nederland heeft gevraagd om hun topstrip of -comic te laten zien. Heel creatief en het levert een gevarieerd aanbod op.

1:

2:

3:

4:

Leon Verhoeven

Je ziet hem natuurlijk ook al voorbijkomen in het derde filmpje van Kopje Comics. Maar als vriend van Geekster kon hij het niet nalaten om een heuse top 10 samen te stellen die we hier met veel plezier delen.

 1. Het beest II – (Dupuis)
 2. De Blauwbloezen – Vuur en IJs (Dupuis)
 3. Amoras 9 – De Zaak Sus Antigoon I (Standaard Uitgeverij)
 4. Amoras 10 – De Zaak Sus Antigoon II (Standaard Uitgeverij)
 5. Amoras 11 – Schanulleke (Standaard Uitgeverij)
 6. Amoras 12 – De Val (Standaard Uitgeverij)
 7. Robbedoes – en Blue Gorgon (Dupuis)
 8. Guust Flater – Flater slaat weer toe… (Dupuis)
 9. Nicky Saxx 3 – W.W.T / Intens (Reboot Comics)
 10. Peer 6 – Achter de plint… (Reboot Comics)

Bij Personalia verscheen in december het tweede stripkookboek van Leon waarin hij Belgische recepten deelt die worden geillustreerd door een bonte collectie van Belgische striptekenaars, onder wie kleppers als Dirk Stallaert, Kristof Berte, Lode Devroe, Shirow di Rosso en Marc Verhaegen.

Koop het stripkookboek bij bol.com

BobFish

We bewonderen alle vloggers uit onze contreien die de moeite nemen om filmpjes te maken over hun passie. Maar de meest stijlvolle onder hen is toch echt Bobfish. Zijn video’s zijn nooit saai en altijd verrassend. Hij werkt momenteel aan een toplijst over 2023. Maar zijn winnaar voor dit jaar maakte hij alvast bekend met deze short.

Hebben jullie nog tips? Laat ze dan achter in de comments.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikels