Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

G.I. Joe: A Real American Hero #301 review

Robert Kirkman heeft de licenties van Transformers en G.I. Joe te pakken gekregen voor Image Comics. Vorige maand debuteerde de eerste titel met zeer goede recensies en verkopen. Nu is het tijd voor G.I. Joe.

G.I. Joe is een gekende franchise die zijn hoogtepunt beleefde in de jaren 80. Het draait allemaal om de strijd tussen G.I. Joe (een vederlichte metafoor voor het Amerikaanse leger) en hun strijd tegen de terroristische organisatie Cobra. Er zat een tekenfilm en een speelgoedlijn aan vast. En ja, daar horen ook comics bij, want sinds 1982 is er eigenlijk altijd wel een comicreeks geweest met de Joe’s in een hoofdrol.

Tijd voor de comic

Over binnenkomers gesproken. Duke en Wild Bill bevinden zich in een vliegtuig dat dreigt neer te storten op Cobra Island. Toeval? Nee, want deze mannen zijn natuurlijk G.I. Joe’s en dan ga je naar een plek als Cobra Island omdat je een missie hebt.

G.I. Joe
©Image Comics

Doctor Mindbender en Serpentor Khan leggen de laatste hand aan een Mutant Virus-bom. Als dat ding afgaat, belooft het niet veel goeds voor de mensheid en natuurlijk het team van G.I Joe’s dat al op het eiland aanwezig is. Komen Duke en wild Bill nog op tijd?

Mooneyham & Hama geeft geen drama

Deze nieuwe serie wordt geschreven door Larry Hama. Misschien zou “ook geschreven” de lading beter dekken want de naam van Hama is sinds 1982 gemeengoed geworden met deze titel. Hama weet hoe hij een verhaallijn moet opzetten en doet dat ook nu met verve.

Mocht de G.I. Joe-speelfilm met The Rock je voorbijgegaan zijn en de tekenfilms je niets zeggen, dan hoef je niet te treuren. Deze comic biedt je een solide introductie tot de wereld van G.I. Joe. En mensen die sinds 1982 deze comic volgen kregen een nieuwe, spannende episode van dit feuilleton voor de kiezen. Zoiets noem je een solide openingsissue van een nieuwe reeks.

De tekeningen zijn van de hand van Chris Mooneyham. Hij studeerde aan de Joe Kubert-school voor stripmakers en dat zie je terug aan zijn stijl. Mooneyham heeft de stijl van de meester geadapteerd en verbeterd. Zijn werk oogt heel solide en geeft de comic de vitaliteit die het nodig heeft. Overigens worden de covers verzorgd door Andy Kubert. Niet toevallig een zoon van eerder genoemde Joe. We mogen aannemen dat hier heel erg over is nagedacht.

G.I. Joe
©Image Comics

Het tekenwerk wordt gecomplimenteerd door de lettering. Deze wordt verzorgd door Pat Brosseau, die weer een oudleerling is van voormalig Marvel-letteraar Jim Novak. Novak letterde de eerste G.I. Joe-comics die in de eighties bij Marvel verschenen. Zijn werk is duidelijk bedoeld om een bepaalde uitstraling te bereiken met deze comic. In feite oogt het als een eveneens verbeterde versie van de comics uit de jaren 80.

G.I. Joe is geen opgewarmd prakje maar een erg mooi gemaakte comic uit een genre waar je niet veel van ziet anno 2023. Een aanrader!

G.I. Joe 301 verscheen op 15 november 2023 bij Image Comics

4/5
Total Score

Raak

  • Fantastisch tekenwerk
  • Solide introductie voor oude en nieuwe lezers

Braak

  • Het kan toch niet altijd zo goed bijven gaan?
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels