Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Murderville-afleveringen geordend: van glim- tot schaterlach

Murderville, de nieuwste improv-reeks op Netflix waarin Will Arnett telkens een celebrity onder zijn vleugels neemt, staat intussen een week op de streamingdienst. Bij het neerpennen van een mogelijke recensie werd al snel duidelijk dat het moeilijk is om er een cijfer op te plakken. Een recensie van Murderville aardde al heel snel naar een recensie van het concept en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik gewoon een heel grote fan ben. De oprechte reacties en onkunde om het smoelwerk sereen te houden, zorgt steevast voor een glimlach bij me. Welke gast was de beste? Tijd voor een sterk staaltje pseudowetenschap!

“Hoe heb je de verschillende gasten beoordeeld?”, vraag je me met een in frons getrokken blik. Uiterst blij dat je het me vraagt. Er zijn verschillende parameters waar ik rekening mee hield. Ten eerste: gingen ze mee met het verhaal? Ten tweede: hoe goed konden ze improviseren. Als laatste, en meest doorslaggevende: hoe hard heb ik gelachen? Want laat dat nu het belangrijkste zijn. Hetgeen een doorgewinterde marketeer zonder enige vorm van ironie in de stem een Northstar metric zou noemen. Als we die allemaal optellen, krijgen we een mooi beeld van het eerste seizoen. Beginnen doen we met…

murderville
Cr. Darren Michaels/Netflix © 2022

Annie Murphy

Onderaan de lijst vinden we de actrice bekend van Schitt’s Creek. Voor haar bleek het al snel moeilijk om alles van details bij te houden. Meer dan de andere gasten leek ze te zoeken naar houvast bij Will Arnett. Niet direct wetende wat te doen, wat gezegd. Begrijp me echter niet verkeerd: zelfs deze aflevering heeft een hilarisch stuk bij de 3e verdachte. Maar ook daar bleef ik uiteindelijk toch op mijn honger zitten op vlak van improvisatie.

murderville
Darren Michaels/Netflix © 2022

Ken Jeong

Ken wist snel mee te gaan met de energie en het ritme van Will Arnett maar verloor zich volledig in de absurditeit van het geheel. Het is duidelijk dat hij zich rot amuseerde maar het vele lachen zorgde ervoor dat we als kijker nooit echt voeling kregen met de situaties. De laatste aflevering van het seizoen moeten dragen bleek een zware opdracht voor hem. Toch wel spijtig, aangezien het wel het belangrijkste verhaal was voor Seattle, het personage van Will Arnett.

Cr. Lara Solanki/Netflix © 2022

Sharon Stone

Sharon scoort verrassend sterk op vlak van improvisatie met een absoluut hoogtepunt wanneer ze zomaar eventjes een volledige scene met een Duits accent speelt. Ze valt moeilijk uit haar lood te slaan, wist heel snel in te pikken en te reageren op de acteurs. Een plezier om naar te kijken. Het feit dat ze op de vierde plaats staat, zegt meer over de andere celebrities dan over haar.

murderville
Cr. Darren Michaels/Netflix © 2022

Conan O’Brien

Conan ademt komedie en improvisatietalent dus het was geen verrassing dat deze in de top 3 zou belanden. Toen ik in de trailer zag dat hij één van de gasten was, waren mijn verwachtingen hoog. Misschien iets te hoog? Ik had soms het gevoel dat Conan botste tegen de grenzen van wat mogelijk is binnen het concept. De man is op zijn best als hij in een gedachtestroom geraakt en de absurditeit benadrukt. Dat laatste kon hij gewoon niet doen zonder afbreuk te maken op het concept. De volgende keer als ik te veel pikante saus op m’n eten doe, zal ik me toch gelukkig prijzen dat ik niemand moet ondervragen.

Cr. Courtesy Of Netflix © 2022

Marshawn Lynch

De quarterback was een nobele onbekende voor me maar wist me echt binnen het eerste kwartier te overtuigen. Niet alleen smeet hij zichzelf met veel plezier in de verschillende scènes, hij voegde er een eigen element aan toe. De vraag voor een naamsverandering naar Detective Bagabitch en het gesprek dat volgde was topwerk. Heerlijke verrassing.

murderville
Cr. Lara Solanki/Netflix © 2022

Kumail Nanjiani

Kumail steekt wat mij betreft met kop en schouders uit boven al de rest. Het is me een mysterie of het voornamelijk lag aan het verhaal of zijn improvisatie. Hoe het ook moge zijn, het heeft hilarische momenten opgeleverd. Ik heb nog steeds een brede glimlach als ik terugdenk aan zijn loopjes, de ernst waarmee hij Will uitdaagde om een niet-racistische Pakistaan na te bootsen. Het was het ene na het andere grappige moment. Daarom kan ik niet anders dan Nanjiani te bekronen als absolute winnaar van Murderville (tot nu toe).

Murderville is nu te bekijken op Netflix. Wat vonden jullie van dit seizoen? Willen jullie meer zien? Zijn jullie het eens met onze ranking? Wie was jullie favoriet? Laat het ons weten.

Total
1
Shares
Gerelateerde artikels