Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Amazing Fantasy 1 review: een bonte kermis

[columns][column size=”2/4″]

In een aantal eerdere reviews zijn de kwaliteiten van Kaare Andrews al uitgebreid bejubeld. In Amazing Fantasy laat hij zich weer van zijn beste kant zien.

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Kaare Andrews
Tekenaar: Kaare Andrews
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 28 juli 2021[/column][/columns]

De titel Amazing Fantasy is natuurlijk een echte legacytitel voor Marvel. In de vroege jaren zestig was dit de reeks waarin Spider-Man werd geïntroduceerd. Andrews gaat voor een letterlijke interpretatie van deze titel. Dat begint al bij de cover die is geschilderd in de stijl van de goedkope pulpromans uit de vroege twintigste eeuw. Als het schild van de woeste krijger op de leeuw niet zichtbaar was geweest, dan zou je haast denken dat Marvel zich waagt aan fantasy.

Amazing Fantasy wordt een vijfdelige miniserie. Deze eerste issue dient vooral om het verhaal op te zetten en dat doet het goed. Andrews heeft ervoor gekozen om drie bekende Marvel-helden vanuit een bepaalde era naar een eiland te flitsen.

©Marvel Comics

Captain America draagt hier de issue. Hij bevindt zich op een oorlogsschip in 1943. Ze zijn al enkele dagen onderweg en de bemanning, bestaande uit jonge soldaten, wordt steeds zenuwachtiger. Cap is een baken van rust voor hen totdat een torpedo inslaat. Hij kan de jongens niet helpen omdat een vis hem opslokt waarna Cap wakker wordt op het eiland.

Een jonge Spider-Man wordt tijdens een gevecht met The Green Goblin geraakt door een bom en wordt wakker in een kookpot op het eiland. Dat is overigens een erg geestige scene. Dan is daar nog The Black Widow. Een piepjonge Natasha studeert nog bij de Red Room en probeert te vluchten. Drie keer raden waar ze terecht komt.

De kleurrijke mix die Amazing Fantasy heet

Kaare Andrews is een erg veelzijdige tekenaar. De drie verhalen zijn uitgevoerd in een geheel andere stijl. Cap wordt getekend in een strakke  stijl. Black Widow is geschilderd in een donkere afstandelijke stijl die zorgt voor een koele sfeer. Spider-Man is erg fel ingekleurd en voorzien van een licht raster. Het moet ogen als een oude comic uit de zestiger jaren.

Het is een hele ingenieuze manier om de karakters neer te zetten. In het schrijfwerk komt het nog niet helemaal naar voren. Spider-Man wordt wel neergezet als een grapjas. Helaas is Andrews geen begaafde humorist omdat sommige mopjes niet goed werken. Natasjh moet nog verder worden uitgewerkt. Zoals eerder gezegd steelt Cap de show.

Toch straalt het verhaal een bepaald plezier uit. De setting maakt het spannend waardoor je als verstokte Marvel-lezer niet direct weet wat je kunt verwachten. Het zou weleens een erg amusante miniserie kunnen worden. Dit is een goed begin.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels