Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Fantasy binge-lezen, podcastgrapjes en Harry Potter rip-offs in juni

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

Crown of Midnight, Heir of Fire, Queen of Shadows en Empire of Storms door Sarah J. Maas

© Bloomsbury

De voorbije maand heb ik me vooral bezig gehouden met het grote avontuur dat de Throne of Glass-reeks is. Ik heb er vier van gelezen deze maand en ben op dit moment in de voorlaatste bezig. Spijtig kan ik weinig vertellen over de inhoud zonder spoilers in het rond te gooien, maar ik kan wel verklappen dat de reeks echt enorm goed is. Als je A Court of Thorns and Roses (SJM’s andere reeks) graag gelezen hebt, dan ga je genieten van deze reeks, die dan nog eens dubbel zo lang is. Toegegeven, de schrijfster herhaalt wel wat dingen die in de andere reeks ook gebruikt worden (sommige personages lijken zelfs helemaal hetzelfde, tot hun relaties toe), maar ik blijf hier toch steeds van genieten. Elk boek laat me achter met een groot gat dat “MEER” naar me schreeuwt, en ik kan dan ook vaak niet lang wachten om het vervolg vast te nemen en toch al snel een hoofdstuk of twee te lezen, ook al is het al één uur ‘s nachts. (Kyria)

 

Nacht van de Struisvogel door Mosselen om Half Twee

© Mediageuzen

Mosselen om Half Twee klinkt je misschien wel bekend in de oren als die ene vage podcast van Xander De Rycke en zijn vrienden. Ik luister zelf al een aantal jaar (ongeveer net nadat ze gestopt zijn, dit is mijn emo-periode all over again), en ben nog steeds bezig met afleveringen inhalen tijdens mijn treinritten. Je kan je dan natuurlijk wel inbeelden hoe blij ik was toen hun comeback aangekondigd werd! Deze strip had ik als verjaardagscadeau voor mijn zus gekocht, met de enige voorwaarde dat ik hem zelf ook eens kon lezen. En wat een geestig, geniaal, gestoord en nog g-woorden avontuur was dit! Referenties naar de podcast en andere fantastische Vlaamse comedy-elementen (Neveneffecten passeert bijvoorbeeld eens) vliegen je om de oren en ook popcultuurreferenties worden handig gehanteerd. En als inwoner van een kleine gemeente tussen Dendermonde en Aalst (ik ben Zwitserland en kies geen enkele kant, voor je het me vraagt) vond ik de passages in beide steden geweldig en zeer herkenbaar. Een aanrader voor fans van de podcast, of de podcast-leden! (Kyria)

The Crowns of Croswald door D.E. Knight

© Stories Untold Press

Ik besef net dat ik heel veel boeken lees met ‘Crown’ in de titel, al drie in twee maanden. Dit boek was daar wel zeer duidelijk het minste van. Het is een middle school novel, dus bedoeld voor iets jongere lezers, en dat merk je echt wel. Als volwassene stel je je toch gemakkelijk vragen over het ietwat losse plot.

Het verhaal neemt ons mee naar Croswald, een wereld waar magie verdeeld wordt op twee manieren: de kinderen van adel krijgen op hun zestien jaar een kroon met een magische edelsteen, en sommige van de kinderen van minder rijke komaf ontdekken dat ze magische krachten hebben die ze tot uiting kunnen laten komen met een veer en tekenkunsten. Ons hoofdpersonage, Ivy Lovely, ontdekt dat ze al jaren die magische krachten had, maar dat deze onderdrukt werden als bescherming. Ze gaat naar een toverschool waar ze meer ontdekt over de wereld, haar verleden en de vreemde zaken die achter de schermen gebeuren.

Doorheen het hele boek kan je niet negeren dat deze schrijfster wel enorm hard geïnspireerd was door Harry Potter, sommige dingen lijken helemaal gekopieerd. Neem daar nog bij dat sommige zaken amper uitgelegd worden, waardoor ik zeer verward achterblijf, en de nevenpersonages er enkel zijn om het hoofdpersonage verder te brengen in het plot en je hebt een aangenaam verhaal, maar je mag er niet te diep in kijken. En dan heb ik het nog niet over het zestienjarige hoofdpersonage dat plots (en vrijwel zonder aanleiding) een relatie krijgt met een achtienjarige. Yep. (Kyria)

 
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels