Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

We lazen meeslepende Amerikaanse én Vlaamse fictie en Obama in april

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

This Is Our Story door Ashley Elston

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat. Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families. Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. 

Dit boek was zo spannend dat ik het amper kon wegleggen, ik heb het dan ook in twee dagen uitgelezen. Tijdens het lezen was ik de hele tijd zelf aan het puzzelen wie het toch maar kon gedaan hebben, en met elk nieuw stukje van de puzzel moest ik mijn verdachte veranderen, tot ik uiteindelijk helemaal niet meer wist wie het zelfs maar kon gedaan hebben. Een boek voor fans van The Raven Cycle, The Secret History en How To Get Away With Murder. (Kyria)

Vruchteloos door Bes Ceyssens

In 2090 bereikt de overbevolking op aarde een hoogtepunt. De overheid is genoodzaakt om een rampzalige maatregel te nemen, die het grootste deel van de bevolking onvruchtbaar maakt. Tachtig jaar later is de aarde een dorre, verlaten plek. De weinige jongeren die wel nog vruchtbaar zijn, worden gedwongen zich voort te planten in Centra. Zij worden de Kinderen van de Toekomst genoemd. Ava groeit op in deze verschroeide wereld. Ze is net zestien wanneer ook zij een vruchtbaarheidstest moet ondergaan. Vanaf dat moment wordt Ava meegezogen in een wereld van manipulatie en misleiding.

Eindelijk eens een originele Vlaamse young adult dystopia! Het verhaal is vlot geschreven, met hier en daar wat worldbuilding (die spijtig genoeg niet altijd werkt), en een zeer interessant concept. Het is niet de beste dystopia die ik al las, en het einde was wat teleurstellend, maar ik heb het wel met veel plezier gelezen! (Kyria)

A Promised Land door Barack Obama

a promised land
© Crown Publishing Group

Wat krijg je als je als relatief trage lezer een boek wil lezen van een van de meest gedetailleerde en interessante auteurs van het moment? Dan doe je er iets meer dan twee maanden over, maar dat is het wel waard. In A Promised Land, de eerste van twee memoirs, geeft Barack Obama een overzicht van zijn jeugd, tijd als senator en de eerste vier jaar van zijn presidentschap. Ongeveer 200 van de 700 pagina’s worden besteed aan zijn leven voor Washington: zijn jeugd in Thailand en Hawaï, schooltijd en periode aan de unief. Ook zijn persoonlijke evolutie en relatie met Michelle komen aan bod. Het doet je opnieuw beseffen wat voor een unieke weg Obama heeft afgelegd, en hoe zwaar het is om een senator- en presidentscampagne op te zetten en te volbrengen.

En zelfs al volg je de Amerikaanse politiek op de voet (zoals ik, behalve tijdens Trump-tijd), dan nog heb je er eigenlijk geen idee van hoe het écht is om een land als de VS te runnen. Dat heb je zeker en vast wel als je dit boek gelezen hebt. Obama is best eerlijk over zijn misstappen en beweegredenen, maar hij zou geen politicus zijn mocht hij zich toch ook vaak verdedigen. Soms treedt hij wat te veel in detail, waardoor bepaalde stukken niet altijd even goed te vatten zijn, maar gelukkig zit er ook genoeg humor en afwisseling in dat het nooit echt stoort. Er is veel over te zeggen (wat ik nog zal doen in een review), maar dit boek is zeker je tijd waard als je meer wil weten over de man en het land dat hij bestuurde. Yes, he could. (Elien)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels