Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Scumbag #1 review: het lot van de wereld in handen van een lul

The Scumbag is een nieuwe titel uit de stal van Rick Remender. Want zo mag je zijn productie wel noemen. De voorbije jaren wisten diverse titels zoals Last Days of American Crime en Deadly Class met wisselend succes de weg naar het kleine scherm te vinden. Remender is dus redelijk succesvol.

Schrijver: Rick Remender
Tekenaar: Lewis Larosa
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 20 oktober 2020

Vanaf de eerste pagina word je als lezer gedropt aan de zelfkant van de samenleving. In een kroeg vol goedkoop bier en nog goedkopere stoeipoezen vinden we onze held Ernest Ray Clementine. Je zou hem een relikwie uit een vervlogen tijd kunnen noemen. Als je eerlijk bent, dan zie je hem voor wat hij is: een seksistische, alcoholische drugsgebruiker. Toch zal deze comic je ervan overtuigen dat Ernest de enige is die de wereld van de ondergang kan behoeden.

Wie is de Scumbag?

Wanneer je interviews met Rick Remender leest, dan valt het op dat hij vrolijk acteert maar tegelijkertijd een inktzwart mensbeeld heeft. Zijn verhalen zijn dan ook strak gedefinieerd.

© Image Comics / Rick Remender

De hoofdpersoon is een gemankeerd mens en een terugkerend thema is de lange moeizame weg naar verlossing van de zonde. Een verlossing die overigens niet altijd gegeven wordt. Scumbag lijkt datzelfde pad te volgen, al trapt de schrijver niet in de val om het verhaal te zwaarmoedig te maken.

Sterker nog, het bevat behoorlijk wat foute humor. Iets wat nog eens fraai wordt versterkt door het karikaturale tekenwerk van Lewis Larosa. Hij zet de gezichtsuitdrukkingen en bewegingen van alle personages nog eens lekker dik aan. Het extra ondersteunende werk van Moreno Dinisio’s kleuren mag in dit geval overigens niet onbenoemd blijven.

Het wordt boeiend om te zien hoe de tekenaarswisselingen zullen doorwerken op deze miniserie. Het tweede deel wordt getekend door Andrew Robinson. Daarmee zie je wel dat er een bepaalde seventies-look bij deze serie hoort.

The Scumbag was uiteindelijk een aangename verrassing.

The Scumbag 1

The Scumbag 1
3 5 0 1
3/5
Total Score

Raak

  • Soms lekker fout

Braak

  • Prekerig
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels