Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

TKO Studios kondigt hun derde golf aan

Via hun Twitter-kanaal heeft TKO Studios een derde golf van hun comics aangekondigd. Ze hebben weer enkele makers bij elkaar gezocht die samen een graphic novel gaan maken. Deze zal in twee formaten worden uitgegeven. Er is een box met daarin zes issues of een trade paperback.

De derde golf

Lonesome Days, Savage Nights -The Manning Files Vol. 1

Al sinds zijn jeugd droomde Stu Manning ervan om agent te worden. Tijdens zijn eerste dienst overkomt hem echter iets wat hem bijna zijn verstand kost en waardoor hij is gedwongen om het korps te verlaten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en jaren later zien we Stu terug als een privédetective die worstelt met het monster in hem.

Maar wanneer de stad, die hij ooit wilde vrijwaren van misdaad, het leven neemt van de enige persoon die Stu tot nu toe in staat stelde om überhaupt te bestaan, breekt er iets in hem. Manning wil wraak en laat het monster in hem los.

Deze titel is een creatie van schrijvers Steve Niles (30 Days of Night), Salvatore Simeone en tekenaar Szymon Kudranski (Spawn).

©TKO Studios
Red Fork

Een ex-gevangene genaamd Noah McGlade keert terug naar zijn geboortestad Redfork, West Virginia, met een epische lijst van wandaden die hij recht wil zetten. Het mijnstadje wordt echter geteisterd door economisch verval en drugsproblemen. Bovendien wil de familie van onze held niks met hem te maken hebben. Tot overmaat van ramp komt Noahs broer vast te zitten tijdens een instorting.

Een mysterieuze mijnwerker redt Noahs broer en is voornemens om de oude gloriedagen weer naar het stadje terug te brengen. Dit zorgt ervoor dat de bewoners van Redfork tegenover het machtige conglomeraat Amcore wat de mijn beheert. De relatie met het stadje gaat verder dan alleen de grondstoffen. Er zwerft ook iets sinisters door de onderaardse gangen.

Red Fork is een creatie van Alex Paknadel en Nil Vendrel.

©TKO Studios
The Pull

De manier waarop we als mensheid met onze planeet omgaan is problematisch. Dat trekt een kwaadaardige buitenaardse entiteit genaamd The Undoer naar onze door klimaatverandering geteisterde aarde om deze te verslinden. Over een week staat hij op de voordeur te bonzen en eindigen we als zijn lunch. Gelukkig is er hoop!

Brenton Demm, een veteraan van de Super-Science Police, en zijn ex vrouw Gayano Tith zijn in staat om deze Undoer te stoppen. Demm hoeft alleen maar zijn ex te beschermen terwijl zij zich bezig houdt met de klus. Kat in het bakkie? Nou nee, want Demm is redelijk depressief. Door een persoonlijke fout van hem lieten niet alleen enkele duizenden mensen het leven. Het zorgde er ook voor dat The Undoer richting de aarde trok. Het kan hem dus niet veel schelen wat er gebeurt.

The Pull wordt geschreven door Steve Orlando (Wonder Woman) en getekend door Ricardo Lopez Ortiz.

©TKO Studios

Hoe liep het af met de tweede golf?

De eerste golf van TKO leverde een aantal aardige comics op. Ze waren perfect vergelijkbaar met wat er zoal uitkwam bij Vertigo en Image Comics. De tweede golf was in dat opzicht ook interessant.

De eerste golf was gemiddeld, de tweede kende een heuse topper in de vorm van Sentient die dit jaar zelfs genomineerd werd voor een Eisner Award. Er werd ook een ondermaatse titel neergezet in de vorm van Eve for Extinction. Het tekenwerk was simpelweg amateuristisch.

The Banks wordt inmiddels bewerkt tot een heuse speelfilm, die hopelijk in 2021 in de bioscoop zal draaien.

Hoe bestel je deze comics?

In België kun je deze comics bestellen bij World’s End in Gent. In Nederland is Neat Stuff te ‘s-Hertogenbosch de enige winkel die deze titels actief voert. Bestellen bij Archonia of Bol.com is ook een optie.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels