Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard Podcast S2E32: Een duik in de zee van intertekst

In deze Castard steken we weer over naar de stripredactie om het begrip intertekstualiteit tegen het daglicht te houden. Waarom? Wel, bekende cartoonist Lectrr werd onlangs op Twitter beschuldigd van plagiaat. Of het waar is of niet laten we in het midden – we zijn hier niet om rechter te spelen. Wel is het duidelijk dat nuance in deze discussie een beeeeeetje kwijt is, en al zeker op sociale media. Want tussen briljant en plagiaat ligt nog een hele waaier aan vormen van inspiratie. Jeroen en Dennis leiden ons door de grijze zone.

Paaseieren overal

Intertekstualiteit neemt vele vormen aan. Parodie, hommage, hervertelling, adaptatie,… een lijst zo groot als ons universum. Maar waar trek je de lijn tussen respectvolle knipoog en schaamteloos plagiaat? Samen met Dennis en Jeroen verkennen we de kwestie en ook al komen we niet per se tot een sluitend antwoord, verbaast Dennis ons met zijn diepe kennis van de meer schunnige kant van intertekstualiteit…

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Zoals altijd vind je hier de handige links terug met uiteraard ook de trailers van alle aangekondigde games:

Wat zijn jullie favoriet voorbeelden van intertekst?

Of hebben jullie nog dubbelzinnige voorbeelden van plagiaat? Stuur ze maar in! Het kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels