Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Kleine Castard: Vingerafdrukken en privacy

Hier zijn we weer met een nieuwe aflevering van Kleine Castard en ditmaal is het menens. Ja, er is veel te vertellen over games en films en bordspellen, maar het rommelt in tech-land. Minister Jambon heeft beslist dat vingerafdrukken op onze identiteitskaart moeten staan vanaf 2019. Kan dat zomaar? Is de maatregel gegrond? Wat zijn de tegenargumenten? We moesten er onze mening dringend over kwijt.

Tandem Tech levert expert

Deze aflevering hebben we voor het eerst iemand van Tandem Tech in onze podcast, en dat is niemand minder dan IT-architect Saïd Bataray. Hij nam de kwestie onder de loep in zijn recent artikel ‘Als je niks misdoet, heb je ook niks te verbergen’. Voor- en tegenstanders genoeg uiteraard, die zich op sociale media ook hebben laten horen. Al die argumenten gaan we wikken en wegen met Saïd, zodat jullie, in tegenstelling tot onze beleidsmakers, een beredeneerde mening kunnen vormen. Want ondanks een negatief advies van de privacycommissie – toch wel een heel klein beetje de meest toonaangevende bron van autoriteit op dat vlak – gaan de plannen van minister Jambon gewoon door.

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je ook luisteren en abonneren via Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Go-to source

Het artikel op Tandem Tech bevat een hoop links en bronnen. Deze keer dus geen links of resources hier, want Saïd heeft dat allemaal mooi gestructureerd in zijn artikel. En wie weet blijf je plakken voor de andere top-notch content.

Feedback commissie

Zoals steeds willen we ook weten wat jij hiervan denkt. Gaat Jambon te ver? Of kunnen enkel mensen met duistere geheimen iets tegen de maatregel hebben? En vooral, waarom denk je het ene of het andere? Het gaat hier over niets minder dan privacy en veiligheid, dus laat je horen via de Geekster-  of TandemTech Facebook, op Twitter @podcastard_be of @TandemTechBE (en jullie mogen ditmaal zelfs Saïd rechtstreeks contacteren via @SaidBataray) en via de Geekster Discord. Mailen kan ook naar castard[at]geekster.be of je kan gebruik maken van de Anchor-app om een boodschap na te laten. Hou het wel beschaafd als het kan.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels