Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

DCeased review: dit is niet wat je denkt

Ooit eens gespeeld met de gedachte hoe het zou zijn als het DC-universum getroffen werd door een plaag die ervoor zorgt dat de mensen veranderen in moordlustige zombies? Vast niet, maar schrijver Tom Taylor wel. Maak je klaar voor DCeased!

Schrijver: Tom Taylor
Tekenaars: Trevor Hairsine, Stefano Gaudiano, James Harren, Neil Edwards, Darick Robertson
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 20 november 2019

Het begin van het einde vindt zijn aanvang niet op aarde. Nee, de plek is Apokalips, de thuisplaneet van de despoot Darkseid. Zijn hele leven lang was hij op zoek naar de Anti-Life Equation. Dat is de wiskundige formule waarmee je de absolute controle over mensen hebt. Hij neemt de Teen Titan Cyborg mee van de aarde, want hij zou deze formule in zich hebben.

© DC Comics

Darkseid heeft gelijk! Maar de Equation blijkt iets heel, heel anders te zijn. Cyborg ontsnapt, maar op aarde verspreidt de Equation zich razendsnel via het internet en dat is het begin van het einde. Iedereen die naar een scherm staart, wordt geïnfecteerd en verandert in een moorddadige zombie. Kunnen Superman, Batman en consorten het einde van de wereld stoppen?

DCeased en de zombies

Oké, een popcultuurveteraan zal nu beginnen te zuchten en roepen dat hij dit al eens eerder heeft gezien. Begrijpelijk, maar houd je even in. Natuurlijk zijn het zombies, al heeft Taylor ze wel diep ingebed in de continuïteit van DC. Een goede actie omdat hij zijn vertelling hiermee onderscheidt van het zoveelste afgeraffelde zombieverhaal.

Het verhaal is met veel liefde voor het DC-universum en haar hoofdrolspelers gemaakt. Omdat DCeased in feite een Elseworlds-verhaal is, hebben de makers alle vrijheid om te doen wat ze willen. Hierdoor word je als lezer getrakteerd op momenten die tekenend zijn voor de personages in kwestie, die in geen enkele andere DC-comic voor kunnen komen.

© DC Comics

Het is een redelijk duister verhaal, hetgeen ook nog eens versterkt wordt door de droge vertelstem van Lois Lane. Je ziet de hoop uit haar verhaal wegtrekken. Toch is er ook veel ruimte voor humor. Het is vooral Green Arrow die hier de show steelt. En oké, Harley Quinn verdient ook een beleefd knikje.

Eindpunt

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het tekenwerk van Trevor Hairsine is prima. De man is al sinds jaar en dag een Bryan Hitch-kloon. Hij heeft alleen nog nooit een serieuze deadline gehaald. Nu wordt hij wel bijgestaan door Walking Dead-inker Stefano Gaudiano die DCeased een gladde look geeft. Toch wordt deze miniserie aan het einde van de rit een bonte kermis van tekenaars. Jammer.

DCeased was uiteindelijk een behoorlijk succes voor DC Comics. En het is de doorbraak van Tom Taylor voor een groot publiek. De Australische schrijver heeft na 10 jaar ploeteren een kans gekregen om een event te dragen en hij is daar met vlag en wimpel voor geslaagd. DCeased is het superheldenevent van 2019. Kopen!

Check de trailer.

DCeased

DCeased
2 5 0 1
Zombies in het DC Universum
Zombies in het DC Universum
2/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels