Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Marauders #1 review: vrijbuiters in een nieuwe wereld

Krakoa is een thuis voor alle mutanten. Alle mutanten? Nee, in de opener van het eerste Marauders-issue blijkt dat Kitty Pryde de enige mutante is voor wie de poorten gesloten blijven. Ze is gedwongen om een andere manier van vervoer te kiezen om Krakoa te bereiken.

Schrijver: Gerry Duggan
Tekenaars: Matteo Lolli
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 22 oktober 2019

Gelukkig blijft Kitty wel welkom op het eiland. Daar ontmoet ze oude vrienden en wordt ze benaderd door Emma Frost voor een klusje. Volgers van de X-Men weten dat The White Queen het beheer heeft gekregen over de distributie van de plantaardige medicijnen waarmee Xavier en Magneto een plek op het wereldtoneel hebben gekocht voor de jonge natie. Geen enkele natie kan zonder een zwarte economie en daar komt Kitty dus om de hoek kijken.

marauders 1 schip
© Marvel Comics

Emma heeft een schip geregeld en het is de bedoeling dat Pryde daarmee de wereldzeeën zal bevaren. Niet alleen om Krakoa van zwart geld te voorzien met de illegale handel in medicijnen. Nee, wereldwijd zijn er ook mutanten gevangen in landen waarvan de regering niet zoveel op heeft met hen of het idee dat ze nu een eigen natie hebben.

Hoewel de naam Marauders geen prettige link heeft met de geschiedenis van de X-Men geeft het wel perfect aan waar het in deze comic voor zal staan. En ja, er is ook een subplot waarin het mysterie van de gesloten poort wordt verkend.

Hijs de zeilen voor The Marauders!

Goh, The Marauders is een geheel andere comic geworden dan de strak geplotte titels van Jonathan Hickman. Schrijver Gerry Duggan heeft een niche gevonden met een serieuze ondertoon. Het is de bedoeling dat The Marauders, voor de goede zaak, de regels gaat breken.

De comic heeft een opvallend vrolijke toon. Het tekenwerk van Matteo Lolli versterkt dat gevoel alleen maar. Het acteerwerk van zijn personages is subliem. De scene waarin Kitty haar neus stoot aan de poort is erg komisch. Aan decors besteed hij helaas minder tijd. De spanning tussen Kitty en Emma zorgt trouwens voor een gevoel van herkenning bij de oude X-Menfan.

Het wordt even afwachten of het publiek deze comic wil oppikken? Ze maakt goed gebruik van de rijke historie van de X-Men. De vraag is alleen of er genoeg sterke mutanten meedoen die in staat zijn om datzelfde publiek vast te houden?

2/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels