Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

bloodstained ritual of the night art artwork igarashi

Geekster Speelt #45: Subnautica, Borderlands en Bloodstained

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Subnautica: Below Zero

Michiel: Subnautica was een bijzonder fijn spel en een voorbeeld van hoe een early access game het succesvol kan doen, zowel qua updates en content als communicatie. De makers zijn nu dan ook al een tijdje aan het werken aan een (ogenschijnlijk kleiner) vervolg: Below Zero. Je crasht niet meer vanuit je ruimteschip op een waterplaneet, maar bent eerder lid van een wetenschappelijke expeditie die de aliens moet bestuderen in naam van Alterra. De supergrote basis die je in het begin ziet, moet je uiteraard al snel achterlaten en inruilen voor een mini-overlevingspod. En dan begint de bekende gameplay: je moet duiken en in het water op zoek gaan naar de juiste materialen die je dan kan omzetten in meer voorwerpen, eten of voertuigen. Ook moet je constant letten op je zuurstof en (tenzij je die afzet, wat wij eigenlijk aanraden) honger en dorst.

Er zijn uiteraard ook een aantal nieuwe elementen. Zoals de titel doet vermoeden, speelt Subnautica: Below Zero zich af in een ijslandschap. Daardoor is het onder water soms heel donker, maar soms ook gemakkelijker om dingen te zien dan boven het water tijdens een sneeuwstorm. Je moet er ook voor zorgen dat je, als je dringend lucht nodig hebt, je niet per ongeluk een groot stuk ondoordringbaar ijs boven je hoofd hebt drijven! Van de nieuwe wezens is er eentje dat voorlopig (heel ver zijn we nog niet) een grote indruk heeft achtergelaten. Er zijn immers wezens die je kostbare voorwerpen (mes, scanner, …) van je afpakken en ermee wegzwemmen! Gelukkig kan je hen achtervolgen en redelijk snel je kostbaarheden terugnemen, maar als ze voor de eerste keer iets stelen, is het toch even schrikken. Benieuwd welke grote vreselijke monsters deze koude waters verbergen! In het begin lijkt alles trouwens een beetje moeilijker dan in het vorige spel, en soms kregen we de indruk dat de makers echt verwachten dat je Subnautica al gespeeld hebt.

Borderlands 2: Commander Lilith and the Flight for Sancuary

Sheryn: Ja, ja, Borderlands 2 is een oude game maar Gearbox is zo vrijgevig geweest ons te voorzien van een gloednieuwe DLC die we allemaal helemaal gratis kunnen downloaden en spelen! Deze DLC is vooral heel belangrijk voor wie ook van plan is vanaf 13 september Borderlands 3 te spelen. De DLC is een grote spoiler voor Borderlands 2 en dropt vele hints over het derde deel. Ook als je de DLC start, staat er een hele grote waarschuwing over spoilers. Gezien mijn ruim 1000 uurtjes op Borderlands 2 kon ik niet wachten te starten met de DLC en Borderlands 2 in het algemeen. Ik had de game namelijk al bijna een jaar niet meer gespeeld. Kort geleden was ik echter wel een nieuwe playthrough gestart en ik ben weer he-le-maal hooked.

De DLC gaat over Lilith en de Crimson Raiders en er is een crossover naar Tales from the Borderlands omdat je enkele personages uit deze game zal tegenkomen. Ook verschijnen er verschillende vertrouwde gezichten van Borderlands 2. Wat we wel weten van Borderlands 3, is dat Tiny Tina niet meer “tiny” is en dat is ze in de DLC nog wel, dus er zal toch enige tijd zitten tussen deze DLC en de nieuwe game. Maar hij is toch spannend en ja, op een uurtje of twee heb je deze uitgespeeld. Er zitten wel echt weer heerlijke grappen in die je meteen weer laten denken aan de goede tijden in de voorgaande games. Voorlopig zal ik nog wel enige tijd weer met deze Gearbox game-of-the-year bezig zijn. Tussendoor spelen we echter nog wel een beetje Overwatch, Monster Hunter: World en ik heb zelfs na lange tijd PUBG weer eens gespeeld.

Bloodstained: Ritual of the Night

Jason: Wanneer de voorvader van Castlevania, Koji Igarashi, een Kickstarter lanceert om dat erfgoed terug aan te spreken, krijg je Bloodstained: Ritual of the Night. Alle ingrediënten zijn aanwezig: 2.5D, een gigantisch kasteel, gothic design zover het oog kan zien, meer abilities dan je kan tellen en een miasma aan wapens en geheimen. Een ode aan klassieker Symphony of the Night en in de paar uurtjes dat ik er nu opzit, een vrij letterlijke ode ook. Want op een vrouwelijk hoofdpersonage na, is er voorlopig nog niet veel nieuws te zien. Van de muziek tot het leveldesign, alles lijkt echt als twee druppels op een episode uit de Castlevania-reeks. Glorieus is het zeker, maar je zou denken dat de grootmeester himself nog iets nieuws, iets fris vanonder zijn even glorieuze cowboyhoed zou toveren. Bij sommige vijanden vraag ik mij zelfs af hoe het bedrijf problemen met Konami vermijdt! Desalniettemin verhelpt het momenteel mijn jeuk naar een nieuwe klassieke metroidvania. Het was voor mij geleden sinds Axiom Verge dat ik er nog zo een goed uitgewerkt exemplaar vast had, en dat doet deugd. Er is blijkbaar ook Gato Roboto op de Switch – met dan meer focus op het Metroid-gedeelte van het portmanteau genre – maar dat zal voor achteraf zijn. Want als Bloodstained: Ritual of the Night verder nog blijft zoals zijn spirituele voorouders, ga ik dat ding 100%-en dat het geen naam heeft.

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels