Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

team sonic racing

Team Sonic Racing review: gotta go fast

Mario Kart was lang de onbetwiste koning van het karting-genre. Velen hebben geprobeerd het success te evenaren, maar slechts twee games kwamen ooit in de buurt: Crash Team Racing en Sonic & All-Stars Racing Transformed. De eerste game kreeg onlangs een remake, Sonic is dan weer terug in een vervolg dat opnieuw probeert een schot in de roos te zijn. Maar is dat ook zo?

Ontwikkelaar: Sumo Digital
Uitgever: Sega
Plaform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Aantal spelers: 1-12
Release: 21 mei 2019

Reviewcopy op PS4 bekomen via uitgever.

In Team Sonic Racing race je, zoals de naam het al zegt, in teams van drie. Zo nemen vier teams van in totaal twaalf bestuurders het op tegen elkaar. De ranking is ook gebaseerd op de totale score van de drie racers die tot je team behoren, dus één slechte piloot kan technisch gezien voor problemen zorgen. Gelukkig kan je als team ook samenwerken, zoals bijvoorbeeld door items aan elkaar door te geven of een boost te ontvangen door gebruik te maken van de tail wind van je teamgenoot. Het is een concept dat verbazend goed werkt. Vooral het verdelen van items over je team is zeer strategisch en zou eigenlijk ook wel nog van pas komen in een nieuwe Mario Kart. Niet iedereen heeft baat bij een bepaald item, en het nuttig zien gebruiken om je team vooruit te helpen, geeft een zeer bevredigend gevoel.Wie geen fan is van dit concept kan nog steeds kiezen om solo te racen, maar – eerlijk – waarom speel je dan eigenlijk deze game?

team sonic racing
© Sega

Bestuurders in deze game worden opgedeeld in drie categorieën: speed, technique en power. Racers van de speed-categorie zijn uiteraard het snelst en zijn immuun voor projectielen. Technische racers besturen beter en rijden vlotjes door gras of zand. Power-racers tenslotte worden niet gehinderd door obstakels op de baan. Elke track heeft wel een stukje dat beter geschikt is voor een bepaald type racer, en daarom is het interessant om goed na te denken over de samenstelling van je team. Ik ben echt fan van dit soort diepgang in een racer. Dit zijn allemaal echt goeie ideeën die voor vernieuwing in het genre zorgen.

team sonic racing
© Sega

Het aantal speelbare personages is aan de magere kant en ook de selectie aan tracks laat wat te wensen over.

Klinkt allemaal vrij goed tot nu toe, toch? Wie al gaan spieken is naar de score onderaan weet echter dat niet alles rozengeur en maneschijn is in deze game. Of wat had je verwacht van een Sonic-game. Zo is het aantal speelbare personages wat aan de magere kant. In totaal zijn er 15 racers. Niet elke kart racer moet evenveel personages hebben als Mario Kart 8, maar iets meer variatie had toch leuk geweest (geef nu toe, veel verschil is er niet tussen Sonic, Shadow en Silver.) Ook de selectie aan tracks laat wat te wensen over. Het zijn er dan misschien wel 21, veel ervan lijken echt heel erg op elkaar. Zo zijn er bijvoorbeeld drie race tracks in het thema van een casino. Why? Bovendien zijn de tracks ook veel braver dan de over-the-top races uit Transformed. Het voelt soms gewoon een beetje saai aan. Voertuigen kan je dan weer wel naar hartenlust upgraden met nieuwe onderdelen en cosmetics. Maar deze kan je enkel kopen met de in-game currency en zijn volledig willekeurig. Sega?

team sonic racing
© Sega

Er is ook een verhaalmodus, maar in typische Sonic-stijl is deze een ware straf om te ondergaan. Zie het als een uitgebreide tutorial die je de spelmechanieken uitlegt. De vreselijke voice acting van Sonic en zijn vrienden moet je er maar bij nemen. Belangrijk voor wie wijselijk kiest deze modus links te laten liggen: ontsnappen aan het erbarmelijke acteerwerk kan enkel als je de stemmen ook afzet in het menu, anders moet je deze alsnog ad nauseam aanhoren tijdens de races.

team sonic racing
© Sega

Meer is er eigenlijk niet te zeggen over Team Sonic Racing. Op moment van schrijven is er al bijna niemand die de game nog online speelt, en daar heeft de release van Crash Team Racing ongetwijfeld veel mee te maken. Maar de ontwikkelaars hebben zich ook gewoon verslikt in een paar cruciale zaken die van zijn voorganger wél een tijdloze klassieker maakten. Jammer, want deze game bevat een aantal elementen die het genre echt innoveren en die meer dan welkom zouden zijn in een nieuwe Mario Kart.

Uit de bocht

Uit de bocht
3 5 0 1
Team Sonic Racing introduceert een paar spelelementen die innovatie brengen in het genre, zoals het racen in teams en het uitwisselen van items. Jammer genoeg zijn de beperkte keuze aan racers en de brave parcours een domper op de feestvreugde.
Team Sonic Racing introduceert een paar spelelementen die innovatie brengen in het genre, zoals het racen in teams en het uitwisselen van items. Jammer genoeg zijn de beperkte keuze aan racers en de brave parcours een domper op de feestvreugde.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels