Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De beste scènes van Stranger Things seizoen 3 (spoilers)

Stranger Things seizoen drie is uit en als je net als mij een bingewatcher bent die de nieuwe afleveringen op twee dagen bekijkt, dan heeft dit artikel geen enkele spoiler voor jou. Heb je nog niet alles gezien, blijf dan nog even weg en kom wat later terug!

Twee jaar geleden kon je al lezen wat de beste/favoriete scènes van seizoen twee waren, nu kan je dit ook over seizoen drie lezen. Ik wil nu al even zeggen dat deze scènes waarschijnlijk veel Steve Harrington en Alexei gaan bevatten, want die twee zijn de beste personages ooit. Ik dank de schrijvers om me deze personen te geven (al was het bij bepaalde personen maar van korte duur, #CherrySlurpee). Ook zijn het vooral luchtige scenes, want God, this season left me ruined and heartbroken.

Chapter 1: Suzie, Do You Copy?

(c) Netflix

“How many children are you friends with?”

Onze eerste kennismaking met de nieuwe Starcourt Mall gebeurt al vrij snel in de eerste aflevering. Mike, Lucas, Will en Max proberen via een vriend (Steve) de cinema in te sluipen. Deze laatste vraagt zich met een zucht af hoeveel keer ze dat nog gaan proberen. Dit is tijdens ook onze eerste ontmoeting met Robin, Steve’s collega in Scoops Ahoy, het ijssalon van het winkelcentrum.

Wanneer de gang klaarzit om naar de previews van Day of the Dead te kijken, valt plots de stroom van het hele winkelcentrum uit. Will voelt het haar in zijn nek rechtstaan en vreest meteen het ergste. Is de Mindflayer teruggekomen?

Chapter 2: The Mall Rats

(c) Netflix

“I dump your ass!”

Eleven heeft het lastig nadat Mike haar met vrij doorzichtige smoesjes laat zitten. Dit komt omdat Hopper hem verteld heeft wat hij gaat doen mocht hij de dag erna terug een hele dag in El’s kamer zitten. El gaat daarom naar Max en vraagt haar om raad. Die vertelt haar dat jongens niet alles in het leven zijn en neemt haar mee naar het winkelcentrum, om nieuwe kleren te kopen.

Deze scènes zijn zo leuk omdat Eleven eindelijk haar eigen persoon wordt. Ze leert wat ze zelf leuk vindt, zonder dat Hopper of Mike het haar eerst vertellen. En hoe awesome is haar nieuwe garderobe!?

Chapter 3: The Case of the Missing Lifeguard

(c) Netflix

“Can we please play D&D now?”

Will is het zeuren over de meisjes grondig beu en bedenkt een afleidingsplan. De dag na het winkelcentrumincident verkleedt hij zich als Will the Wise, maakt de jongens extra vroeg wakker en begeleidt hen naar de net klaargezette battle map. Maar Lucas en Mike hebben hier niet veel zin in en blijven doorpraten over hun problemen. Will kan er niet meer tegen, verzamelt al zijn D&D-spullen en vertrekt, in de gietende regen.

Doorheen het hele seizoen zien we hoe Will terug wil naar hoe het leven vroeger was. Hij is immers twee jaar van zijn leven ‘kwijtgeraakt’, door de Mindflayer. De andere jongens zijn meer geïnteresseerd in hun vriendinnen, maar Will wil gewoon D&D spelen.

Chapter 4: The Sauna Test

(c) Netflix

“I have to go back!”

De gang heeft ontdekt waar de Mindflayer zit en dat hij Billy, Max’s broer, gebruikt als pion. Dus besluiten ze dat ze hem moeten confronteren en dat de beste manier daarvoor is om hem op te sluiten in een sauna. Wanneer Billy in de steeds warmer wordende sauna zit, probeert hij op Max in te praten, haar te overtuigen om hem vrij te laten. Wanneer ze bijna mee is in zijn verhaal, komt de Mindflayer terug naar boven en slaat Billy het raampje van de deur kapot.

Hoe goed kan Dacre Montgomery acteren?! Waar hij hiervoor een vrij ‘plat’ personage speelde, dat vooral bestond om bepaalde plot points te vertragen, is Billy in dit seizoen ontpopt tot een echt plot important character. Hij acteert door heel het seizoen fantastisch, maar de saunascène overtuigde me echt dat deze acteur het nog ver gaat brengen.

Chapter 5: The Flayed

(c) Netflix

“Smirnoff over there”

Ja, kijk, ik heb gezegd dat Alexei er sowieso in ging voorkomen, en hier is hij dan. De Russische wetenschapper die Hopper en Joyce hebben meegenomen uit het lab, heeft mijn hart gestolen. Zijn enthousiasme is zo aanstekelijk, wanneer hij de 7 Eleven ziet, of wanneer hij de slurpee vast heeft of wanneer hij de meest gevaarlijke persoon op aarde genoemd word.

Hij heeft de groep, ondanks alle gebeurtenissen wanneer ze hem net leren kennen, enorm hard geholpen. Ook al lust ik het niet, ooit drink ik een kersen-slurpee om hem te eren.

Chapter 6: E Pluribus Unum

(c) Netflix

“Because I love her and I can’t lose her again!”

Met die zin laat Mike aan iedereen zijn ware gevoelens kennen. Daar volgt een korte awkward stilte op, want niemand had blijkbaar ooit stilgestaan bij het feit dat Mike misschien wel eens echt verliefd zou kunnen zijn op Eleven. Hij beseft niet dat El al de hele tijd staat te luisteren, waarna ze dan maar even laat weten dat ze Billy gevonden heeft.

Even later, wanneer ze Billy’s bedreigingen heeft moeten doorstaan, valt Eleven Mike in de armen. Doorheen het seizoen troosten ze elkaar vaker, zelfs als ze eigenlijk uit elkaar zijn.

Chapter 7: The Bite

(c) Netflix

“Wait, the hot chick was Alex P. Keaton’s mom?”

Steve en Robin zijn ontsnapt uit de klauwen van de Russen, maar zijn nog steeds zo high as a kite. Dit zorgt voor hilarische situaties, zoals Robins analyse van Back To The Future, of hoe ze, gehypnotiseerd door de lichtjes van het winkelcentrum, zo misselijk worden dat ze alleen nog maar heel snel naar de wc kunnen spurten. Wanneer ze even later de drugs uit hun systeem voelen gaan, vertelt Steve Robin hoe hij zich al een paar dagen voelt over haar. Die laatste zegt daar niets op, maar vertelt Steve over de tijd dat ze achter hem zat in de klas. Dat was niet om naar hem te staren, maar om Tammy’s aandacht te krijgen. Steve is even verward, maar begint niet veel later aan een Kermit-imitatie. Typical.

Hoe hilarisch deze aflevering was, toch was er ook een zeer emotioneel moment, want mijn geliefde wetenschapper Alexei werd, nadat hij een Woody Woodpecker-knuffel gewonnen heeft op de kermis, neergeschoten door de Terminator-Rus. I wish you all the cherry slurpees you can have in the afterlife, Alexei.

Chapter 8: The Battle of Starcourt

(c) Netflix

Turn around, look at what you see. In her face, the mirror of your dreams. ♫

Hét allerbeste moment van het hele seizoen komt pas in de laatste aflevering, wanneer Hopper en Joyce vastzitten in de kluis omdat ze niet de juiste code hebben. Dustin probeert een laatste keer Suzy te bereiken en eindelijk ontdekken we dat ze wel echt bestaat. Maar ze wil de code alleen geven als Dustin met haar zingt. Het liedje Never Ending Story zorgt voor een vreemde maar leuke soundtrack voor zowel Hopper in de Russische basis, als de rest van de groep die in een auto achtervolgd worden door de Mindflayer.

En geef toe, Dustin kan wel echt goed zingen.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels