Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De 4 boeken die we deze maand hebben gelezen

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

Romeo And / Or Juliet – Ryan North – (Louis)

Deze maand heb ik me nog eens een fysiek boek gekocht. Daar was namelijk alle reden voor. Een kies je eigen avontuurverhaal in een luisterboek gieten, is misschien net iets te onhandig. Ik zie het al voor me hoe ik zou sukkelen met het scrollen naar de juiste momenten in de opname om zo een verhaal te vormen. Het wordt dus bladeren naar de juiste bladzijden en ik moet zeggen: het bevalt me wel.

Romeo And/Or Juliet vertelt het gekende verhaal origineel geschreven door William Shakespeare maar met een twist. Je krijgt keuzes om dat al dan niet vanuit Romeo’s standpunt te doen. Ik ben in mijn eerste doorloop natuurlijk voor Juliets kijk gegaan. Altijd leuk een sterk vrouwelijk hoofdpersonage te kunnen volgen. Al hangt die ‘sterk’ natuurlijk af van je keuzes doorheen het verhaal. Eindig je als piratendame op zoek naar een schat op een eiland of volg je de plotpunten van het gekende verhaal? Het is allemaal mogelijk. Ik ben momenteel echter nogal hard van het pad afgeweken en lees nu een RPG-stuk die de nurse van Juliet volgt op haar queeste een boodschap te gaan brengen aan Romeo, inclusief puzzels en te winnen punten.

Ik heb mijn eerste (langer, uitgebreid) verhaal nog niet uit. Ik kan dus nog niet zeggen of Juliet en Romeo uiteindelijk lang en gelukkig zullen leven in mijn persoonlijk gevormde vertelling. Mezelf kennende zal het wel eindigen zonder de dubbele zelfmoord. Wat ik jullie wel nog kan meegeven, is dat het verhaal supergrappig en gevat geschreven is. Een echt genot.

What if it’s Us – Adam Silvera, Becky Albertalli – (Louis)

Geloof je in liefde op het eerste gezicht en het idee dat the universe mensen bij elkaar brengt? Dat is namelijk waar What if it’s Us ons probeert in doen te geloven. We volgen Arthur en Ben in hun zoektocht naar elkaar en hun natuurlijk daaropvolgende relatie. Het verhaal werd geschreven door mijn nieuwe favoriete auteur Adam Silvera en de schrijfster van Simon vs The Homo Sapiens Agenda.

Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik ook van dit boek enorm heb genoten. Het duo auteurs slaagt er opnieuw in een romantisch verhaal te brengen dat mooi de lijn beloopt tussen gegrond in de realiteit maar toch fluffy genoeg om een warm gevoel van te krijgen. De eerste ontmoeting, die ik hier niet ga spoilen, komt zo uit een romantische film. Het mislopen van uitgelote Hamilton tickets en wat de personages daarna doen, is zo schattig dat je er gewoon van smelt. Aan de andere kant lezen we ook over de reële awkwardness die Arthur voelt bij zijn eerste relatie in vergelijking met Ben die net uit een relatie gestapt is. Zo gaan ze vier keer op een eerste date want het lukt hen maar niet die ‘perfect’ te krijgen. Eens ze kunnen afstappen van die perfectie loopt alles gelukkig net iets vlotter. Naast de interessante hoofdpersonages trekken ook de de vele referenties naar onze huidige popcultuur je nog meer in het verhaal. 

The Fork, The Witch, and the Worm – Christopher Paolini – (Kyria)

The Fork, The Witch, and the Worm is het nieuwste boek uit het hoofd van de fantasyschrijver Christopher Paolini, die op zijn vijftien jaar de Inheritance Cycle begon, ofwel de boeken over drakenrijder Eragon. Dit boek is een soort vervolg op het laatste boek in die reeks, Erfenis, en toont ons hoe Alagaësia overleeft na de grote oorlog. Starten doen we altijd in Eragons nieuwe woonplaats, een grote community waar drakeneieren bewaard en bewaakt worden. Vanuit die woonplaats reizen we naar verschillende bekende en onbekende figuren uit de voorbije reeks. Zo ontdekken we wat Murtagh bezig houdt, leren we meer over Angela’s verleden (en vooral over het vervloekte kind Elva) en krijgen we een oud volksverhaal van de Urgals te horen. Deze drie verhalen vertellen ons meer over de wereld en diepen ze meer uit.

Dat het boek de ondertitel ‘Tales from Alagaësia: Volume 1‘ heeft, belooft ons dat er waarschijnlijk meer boeken zitten aan te komen. Ik ben daar zelf heel blij om, de drakenrijder heeft me vanaf mijn veertiende nooit echt losgelaten en nu blijkt dat hij dat waarschijnlijk nooit zal doen.

Piep zei de muis – M.J. Arlidge – (Lina)

Het eerste boek van Arlidge was echt een knaller. Ik las het op twee dagen uit en ik was eigenlijk verkocht. Nog steeds. Het vervolg hierop lijkt heel erg hard op het eerste. Oké, de verhaallijn is anders maar de opbouw en personages zijn hetzelfde gebleven. Daarom heb ik het gevoel dat ik een beetje variatie mis, het verrassingselement ontbreekt. Hoewel het nog steeds een goed boek is, leest het allemaal wat trager. Hopelijk moet je dit niet meer lezen in de volgende update en is het boek uit.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels