Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: Week 20 en 21 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

Midland – Het Pact door Marguerita Le Roy

Sammy ontdekt dat Caleb zijn verraad verder gaat dan ze dacht. Om haar te verslaan bevrijdde hij acht zielen, die duizenden jaren geleden naar Midland verbannen waren. Calebs daden trekken de aandacht van hogere machten en die zijn vastbesloten om hem tegen te houden. In een constant gevecht om zijn lichaam en geest moet hij hen steeds een stap voorblijven, terwijl Sammy alles wat haar lief is kwijtraakt.

Verschijnt op 13 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

Schimmenstorm door Garvin Pouw

In het vervolg op Schaduwkoningin teistert een nieuw gevaar de Valta. Woudgeesten en Finistra bewegen zich door het woud, jagend op hun prooien. De gevallen zielen werpen zich op de levenden en op een duister eiland spint een tovenaar een geheimzinnig web. Nîve en Aeyen zoeken een weg naar de Licht-Val, maar hoe ver kunnen ze komen wanneer de Schimmenstorm begint?

Verschijnt op 13 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

Bastaardvlekken door Eva Gabriela

In het ooit grote keizerrijk Remanya heerst er onvrede onder de ondergeschikte vorsten. Daeya, bastaarddochter van één van de machtigste, idealiseert het volk van haar natuurlijke vader. Ze bidt tot hun godin, vertaalt de oude mythes en accepteert niet dat Remanya hen onderdrukt. Heimelijk wakkert ze een opstand aan tegen de jonge, onervaren keizer. Maar heeft ze wel het juiste beeld van haar wereld?

Verschijnt op 13 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

Het Omgekeerde van Altijd door Justin A. Reynolds

Bij Jack King lukt alles bijna. Als hij op een feestje Kate ontmoet, denk hij dat de ‘bijna vloek’ eindelijk is verbroken. Tot Kate doodgaat aan een ernstige ziekte. Maar op het moment van haar overlijden krijgt hij een tweede kans. Hij flitst zes maanden terug in de tijd, net voor hij Kate ontmoet. Kan hij Kate redden door andere keuzes te maken?

Verschijnt op 14 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

A Darkling Plain door Philip Reeve

Londen is een radioactieve ruïne geworden, maar Tom en Wren ontdekken dat de stad een geheim verbergt dat een einde kan maken aan de oorlog. Wanneer ze hun leven wagen in de donkere onderbuik van Londen, raakt hun tijd op. Ver weg en alleen komt Hester ondertussen oog in oog te staan met een vijand die de wil en wapens bezit om de hele mensheid te vernietigen.

Verschijnt op 15 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

Machines Zoals Ik door Ian McEwan

Dit verhaal situeert zich in het Londen van net na de Falklandoorlog. Thatcher is aan de macht en Alan Turing bereikt een beslissende doorbraak in de wereld van de A.I. De werkloze Charlie is verliefd op Miranda, een studente die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. Ze raken in een driehoeksrelatie met de androïde Adam, wiens persoonlijkheid ze samen ontworpen hebben. Maar kan een machine liefde begrijpen?

Verschijnt op 15 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

De Geur van Groen door Pamela Sharon

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Het enige wat haar leven anders maakt, is dat ze blind is. Gelukkig vertelt haar beste vriendin May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij maakt zo een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die haar kleur én glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Verschijnt op 15 mei.

[/column] [column size=”1/2″]

Een Sluier van Speren door Bradley P. Beaulieu

in het derde deel in de Het Lied van het Gebroken Zand-trilogie jagen de koningen op de rebellen van de Maanloze Horde. Velen zijn gedwongen de stad te ontvluchten, waaronder ook Çeda. Ze broedt op een plan om terug te keren naar Sharakhai en de asirim te bevrijden. De koningen hebben de Zwaardkoning gestuurd om Çeda voor het gerecht te slepen. Wie kan ze vertrouwen? Of belangrijker, wie niet?

Verschijnt op 20 mei.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

Weersta Me door Tahereh Mafi

Juliette is iedereen kwijt. Na haar verlopen periode als opperbevelhebber is ze ontvoerd en bevindt ze zich ergens ver van sector 45. Terwijl ze de eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Juliette wordt verscheurd door verdriet en de duisternis die zich nog altijd in haar schuilhoudt, dreigt haar over te nemen…

Verschijnt op 21 mei.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels