Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Road to Endgame: trailer 2 spoilerbijbel – is het al april?

Marvel zag vorige week een gewone, druilerige donderdag en dacht: “Laten we het internet eens doen ontploffen.” Dus lieten ze de tweede en laatste (!) trailer voor Avengers: Endgame op ons los. We weten nog altijd niet heel veel echt zeker over de film, maar toch nemen we de trailer nog eens onder de loep.

Tony

It seems like a thousand years ago. That I fought my way out of that cave. Became Iron Man. Realized I loved you. I know I said no more surprises but I was really hoping to pull off one last one.

Foert,” dacht Marvel, “we gaan meteen voor de feels.” Alsof het nog niet duidelijk was dat Endgame wel degelijk het einde van een tijdperk zal inluiden, blikken we in deze trailer al terug op hoe en met wie het begon: Tony. Die eerste Iron Man-film lijkt inderdaad 1000 jaar geleden en, net als in de eerste Endgame-trailer, komt deze voice-over waarschijnlijk uit het bericht dat Tony naar Pepper wil verzenden. Verder krijgen we uit deze beelden niet veel meer nieuwe informatie over Tony, dat is voor later.

Steve

The world has changed. And none of us can go back.

Daarna krijgt ook Steve een flashback. Opvallend is wel dat die bij hem niet gaan over hoe hij Captain America is geworden. De beelden uit The First Avenger tonen alleen Steve toen hij er nog van droomde om soldaat te worden. De voice-over is deze keer van Peggy Carter, meerbepaald uit de scène in Winter Soldier waarin Steve bij de oude Peggy op bezoek gaat. Verder zien we een verlaten New York met boten die mogelijk zijn aangespoeld of gewoon achtergelaten na The Decimation, en Steve die neerslachtig kijkt. Dat laatste is dan weer een herhaling uit de Superbowl-spot. Vlak daarvoor zien we namelijk een poster die duidelijk maakt dat er steungroepen zijn opgericht voor mensen die iemand verloren zijn. Het is dus waarschijnlijk dat Steve in die groep zit, of die zelfs leidt.

Clint en Natasha

All we can do is our best. And sometimes the best we can do, is to start over.

Peggy sprak profetische woorden, want de “start over” ligt in lijn met de verwachtingen die we hebben voor het verhaal van Endgame. Zoals we in eerdere spoilerbijbels al gezegd hebben, zal tijdreizen zeker een rol spelen in de film. De Avengers zullen hoogstwaarschijnlijk terugreizen in de tijd om dingen uit het verleden recht te zetten en zo de Snap te vermijden en Thanos te verslaan.

De beelden bij deze quote draaien vooral rond Hawkeye. Eerst leert hij een meisje boogschieten. Sommige mensen dachten dat dit wel eens Kate Bishop zou kunnen zijn, die in de comics de mantle van Hawkeye overneemt. Maar volgens mij is dit gewoon zijn dochter Lila, die opgegroeid is sinds we haar het laatst zagen in Age Of Ultron toen ze een tekening maakte voor Natasha. In de achtergrond kan je trouwens Clint z’n vrouw en hun twee andere kinderen zien, onder wie de niet meer zo kleine Nathaniel Pietro. Het is bijna zeker dat dit nog voor de Snap is, ook al omdat hij in dat wide shot zijn enkelband nog aan heeft. Het versterkt nog maar eens mijn gevoel dat Clint zijn hele gezin zal verliezen en zo Ronin wordt om zijn verdriet te verdringen.

Het is dan ook logisch dat Natasha degene is die hem terughaalt. Maar dat doet ze precies niet meteen: aan het einde van Infinity War had ze namelijk kort, blond haar en hier is het duidelijk langer en rood. Er is dus wel degelijk wat tijd voorbijgegaan. Het kan zijn dat ze gewacht hebben tot ze een mogelijke oplossing hadden bedacht ofwel was hij gewoon moeilijk te vinden nu hij rogue is gegaan. Hun scènes beloven nu al een mooie throwback te worden naar hun band in The Avengers.

Thor

I saw all these people die.

Nu is het aan Thor om terug te blikken naar de tijd toen Asgard nog bestond, Odin nog leefde en Chris Hemsworth zijn wenkbrauwen nog blondeerde. Ook zien we nog een paar mensen dusten, alsof die beelden niet op het netvlies van iedere Marvel-fan gebrand staan. Maar die dienen vooral om Thor zijn schuldgevoel nog eens duidelijk te maken. Hij had de beste kans om Thanos te verslaan maar ging niet voor het hoofd en dat weegt duidelijk zwaar op hem.

Verdergaan

“I keep telling everybody they should move on. Some do, but not us.”

Over de flashback van Steve die de as van Bucky aanraakt (yikes), gaat Steve verder met de voice-over. Dit was de aanwijzing waar ik het eerder over had. Steve zegt dat hij aan anderen zegt om verder te gaan met hun leven. Dat impliceert toch wel sterk dat hij de steungroepen leidt, zoals Sam deed toen Steve hem leerde kennen. Hij is er blijkbaar wel goed in, want voor sommigen werkt het. Alleen luistert hij niet naar zichzelf. Dus lucht hij zijn hart even bij Natasha in het Avengers-hoofdkwartier. Dan krijgen we ook een shot van Bruce. Als je goed kijkt achter Bruce kan je trouwens een voorwerp tegen de deur zien staan. Het leek eerst opvallend veel op de scepter van Loki, maar het is waarschijnlijk de nieuwe boog van Clint.

Mix

Even if there’s a small chance. We owe this to everyone’s that’s not in this room to try.

Vanaf hier begint het sneller te gaan. Een beetje vreemd is het beeld van Scott. Hij staat voor een huis dat duidelijk verlaten is en kijkt verward of verbaasd naar een paal vol posters van vermisten. Is hij verward omdat hij net uit het Quantum Realm ontsnapt is na Ant-Man and the Wasp en nu pas beseft wat er is gebeurd? Ook raar is dat de posters niet meer nieuw lijken dus er is ook al wat tijd voorbijgegaan in deze scène. Veel mensen op Twitter hebben ook al gewezen op de hond die je voor het huis naast Scott kan zien staan. Dat is gewoon wreed.

Daarna zien we een nieuwe Quinjet die aankomt in een grote stad. Blijkbaar is dit Tokio, want je ziet de Rainbow Bridge in de voorgrond. Waarschijnlijk is het dus Natasha die Clint komt halen. De scènes daarna spelen zich echter niet af op die Quinjet, maar op de Benatar, want we zien namelijk achter Clint en Natasha de ladder uit de Benatar. Opnieuw heeft Natasha rood haar, dus dit is later in de film. Zijn ze op de terugweg van Titan, waar ze Tony en Nebula zijn gaan halen? Maar zoveel tijd had Tony niet meer volgens de eerste trailer. Misschien gaan de Avengers terug naar Titan om het daar tegen Thanos op te nemen. De montage is alleszins weer heel misleidend.

Dit wordt gevolgd door beelden van Clint die wegloopt door een tunnel die dan ontploft. Ik heb zelfs geen idee waar dit zou kunnen zijn: ofwel een heel lang schip of een groot gebouw. Het doet wel wat denken aan die scène in The Avengers waarin Natasha wegloopt van de Hulk in de Helicarrier. De voice-over komt ook van haar: ze hebben waarschijnlijk een mogelijke oplossing gevonden, maar die lijkt blijkbaar niet veelbelovend.

Voor we naar de volgende dialoog gaan, krijgen we nog een straffe team-up van Rocket en War Machine. Beiden zijn trouwens opvallend afwezig in de trailer maar zaten wel in de Superbowl-spot. Rocket stapte daar toen door een of andere deur aan het water. Misschien heeft Rocket zijn eigen missie en gaat hij op zoek naar iets? Rhodey is dan weer op het hoofdkwartier. Hij en Scott zetten hun maskers op waardoor het lijkt alsof ze zich klaarmaken voor een gevecht. Wordt HQ toch door iets aangevallen aan het begin van de film?

We will.

Hoewel het opnieuw lijkt alsof deze voice-over vlak na die van Natasha volgt, is dat waarschijnlijk niet zo. Natasha heeft het over “this room“, maar Steve en Clint staan duidelijk buiten. Sommigen denken ook dat dit buiten HQ is, maar volgens mij is dit eerder Clint z’n huis. Dat was immers een boerderij in de natuur terwijl HQ alleen gedeeltelijk aan water ligt, zonder veel groen. Vermoedelijk heeft Clint net iets gezegd over z’n gezin, dat ze alles ongedaan moeten zien te maken bijvoorbeeld, en antwoordt Steve daarop. In de eerste Endgame-trailer zat een beeld van Steve die huilt, dat ook uit deze scène lijkt te komen. Wie zou nu niet meeleven met Clint? (Zeker met dat kapsel. Sorry, Jeremy Renner.)

Flitsen

Whatever it takes.

Dan krijgen we enkele snelle flarden. Eerst Scott die gespannen lijkt in HQ. Het speciale aan dat korte stukje is dat je in de achtergrond lampen kan zien aangaan. Geen idee wie of wat dat kan doen of waarom, maar het is best opmerkelijk. Over de volgende scènes van Thor en Nebula is ook wel wat te zeggen. Die lijken heel sterk op scènes die ze hadden in Infinity War: Thor die net aangekomen is in Wakanda en Nebula die Thanos aanvalt op Titan. Maar toch zijn ze een beetje anders. Daardoor denken sommige fans dat ze deze herinneringen herbeleven om te bepalen wat er is fout gegaan. Zoals we in de Infinity War-spoilerbijbel al zeiden, zou de BARF-technologie van Tony uit Civil War een rol spelen. Misschien gebruiken ze die om zich voor te bereiden om het gevecht opnieuw te doen. Ook zien we nog een shot van Clint die waarschijnlijk door dezelfde rode tunnel loopt als eerder.

Imagine Dragons achterna

Whatever it takes.”

We weten nu al dat dit de slagzin zal worden van de film. Opnieuw zien we aan het haar van Natasha dat ze zich later in de film voorbereidt op een gevecht. Dit zat ook al in de Superbowl-spot, net als een stuk van de scène met Cap. Hoewel de makers zeiden dat het materiaal in de trailers uit de eerste zoveel minuten van de film komen, lijkt dit toch veel later te zijn in een lastig gevecht. Aan de achtergrond te zien, zou je denken dat het ook Titan is. Maar wat we in ieder geval hieruit leren, is dat Cap zijn schild terugkrijgt, net als zijn oude kostuum.

Dan krijgen we nog Ant-Man te zien, ook in gevecht, maar dan in kleine modus. Veel kan je hier niet uit opmaken, alleen dat hij ergens is waar je een potlood, hoofdtelefoonjack, tape en water kan vinden. Veel kans dat het op HQ is en het dus wel degelijk aangevallen wordt. Dan sluit ook Tony af met een “Whatever it takes” en komen we bij de meest onthullende scène in de trailer.

Tadaa

Dan komen we toch bij het money shot. Eerst en vooral hebben de Avengers een nieuw kostuum aan. Er is al een algemene consus dat dit waarschijnlijk speciale pakken zijn om door het Quantum Realm mee te reizen, aangezien ze lijken op het pak dat Hank Pym aanhad in Ant-Man and the Wasp. Toen hadden we al een sterk vermoeden dat het Quantum Realm een grote rol zou spelen in het tijdreizen en dat lijkt hier toch bijna bevestigd. Ook wel opvallend dat ze in het wit, zwart en rood zijn, net zoals de flashbacks. Ofwel zoeken we hier veel te veel achter en vonden ze dit gewoon mooi.

De grote bombshell was natuurlijk de aanwezigheid van Tony en Nebula op aarde. Velen klaagden al over spoilers, maar niemand dacht toch echt dat ze niet terug zouden raken? Fans waren ook al enthousiast omdat dit betekent dat Steve en Tony zeker een reünie krijgen na hun ruzie in Civil War. Na deze scène dacht ik al meteen dat ze een gelijkaardig beeld in de Superbowl-spot hadden gemanipuleerd, maar het zijn eigenlijk twee verschillende scènes. In die van de Superbowl zien we namelijk Rocket en Thor en is het haar van Natasha veel korter. In deze trailer zijn Thor, Rocket, Bruce en Carol Danvers dan weer nergens te bekennen. Zijn zij op een andere missie? Blijven zij achter om HQ te beschermen terwijl de rest terug in de tijd gaat? Allezins is het wel epic om een deel van de overgebleven Avengers te zien assembelen.

Dan krijgen we nog eens het logo met daarop het geweldige theme van Alan Silvestri, in ook nog eens een geweldige uitvoering. Kippenvel alom.

YAAAAS queen

In een geweldige tag zien we ook meteen wat ons aan het einde van Captain Marvel werd beloofd: Carol komt bij de Avengers na de oproep van Fury. Dit is het moment waarop Thor haar voor het eerst ziet. Hij wil haar testen door Stormbreaker vlak naast haar hoofd te roepen, maar ze geeft geen kik. Nog een cheeky lach erachter en Thor zegt meteen wat het publiek ook denkt: “I like this one.” Benieuwd welke rol zij zal spelen in Endgame. Zij lijkt nog altijd de beste manier om Tony en Nebula snel op te sporen en terug te brengen. Ik kijk alleszins al uit naar de scènes tussen haar en Natasha.

En dan nog dit

Ten slotte zijn er nog een paar scènes uit de Superbowl-spot die niet echt ergens aan kunnen gelinkt worden. De foto van Tony en Nebula is redelijk duidelijk: zij werken aan een manier om de Benatar weer aan de praat te krijgen. Ook het feit dat Thor nogal neerslachtig is, is geen geheim. Het shot van Natasha, Steve, Bruce en Rhodey op grasveld aan HQ is minder veelzeggend. Het is waarschijnlijk vlak na de Snap, maar wat of wie zien ze hier? Carol zal het niet zijn want haar zien we aankomen aan het einde van Captain Marvel. Als we de vorige trailer mogen geloven, kan het ook Scott niet zijn. Velen denken dat er eigenlijk iemand is weggeknipt waardoor er nu zo veel ruimte is tussen Bruce en Rhodey. Welk personage zouden ze hier niet willen laten zien dan?

Dan hebben we nog een shot van Clint. Het rode licht kan betekenen dat dit aansluit bij de scènes in deze trailer, maar het is wel een volledige andere achtergrond. Als laatste is er nog een beeld van Thor met Stormbreaker in een grot. Eerst leek dit op de plek waar Thanos is op het einde van Infinity War, maar dat was meer een soort huis. Toch lijkt het nog steeds op aarde te zijn, aan de natuur te zien. Niet alle plekken met veel natuur zijn automatisch Wakanda, maar misschien gaat Thor naar daar om Okoye bij het team te krijgen. Want zij is toch de grote afwezige in deze trailer.

Conclusie

We hebben nog nooit zo weinig echt zeker geweten over een Marvel-film en daar ben ik blij om. Soms hebben marketingafdelingen de neiging om te veel te onthullen voor de film er is. Bij Avengers: Endgame willen ze dat blijkbaar echt vermijden. Tot we hem echt te zien krijgen, kunnen we alleen speculeren. Is het al april?

Binnenkort kan je nog de spoilerbijbel van Captain Marvel verwachten en vlak voor Endgame nog een compilatie van alle voorgaande spoilerbijbels.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels